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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
16/02/2017 |
Data da última atualização: |
28/03/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, B. C. Da M. e S.; CAMPANA, L. L.; JUNIOR. L. A. R. A. P.; VICENTINI, R. R.; GUIMARAES, A. S.; PIRES, M. de F. A. |
Afiliação: |
BARBARA CARDOSO DA MATA E SILVA, UFENAS; LUDMILA LACERDA CAMPANA, CNPQ; LUIZ ANTONIO RODRIGUES ALVES PEREIRA JUNIOR, UNIFENAS; ROGERIO RIBEIRO VICENTINI, IZ; ALESSANDRO DE SA GUIMARAES, CNPGL; MARIA DE FATIMA AVILA PIRES, CNPGL. |
Título: |
Comportamento de vacas leiteiras em sistema Compost Barn. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL., 8.; INTERNATIONAL CONFERENCE ON SUSTAINABLE AGRICULTURE, 5. Sinop. Ciência, tecnologia e inovação para o desenvolvimento sustentável das novas fronteiras agrícolas: anais. [Sinop: SIMBRAS], 2016. |
Páginas: |
4 p. 190-193. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Construções rurais. |
Thesagro: |
Bem-Estar; Confinamento. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1064450/1/Comportamento-de-vacas-leiteiras-em-sistema-Compost-Barn.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
20/09/2022 |
Data da última atualização: |
20/09/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CAVALHEIRO, L. G.; GENÉ, L. A.; COLDEBELLA, A.; KICH, J. D.; RUIZ, V. L. de A. |
Afiliação: |
LUCIANA G. CAVALHEIRO, Universidade de São Paulo; LUISA A. GENÉ; ARLEI COLDEBELLA, CNPSA; JALUSA DEON KICH, CNPSA; VERA LETTICIE DE A. RUIZ, Universidade de São Paulo. |
Título: |
Microbiological quality of pig carcasses in a slaughterhouse under risk-based inspection system. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 26., 2022, Rio de Janeiro. Proceedings... Rio de Janeiro, RJ: IPVS: Abraves, 2022. p. 395. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Meat product inspection procedures are adopted to guarantee food quality and safety for consumption (1). Due to technologies and regulations advancement for farming and slaughtering pigs, a change in zoonotic profile attributed to pork has been identified (2,3). Frequently detected lesions during inspection procedures have no impact on public health, while the palpation and incision techniques used favor bacterial cross-contamination (2,4,5,6,7). This change in the zoonotic profile turns out necessary to review the inspection procedures according actual public health hazards based on risk analysis. Thus, a global movement began to establish inspection parameters based on epidemiological risk profiles, culminating in the publication of Normative Instruction 79 in Brazil in 2018 (8). In order to assess microbiological contamination when adopting a risk-based inspection system, the occurrence of Salmonella spp. and the quantification of enterobacteria and mesophiles were compared in pig carcasses slaughtered under traditional and risk-based inspection systems. |
Palavras-Chave: |
Segurança dos alimentos. |
Thesagro: |
Abatedouro; Carcaça; Contaminação Bacteriana; Qualidade; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146662/1/final10008.pdf
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Marc: |
LEADER 01852nam a2200229 a 4500 001 2146662 005 2022-09-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAVALHEIRO, L. G. 245 $aMicrobiological quality of pig carcasses in a slaughterhouse under risk-based inspection system.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL PIG VETERINARY SOCIETY CONGRESS, 26., 2022, Rio de Janeiro. Proceedings... Rio de Janeiro, RJ: IPVS: Abraves, 2022. p. 395.$c2022 520 $aMeat product inspection procedures are adopted to guarantee food quality and safety for consumption (1). Due to technologies and regulations advancement for farming and slaughtering pigs, a change in zoonotic profile attributed to pork has been identified (2,3). Frequently detected lesions during inspection procedures have no impact on public health, while the palpation and incision techniques used favor bacterial cross-contamination (2,4,5,6,7). This change in the zoonotic profile turns out necessary to review the inspection procedures according actual public health hazards based on risk analysis. Thus, a global movement began to establish inspection parameters based on epidemiological risk profiles, culminating in the publication of Normative Instruction 79 in Brazil in 2018 (8). In order to assess microbiological contamination when adopting a risk-based inspection system, the occurrence of Salmonella spp. and the quantification of enterobacteria and mesophiles were compared in pig carcasses slaughtered under traditional and risk-based inspection systems. 650 $aAbatedouro 650 $aCarcaça 650 $aContaminação Bacteriana 650 $aQualidade 650 $aSuíno 653 $aSegurança dos alimentos 700 1 $aGENÉ, L. A. 700 1 $aCOLDEBELLA, A. 700 1 $aKICH, J. D. 700 1 $aRUIZ, V. L. de A.
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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