| |
|
|
| Registros recuperados : 24 | |
| 2. |  | SILVA, A. A.; MARTINO, H. S. D.; LANA, V. S. de; TOLEDO, R. C. L.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. da; QUEIROZ, V. A. V. Caracterização química e qualidade proteica de isolado proteico de feijão caupi in vivo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 16., 2025, Águas de Lindóia. Anais [...]. Campinas: Galoá, 2025. SLACAN 17-19 nov. 2025; Pôster 331241.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 3. |  | SILVA, A. A.; MARTINO, H. S. D.; LANA, V. S. de; TOLEDO, R. C. L.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. da; QUEIROZ, V. A. V. Caracterização química e qualidade proteica de isolado proteico de feijão caupi in vivo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 16., 2025, Águas de Lindóia. Anais [...]. Campinas: Galoá, 2025. SLACAN.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|   |
| 4. |  | FORTINI, T. V. L.; VEREDIANO, T. A.; SANT'ANA, C. T.; GRANCIERI, M.; SILVA, B. P. da; PAES, M. C. D.; MARTINO, H. Black corn (Zea mays L.) flour consumption improved the gut dysbiosis promoted by a high-fat diet on mice. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 5. |  | PENA, F. B.; SILVA, A. A.; THEODORO, J. M. V.; SANTOS, M. B.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D.; SILVA, B. P. da. Physicochemical, nutritional, and sensory properties of ready-to-eat whole grain bean snacks. Food Research International v., n., p. 116754, 2025.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 6. |  | COMTE, I.; DAVIDSON, R.; LUCOTTE, M.; CARVALHO, C. J. R. de; OLIVEIRA, F. de A.; SILVA, B. P. da; ROUSSEAU, G. X. Physicochemical properties of soils in the Brazilian Amazon following fire-free land preparation and slash-and-burn practices. Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 156, p. 108-115, Aug. 2012.| Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
|    |
| 7. |  | SÃO JOSÉ, V. P. B. de; PEREIRA, S. M. S.; PIERMATEI, A. L. M.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D.; TAKO, E. Preclinical evidence on the impact of sorghum (Sorghum bicolor) genotypes, fractions, and processing methods on intestinal health: a review of an ancient grain rich in phenolic and dietary fiber. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2025. First online.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 8. |  | MARTINO, H.; MARTINEZ, O. D. M.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; SILVA, B. P. da; SÃO JOSÉ, V.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V. Sorghum flour BRS 305 hybrid has the potential to modulate the intestinal microbiota of rats fed with a high-fat high-fructose diet. In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2.; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 3., 2022, Campinas. Personal nutrition, ageing and food science: proceedings. Campinas: Unicamp, 2022.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 9. |  | THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; OLIVEIRA, L. A.; LUCIA, C. M. D.; CARVALHO, I. M. M. de; BRAGAGNOLO, F. S.; ROSTAGNO, M. A.; GLAHN, R. P.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D. Chemical composition and in vitro iron bioavailability of extruded and open-pan cooked germinated and ungerminated pearl whole millet “Pennisetum glaucum (L.) R. Br.” Food Chemistry, v. 457, n., p. 140170, 2024.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 10. |  | SILVA, B. P. da; FONTES, A. A. V. A.; TOLEDO, R. C. L.; CARVALHO, C. W. P. de; ROCHA, M. de M.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Caracterização química e qualidade proteica in vitro de mistura de farinhas pré-cozidas de milheto e feijão-caupi. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 16., 2025, Águas de Lindóia. Anais [...]. Campinas: Galoá, 2025. SLACAN 17-19 nov. 2025; Pôster 331227.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 11. |  | TOLEDO, R. C. L.; FONTES, A. A. V. A.; SILVA, B. P. da; ROCHA, M. de M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Biodisponibilidade de ferro da combinação de farinhas pré-cozidas de milheto e feijão-caupi com melado de sorgo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 16., 2025, Águas de Lindóia. Anais [...]. Campinas: Galoá, 2025. SLACAN 17-19 nov. 2025; Pôster 331228.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 12. |  | THEODORO, J. M. V.; SILVA, B. P. DA; TOLEDO, R. C. L.; GANCIERI, M.; PRADO, P. V. C.; CARVALHO, I. M. M. DE; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Conventional and germinated pearl millet flour (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) improves iron metabolism and antioxidant capacity in wistar rats. Journal of Cereal Science, v. 116, e 103840, 2024.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 13. |  | MISHIMA, M. D. V.; MARTINO, H. S. D.; KOLBA, N.; SHAH, D. D.; GRANCIERI, M.; SANTOS, K. M. O. dos; LIMA, J. P.; SILVA, B. P. DA; GONZALEZ DE MEJIA, E.; TAKO, E. Effects of Intra-Amniotic Administration of the Hydrolyzed Protein of Chia (Salvia hispanica L.) and Lacticaseibacillus paracasei on Intestinal Functionality, Morphology, and Bacterial Populations, In Vivo (Gallus gallus). Nutrients, v. 15, n. 8, p. 1831-15, 2023. 17 p.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 14. |  | MAGALHÃES, T. L. S.; MACHADO, A. M.; SILVA, L. A. da; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; LÚCIO, H. G.; FORTINI, T. V. L.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D. Effects of acute consumption of a beverage based on extruded whole grain pearl millet flour on glycemic and insulinemic control, food intake, and appetite sensation in eutrophic adults: a randomized crossover clinical trial. Nutrition v. 126, n., p.112506, 2024.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 15. |  | LÚCIO, H. G.; GRANCIERI, M.; MARTINEZ, O. D. M.; TOLEDO, R. C. L.; MENEZES, C. B. de; COSTA, N. M. B.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, B. P. da; MARTINO, H. S. D. Dry heat whole Sorghum BRS 305 flour modulate satiety and improves antioxidant response in brain of Wistar rats fed with high-fat high-fructose diet. Food Research International, v. 173, 113252, 2023.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 16. |  | THEODORO, J. M. V.; GRANCIERI, M.; GOMES, M. J. C.; TOLEDO, R. C. L.; SÃO JOSÉ, V. P. B. de; MANTOVANI, H. C.; CARVALHO, C. W. P. de; SILVA, B. P. DA; MARTINO, H. S. D. Germinated millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flour improved the gut function and its microbiota composition in rats fed with high-fat high-fructose diet. International Journal Of Environmental Research And Public Health, v. 19, n. 22, 15217, p. 1-14, 2022.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 17. |  | MAGALHÃES, T. L. S.; SILVA, B. P. DA; GRANCIERI, M.; LÚCIO, H. G.; TOLEDO, R. C. L.; BARRA, R. R. S.; CARVALHO, C. W. P. de; MARTINO, H. S. D. Germinated and non-germinated cooked whole millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) flours show a promising effect on protein quality, biochemical profile and intestinal health in vivo. Food & Function, 2023. paper.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
|    |
| 18. |  | MARTINO, H. S. D.; FONTES, A. A. V. A.; TOLEDO, R. C. L.; ROCHA, M. de M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, B. P. da. Qualidade proteica e perfil bioquímico de mistura de farinhas pré-cozidas de feijão-caupi e milheto: estudo in vivo. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 16., 2025, Águas de Lindóia. Anais [...]. Campinas: Galoá, 2025. SLACAN.| Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 19. |  | GOMES, M. J. C.; INFANTE, R. A.; SILVA, B. P. da; MOREIRA, M. E. de C.; DIAS, D. M.; LOPES, R. de C. S. O.; TOLEDO, R. C. L.; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Sorghum extrusion process combined with biofortified sweet potato contributed for high iron bioavailability in Wistar rats. Journal of Cereal Science, London, v. 75, p. 213-219, 2017.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| 20. |  | ASSIS, A. de; SILVA, B. P. da; TOLEDO, R. C. L.; PARRELLA, R. A. da C.; GLAHN, R. P.; CARVALHO, I. M. M. de; QUEIROZ, V. A. V.; MARTINO, H. S. D. Sweet sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) molasses: physicochemical characterization and in vitro bioavailability of different genotypes. Journal of Cereal Science, v. 113, 103759, 2023.| Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
| Registros recuperados : 24 | |
|
|
|
| Registros recuperados : 8 | |
| 4. |  | REZENDE, L. O. F.; JUNG, L. C. S.; MAGNABOSCO, C. de U.; LOPES, F. B.; MAMEDE, M. M. Efeito da idade da vaca sobre intervalo de partos e fertilidade real de vacas da raça Nelore. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
|    |
| 5. |  | JUNG, L. C. S.; REZENDE, L. O. F.; MAGNABOSCO, C. de U.; LOPES, F. B.; MAMEDE, M. M. Efeito da idade da vaca sobre peso ao nascimento calculado aos 120 e 210 dias de idade de um rebanho de bovinos da raça Nelore. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
|    |
| 6. |  | MAGNABOSCO, C. de U.; LOPES, F. B.; JUNG, L. C. S.; REZENDE, L. O. F.; ASSIS, A. S.; COSTA, M. F. O. e; GONZALEZ, R. D. S. Analysis of longitudinal data of Polled Nellore cattle using nonlinear models. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 51., 2014, Barra dos Coqueiros. A produção animal frente às mudanças climáticas e tecnológicas - anais. Barra dos coqueiros: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2014.| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
|    |
| 7. |  | MARTHA JUNIOR, G. B.; VILELA, L.; SAUERESSIG, M. G.; MAGNABOSCO, C. de U.; JUNG, L. C. S.; LEAO, P. H. R. Desempenho bioeconômico da fase de cria na integração lavoura-pecuária e em pastagens renovadas de forma direta na região do cerrado. In: MOSTRA DE RESULTADOS DE PESQUISA DOS PROJETOS FINALIZADOS EM 2006 E 2007, 2., 2009, Planaltina, DF. [Anais...]. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2009. p. 42-52. (Embrapa Cerrados. Documentos, 244). Editores técnicos Eduardo Cyrino de Oliveira-Filho, Fernando Antônio Macena da Silva, Maria Lucia Meirelles, Eduardo Alano Vieira, Geraldo Bueno Martha Junior, Arminda Moreira de Carvalho, José Carlos Sousa e Silva, CPAC.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
|    |
| 8. |  | DE CARLI; C. R.; NEVES, J. L.; XAVIER, J. H. V.; ZOBY, J. L. F.; CAMARGO, J. M.; OLIVEIRA, J. N. S. de; JUNG, L. C. S.; CARVALHO, W. P.; MIURA, J. Transferencia de tecnologias para a cultura da soja na regiao do cerrado. In: REUNIAO DE PESQUISA DE SOJA DA REGIAO CENTRAL DO BRASIL, 21., 1999, Dourados, MS. Resumos. Dourados: Embrapa Agropecuaria Oeste / Londrina: Embrapa Soja, 1999. p.48-49. (Embrapa Agropecuaria Oeste. Documentos, 7; Embrapa Soja. Documentos, 134).| Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
|   |
| Registros recuperados : 8 | |
|
| Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|