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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/12/2023
Data da última atualização:  19/12/2023
Autoria:  CARLINI, N. R. B. S.; KREUTZ, D. H.; BULHÕES, F. M.; FORTUNEL, F.; SANT'ANNA, V.
Afiliação:  NATALY ROBERTA BEZERRA SANTANNA CARLINI, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO, CIÊNCIA E TECNOLOGIA DO SERTÃO PERNAMBUCANO; DANIEL HENRIQUE KREUTZ, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO GRANDE DO SUL; FLÁVIA MURADAS BULHÕES, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO GRANDE DO SUL; FREDERIC FORTUNEL, UNIVERSIDADE DE LE MANS; VOLTAIRE SANT’ANNA, UNIVERSIDADE DO ESTADO DO RIO GRANDE DO SUL.
Título:  Fruit and vegetable by-products as functional ingredients: what are the limitations for large-scale industrial processing as powder?
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 40, e27272, 2023.
DOI:  http://dx.doi.org/10.35977/0104-1096.cct2023.v40.27272
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Subprodutos de frutas e vegetais como ingredientes funcionais: quais são as limitações para o processamento industrial em grande escala como pó?
Conteúdo:  ABSTRACT - Fruit and vegetable by-products have been studied worldwide and have shown to be an important source of functional components such as bioactive compounds and fibers, among others. However, the industrial processing of such by-products has not been observed as occurring in a large scale for human consumption. Therefore, the aim of this work was to analyze and evaluate a hypothesis for the main barriers to the industrial processing of edible parts of food by-products turned into powder. Data from the literature suggest that culture, force of habit, and food neophobia are key issues to a positive attitude in the consumers’ buying decisions. Also, characteristics of food by-products such as moisture, temperature, low volumetric density, susceptibility to spoil, costs, and the lack of tested and proved protocols, for the industrial processing of this kind of material, seem to be barriers for the food industries financial support to this part of food processing chain. The lack of information on the markets in the scientific and technical literature, additionally to the industrial technological difficulties, may play an important role in the decision-making of industries for the wide processing and sale of by-products. Therefore, applied studies with a holistic view on the utilization of food by-products, together with a high follow-up communication, can result in better knowledge and, consequently, in the reaching out to consumers and market for these food by-products. ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Alimento Vegetal; Fruta; Processamento; Subproduto.
Thesaurus NAL:  Powders; Vegetables.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1160066/1/Fruit-vegetable-by-products-2023.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE66961 - 1UPEAP - DD
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