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Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  10/12/2021
Data da última atualização:  10/12/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SCHUNKE, R. M.; KIEHL, J. C.; PAULINO, V. T.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.
Afiliação:  USP; INSTITUTO DE ZOOTECNIA; SEGUNDO SACRAMENTO U CABALLERO, CNPAB; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB.
Título:  Nitrogen dynamics from decomposing Lltter of Panicum maximum with diifferent nitrogen and phosphorus content in Brazilian alfissol.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 24., INTERNATIONAL RANGELAND CONGRESS, 11., 2020, Kenya. Sustainable use of grassland and rangeland resources for improved livelihoods. Proceedings... Kenya: Kenya Agricultural and Livestock Research Organization, 2021.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to measure the dynamics (immobilization and release) of N and to avaluate the effect of the initial chemical composition of four Panicum maximum cultivars grown in a Alfisol and fertilized with different levels of nitrogen (0, 80 e 160 kg ha-1 de N) and phosphorus (0 e 200 kg ha-1), on the release of the N from the litter using the litterbags technique. There was an increase in the litter initial concentration of N with time of decomposition. The Aruana and Vencedor cultivars released about 70 and 60% of N; respectivelly, during the decomposition of the litter from 0(zero) to 336 days; the Tobiatã and Tanzânia cultivars released about 30 and >30% of N from the concentration of the initial litter respectively. Nitrogen fertization increased the N release, up to 20% in the highest N level tested (160 kg ha-1 of N).
Thesaurus Nal:  Biochemical compounds; Biofertilizers; Forage grasses.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAB41865 - 1UPCAA - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoBEZERRA, V. S.; AMARAL, I. A. do; DAMASCENO, L. F.; FREITAS-SILVA, O. O açaí como fonte de ácidos graxos Ômega-9, Ômega-6 e Ômega-3. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAPÁ, 2., 2016, Macapá. Resumos... Macapá: Embrapa Amapá, 2016. p. 17.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amapá.
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