Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  29/10/2004
Data da última atualização:  04/11/2004
Autoria:  GUERRA, M. P.; ROGALSKI, M.; SILVA, A. L. da.
Título:  Embryo culture and in vitro multiplication of Prunus 'Capdeboscq' rootstock.
Ano de publicação:  2003
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 3, n. 2, p. 141-147, June 2003.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Embryo culture and recovery are techniques used in basic and applied studies of morphogenesis, in vitro propagation and genetic in the Prunus genus. The present study assessed the germination and organogenetic development of embryos in culture media with different concentrations of GA3 as well as the in vitro multiplication rate of clones of the 'Capdeboscq' rootstock. Embryonic axes were excised and inoculated in Lepoivre culture medium supplemented with BAP (0.1 mg L-1), NAA (0.1 mg L-1) and GA3 (0.0; 1.0; 2.5; 5.0;7.5 and 10.0 mg L-1). The in vitro multiplication potential of four clones was assessed after embryo germination using the double phase multiplication method in the last subculture. The results showed a mean of 70.7% in vitro germination. GA3 was not effective in the germination, but induced greater elongation of the embryo and inhibited the root development. The clones obtained in the embryo culture showed high potential for in vitro multiplication with rates of 6.9 and 14.9 shoots per explant.
Palavras-Chave:  Cultura; In vitro propagation; Peach tree; Porta-enxerto.
Thesagro:  Embrião.
Thesaurus Nal:  germination; gibberellic acid; organogenesis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF21809 - 1ADDAP - --631.05C2004.00157
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  28/05/2020
Data da última atualização:  10/04/2024
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da.
Afiliação:  ELENA CHARLOTTE LANDAU, CNPMS; GILMA ALVES DA SILVA.
Título:  Evolução da produção de maracujá (Passiflora edulis, Passifloraceae).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: LANDAU, E. C.; SILVA, G. A. da; MOURA, L.; HIRSCH, A.; GUIMARAES, D. P. (ed.). Dinâmica da produção agropecuária e da paisagem natural no Brasil nas últimas décadas: produtos de origem vegetal. Brasília, DF: Embrapa, 2020. v. 2, cap. 32, p. 1039-1063.
ISBN:  978-65-87380-03-2
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Valor da produção; Valor do produto.
Thesagro:  Colheita; Produção; Rendimento.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/214984/1/Cap32-EvolucaodaProducaoMaracuja.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS29266 - 1UPCPL - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional