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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  27/10/2021
Data da última atualização:  08/11/2023
Autoria:  GRIEBELER, S. R.; GONZATTO, M. P.; BÖETTCHER, G. N.; SCHNEIDER, L. A.; SULZBACH, M.; GARGIONI, E. D.; SCHWARZ, S. F.
Afiliação:  SABRINA RAQUEL GRIEBELER, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Faculdade de Agronomia; MATEUS PEREIRA GONZATTO, Universidade Federal de Viçosa, Centro de Ciências Agrárias, Departamento de Agronomia; GERSON NESTOR BÖETTCHER, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Faculdade de Agronomia; LEONARDO ANDRÉ SCHNEIDER, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Faculdade de Agronomia; MANUELA SULZBACH, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia Farroupilha; EDUARDA DORIGATTI GARGIONI, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Faculdade de Agronomia; SERGIO FRANCISCO SCHWARZ, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Faculdade de Agronomia.
Título:  Successive applications of gibberellic acid to reduce flowering of 'Montenegrina' mandarin in alternate bearing.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02303, 2021.
DOI:  https://doi. org/10.1590/S1678-3921.pab2021.v56.02303
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Aplicações sucessivas de ácido giberélico para redução de florescimento de tangerineira 'Montenegrina' em alternância de produção.
Conteúdo:  ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate the number of successive applications of gibberellic acid (GA3), during the autumn-winter period, for its effect on the reduction of flowering, in the subsequent spring after periods of low fruit load (off-year), in 'Montenegrina' mandarin trees (Citrus deliciosa). Sequential applications at 40 mg L-1 GA3 were tested from one to four times, at 21-day intervals, beginning in the end of May. The experiment was carried out in a randomized complete block design, with four treatments and a control, four replicates, and one plant per experimental unit. Flowering, sprouting, types of shoots, fruit set, and fruit diameter were evaluated. The fruit set increases exponentially with the reduction of flowering intensity. The use of GA3 in two, three, or four sequential applications, from May to June, May to July, and from May to August, at 21-day intervals, reduces the intensity of flowering and sprouting of alternate bearing plants in the subsequent spring, increasing mixed shoots and reducing floral shoots. The use of four sequential applications of 40 mg L-1 GA3 promotes a great increase in the frequency of single flower terminal leafy shoots and favors the increase of fruit fixation and size. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar o número de aplicações sucessivas de ácido giberélico (GA3), no período de outono-inverno, quanto a seu efeito na redução do florescimento, na primavera subsequente após períodos de baixa carga ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Giberelina; Indução floral.
Thesagro:  Ácido Giberélico; Floração; Produção; Regulador de Crescimento; Tangerina.
Thesaurus Nal:  Citrus deliciosa; Gibberellic acid; Gibberellins; Plant growth.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/227237/1/Successive-applications-gibberellic-acid-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
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1.Imagem marcado/desmarcadoGRIEBELER, S. R.; GONZATTO, M. P.; BÖETTCHER, G. N.; SCHNEIDER, L. A.; SULZBACH, M.; GARGIONI, E. D.; SCHWARZ, S. F. Successive applications of gibberellic acid to reduce flowering of 'Montenegrina' mandarin in alternate bearing. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02303, 2021. Título em português: Aplicações sucessivas de ácido giberélico para redução de florescimento de tangerineira 'Montenegrina' em alternância de produção.
Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.
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2.Imagem marcado/desmarcadoGONZATTO, M. P.; PETRY, H. B.; LOPES, A. A.; SCHNEIDER, L. A.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. Maturação de frutos do tangoreiro ´hada` enxertado sobre sete porta-enxertos no rio grande do sul. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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3.Imagem marcado/desmarcadoGONZATTO, M. P.; SCHNEIDER, L. A.; LOPES, A. L.; SILVEIRA JÚNIOR, J. C.; BÖETTCHER, G. N.; PETRY, H. B.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. 3,5,6-TPA Como raleante químico de frutos para a tangerineira "montenegrina" In: CONGRESSO ARGENTINO DE CITRICULTURA, 7, 2013. Puerto Iguazú. Resúmenes... Puerto Iguazú: Citricultura Asociativa y Sustentable, 2013.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso
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4.Imagem marcado/desmarcadoGONZATTO, M. P.; BÖETTCHER, G. N.; SCHNEIDER, L. A.; LOPES, A. A.; SILVEIRA JÚNIOR, J. C.; PETRY, H. B.; OLIVEIRA, R. P. de; SCHWARZ, S. F. 3,5,6-trichloro-2-pyridinyloxyacetic acid as effective thinning agent for fruit of 'Montenegrina' mandarin. Ciência Rural, Santa Maria, v.46, n.12, p.2078-2083, dez, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
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