Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  07/04/2016
Data da última atualização:  08/06/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CIABOTTI, S.; SILVA, A. C. B. B.; JUHASZ, A. C. P.; MENDONÇA, C. D.; TAVANO, O. L.; MANDARINO, J. M. G.; CONÇALVES, C. A. A.
Afiliação:  EPAMIG; Instituto Federal do Triângulo Mineiro; EPAMIG; Instituto Federal do Triângulo Mineiro; Embrapa Soja ?; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; Instituto Federal do Triângulo Mineiro.
Título:  Chemical composition, protein profile, and isoflavones content in soybean genotypes with different seed coat colors.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  International Food Research Journal, v. 23, n. 2, p. 621-629, 2016.
ISSN:  1985-4668
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the chemical composition, protein profile, and isoflavones content of soybean genotypes with different seed coat colors, intended for human consumption, for selection purposes regarding their nutritional properties. The cultivars BRSMG 800A, BRSMG 790A, and Conquista and the lineage MGBR07-7141 with matte brown, light yellow hilum, dark yellow hilum, and glossy black seed coats, respectively, were evaluated. Significant differences were observed between the genotypes in relation to moisture content, lipids, protein and crude fiber. Although the fractions albumin and globulin are the major protein fractions in leguminous plants, both the cultivar Conquista and BRSMG 800A showed albumin and glutelin as the main protein fractions. In all samples, the albumin fraction showed a great variety of proteins, with molecular weights in the range of 100 to 25 kDa. All globulins exhibited weights between 35 and 55 kDa. Considering the total isoflavones content, the cultivar BRSMG 790A with yellow seed coat had the highest isoflavones content (415.98 mg.100 g-1), while the cultivar Conquista presented the lowest content (220.88 g mg.100-1). All cultivars and lineage of the current study constituted high quality raw materials for food production and human consumption.
Palavras-Chave:  Isoflavona.
Thesagro:  Composição química; Nutrição humana; Soja.
Thesaurus Nal:  Chemical composition; Human nutrition; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/142166/1/chemical-composition-protein-profile-...mandarino.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO36687 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  17/06/2010
Data da última atualização:  17/06/2010
Autoria:  LIMA, A. D.; MARINHO, A. B.; DUARTE, J. M. de L.; VIANA, T. V. de A.; AZEVEDO, B. M. de; CAMBOIM NETO, L. de F.
Afiliação:  Alan Diniz Lima; Albanise Barbosa Marinho; José Moacir de Lima Duarte; Thales Vinícius de Araújo Viana; Benito Moreira de Azevedo; Luis de França Camboim Neto.
Título:  Efeito da adubação borácica na cultura do girassol.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Adubação mineral; Jatropha curcas L; Parâmetros de crescimento.
Thesagro:  Nitrogênio.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/18357/1/FER-04.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA24542 - 1UPEAA - CDCD 10-298
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional