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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
07/06/2021 |
Data da última atualização: |
02/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SEVERO, J.; SANTOS, F. N. dos; SAMBORSKI, T.; MELLO, A. F. S. |
Afiliação: |
JOSEANA SEVERO, Department of Food Production, Campus Santa Rosa, Federal Institute Farroupilha.; FELIPE NARDO DOS SANTOS, Department of Agroindustrial Science and Technology, Federal University of Pelotas; TARCÍSIO SAMBORSKI, Department of Food Production, Campus Santo Augusto, Federal Institute Farroupilha; ALEXANDRE FURTADO SILVEIRA MELLO, CNPH. |
Título: |
Biofortified sweet potatoes as a tool to combat vitamin A deficiency: effect of food processing in carotenoid content. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Chilena de Nutrición, Santiago, v. 48, n. 3, p. 414-424, 2021. |
ISSN: |
0716-1549 |
DOI: |
https://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182021000300414 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This review presents an overview of biofortification, with an emphasis on orange-flesh sweet potatoes (OFSP), and points out the effects of food processing on nutritional compounds. The identification of cultivars and biofortification actions to obtain biofortified OFSP by conventional breeding are presented as affordable strategies to supply β-carotene to alleviate vitamin A deficiency, without having ethical dilemmas related to transgenics. |
Thesagro: |
Batata Doce; Caroteno; Ipomoea Batatas. |
Thesaurus Nal: |
Beta-carotene; Biofortification; Food technology; Plant breeding; Sweet potatoes; Vitamin A deficiency. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223650/1/13-1301-Severo-414-424.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Hortaliças (CNPH) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Uva e Vinho. Para informações adicionais entre em contato com cnpuv.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
11/12/2007 |
Data da última atualização: |
03/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
CAVALCANTI JUNIOR, A. T.; CAMARGO, U. A.; SILVA, I. M. N. e. |
Afiliação: |
Umberto Almeida Camargo, Embrapa Uva e Vinho; Antônio Teixeira Cavalcanti Junior, Embrapa Agroindústria Tropical; Ítala Maria Nunes e Silva, Fazenda Frutacor. |
Título: |
Produção de uva apirênica variedade crimson seedless na Região do Apodi. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2005. |
Páginas: |
6 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria Tropical. Comunicado técnico, 113). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Crimson. Propagação. Condução. Manejo da planta. Poda de produção. Uso de indutores. Adubação. Irrigação. |
Palavras-Chave: |
Apirenia; Condução; Crimson seedless; Indutor; Manejo da planta; Poda de produção; Propagação; Região do Apodi. |
Thesagro: |
Adubação; Fruta de Clima Temperado; Irrigação; Produção; Uva; Variedade; Viticultura. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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