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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
22/08/1996 |
Data da última atualização: |
19/12/2007 |
Autoria: |
SILVA, A. S. da; LAENDER, A. H. F.; CASANOVA, M. A. |
Título: |
Sobre a manutenção da consistência de representações relacionais otimizadas de esquemas ER. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE BANCO DE DADOS, 9., 1994, São Carlos. Anais... São Carlos: USP-ICMSC, 1994. |
Páginas: |
p.276-292. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
SBBD'94. Editado por Caetano Traina Júnior. |
Conteúdo: |
This paper discusses the problem of maintaining the semantic consistency of optimized relational represeentations of entity-relationship schemas produced by colapsing entity and relationship schemas according to common database design heuristics. An intrarelation type of integrity cconstraint, called null dependency, is proposed which enforces the correction of such relational representations according to the semantics of the entity-relationship model. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01037naa a2200169 a 4500 001 1003261 005 2007-12-19 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, A. S. da 245 $aSobre a manutenção da consistência de representações relacionais otimizadas de esquemas ER. 260 $c1994 300 $ap.276-292. 500 $aSBBD'94. Editado por Caetano Traina Júnior. 520 $aThis paper discusses the problem of maintaining the semantic consistency of optimized relational represeentations of entity-relationship schemas produced by colapsing entity and relationship schemas according to common database design heuristics. An intrarelation type of integrity cconstraint, called null dependency, is proposed which enforces the correction of such relational representations according to the semantics of the entity-relationship model. 700 1 $aLAENDER, A. H. F. 700 1 $aCASANOVA, M. A. 773 $tIn: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE BANCO DE DADOS, 9., 1994, São Carlos. Anais... São Carlos: USP-ICMSC, 1994.
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
12/01/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MELO, G. W. B. de; SETE, P. B.; AMBROSINI, V. G.; FREITAS, R. F.; BASSO, A.; BRUNETTO, G. |
Afiliação: |
GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Paula Beatriz Sete, Universidade Federal de Santa Catarina, Florianópolis, Santa Catarina, Brazil. 3Universidade Estadual do Rio Grande do Sul, Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul, Brazil; Vitor Gabriel Ambrosini, Universidade Federal de Santa Catarina, Florianópolis, Santa Catarina, Brazil; Rafael Fernando Freitas, Universidade Estadual do Rio Grande do Sul, Bento Gonçalves, Rio Grande do Sul, Brazil; Alex Basso, Universidade Federal de Santa Catarina, Florianópolis, Santa Catarina, Brazil.; Gustavo Brunetto, 4Universidade Federal de Santa Maria, Avenida Roraima, 1000, 97105-900, Santa Maria, Rio Grande do Sul, Brazil. |
Título: |
Nutritional status, yield and composition of peach fruit subjected to the application of organic compost. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Scientiarum, v. 38, n. 1. p. 103-109, Jan./Mar. 2016. |
DOI: |
10.4025/actasciagron.v38i1.25638 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this study was to evaluate the nutritional state, yield and composition of peaches on peach trees subjected to the application of organic compost to the soil. This experiment was conducted during the 2008 and 2009 cropping season in an orchard containing Chimarrita cultivars grafted onto Capdeboscq rootstocks and Haplumbrept soils in the municipality of Farroupilha (Rio Grande do Sul State), Brazil. The treatments included 0, 9, 18, 36, 72 and 144 liters of organic compost per plant-1 year-1. The total nutrient contents in the leaves, yield components, yields per plant and hectare and compositions of the fruits were evaluated in 2008 and 2009 soon after harvest and after 30 days of storage. The application of organic compost to the soil increased the yield components and the yields per plant and hectare in the two treatments with the highest compost additions, which indicated that the addition of 72 L of compost per plant-1 is ideal economically. The organic compost had little effect on the composition of the peach fruit after harvest and after 30 days of storage. Keywords: mineral nutrition, organic waste, Prunus persica. Estado nutricional, produção e composição de frutos de pessegueiros submetidos à aplicação de composto orgânico O objetivo do trabalho foi avaliar o estado nutricional, produção e composição de pêssegos em pessegueiros submetidos à aplicação de composto orgânico no solo. O experimento foi conduzido, na safra 2008 e 2009, em um pomar da cultivar Chimarrita, enxertada sobre o porta-enxerto Capdeboscq e cultivadas em um solo Cambissolo Húmico, no município de Farroupilha (Estado do Rio Grande do Sul). Os tratamentos foram 0, 9, 18, 36, 72 e 144 litros de composto orgânico por planta-1 ano-1. Avaliou-se o teor de nutrientes totais nas folhas, componentes de produção, produção por planta e hectare e a composição dos frutos em 2008 e 2009, logo depois da colheita e 30 dias após armazenamento. A aplicação de composto orgânico no solo, aumenta os valores de componentes de produção e a produção de pêssego por planta e hectare, nas duas maiores quantidades de composto fornecidas, o que economicamente indica a melhor dose de 72 L de composto por planta-1. A adição de composto orgânico na superfície do solo não afeta o estado nutricional e pouco afeta a composição dos pêssegos após a colheita e depois de 30 dias do armazenamento. Palavras-chave: nutrição mineral, resíduos orgânicos, Prunus persica. MenosThe purpose of this study was to evaluate the nutritional state, yield and composition of peaches on peach trees subjected to the application of organic compost to the soil. This experiment was conducted during the 2008 and 2009 cropping season in an orchard containing Chimarrita cultivars grafted onto Capdeboscq rootstocks and Haplumbrept soils in the municipality of Farroupilha (Rio Grande do Sul State), Brazil. The treatments included 0, 9, 18, 36, 72 and 144 liters of organic compost per plant-1 year-1. The total nutrient contents in the leaves, yield components, yields per plant and hectare and compositions of the fruits were evaluated in 2008 and 2009 soon after harvest and after 30 days of storage. The application of organic compost to the soil increased the yield components and the yields per plant and hectare in the two treatments with the highest compost additions, which indicated that the addition of 72 L of compost per plant-1 is ideal economically. The organic compost had little effect on the composition of the peach fruit after harvest and after 30 days of storage. Keywords: mineral nutrition, organic waste, Prunus persica. Estado nutricional, produção e composição de frutos de pessegueiros submetidos à aplicação de composto orgânico O objetivo do trabalho foi avaliar o estado nutricional, produção e composição de pêssegos em pessegueiros submetidos à aplicação de composto orgânico no solo. O experimento foi conduzido, na safra 2008 e 2009, em um pomar da culti... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Nutrição mineral; Resíduos orgânicos. |
Thesagro: |
Prunus Persica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153260/1/Nutritional-status-yield.....pdf
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Marc: |
LEADER 03229naa a2200229 a 4500 001 2060640 005 2019-05-06 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4025/actasciagron.v38i1.25638$2DOI 100 1 $aMELO, G. W. B. de 245 $aNutritional status, yield and composition of peach fruit subjected to the application of organic compost.$h[electronic resource] 260 $c2016 520 $aThe purpose of this study was to evaluate the nutritional state, yield and composition of peaches on peach trees subjected to the application of organic compost to the soil. This experiment was conducted during the 2008 and 2009 cropping season in an orchard containing Chimarrita cultivars grafted onto Capdeboscq rootstocks and Haplumbrept soils in the municipality of Farroupilha (Rio Grande do Sul State), Brazil. The treatments included 0, 9, 18, 36, 72 and 144 liters of organic compost per plant-1 year-1. The total nutrient contents in the leaves, yield components, yields per plant and hectare and compositions of the fruits were evaluated in 2008 and 2009 soon after harvest and after 30 days of storage. The application of organic compost to the soil increased the yield components and the yields per plant and hectare in the two treatments with the highest compost additions, which indicated that the addition of 72 L of compost per plant-1 is ideal economically. The organic compost had little effect on the composition of the peach fruit after harvest and after 30 days of storage. Keywords: mineral nutrition, organic waste, Prunus persica. Estado nutricional, produção e composição de frutos de pessegueiros submetidos à aplicação de composto orgânico O objetivo do trabalho foi avaliar o estado nutricional, produção e composição de pêssegos em pessegueiros submetidos à aplicação de composto orgânico no solo. O experimento foi conduzido, na safra 2008 e 2009, em um pomar da cultivar Chimarrita, enxertada sobre o porta-enxerto Capdeboscq e cultivadas em um solo Cambissolo Húmico, no município de Farroupilha (Estado do Rio Grande do Sul). Os tratamentos foram 0, 9, 18, 36, 72 e 144 litros de composto orgânico por planta-1 ano-1. Avaliou-se o teor de nutrientes totais nas folhas, componentes de produção, produção por planta e hectare e a composição dos frutos em 2008 e 2009, logo depois da colheita e 30 dias após armazenamento. A aplicação de composto orgânico no solo, aumenta os valores de componentes de produção e a produção de pêssego por planta e hectare, nas duas maiores quantidades de composto fornecidas, o que economicamente indica a melhor dose de 72 L de composto por planta-1. A adição de composto orgânico na superfície do solo não afeta o estado nutricional e pouco afeta a composição dos pêssegos após a colheita e depois de 30 dias do armazenamento. Palavras-chave: nutrição mineral, resíduos orgânicos, Prunus persica. 650 $aPrunus Persica 653 $aNutrição mineral 653 $aResíduos orgânicos 700 1 $aSETE, P. B. 700 1 $aAMBROSINI, V. G. 700 1 $aFREITAS, R. F. 700 1 $aBASSO, A. 700 1 $aBRUNETTO, G. 773 $tActa Scientiarum$gv. 38, n. 1. p. 103-109, Jan./Mar. 2016.
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