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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  09/01/2019
Data da última atualização:  27/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BRUNETTO, G.; BENEDET, L.; AMBROSINI, V. G.; COMIN, J. J.; MELO, G. W. B. de; SANTOS, M. A. dos; LOURENZI, C. R.; LOSS, A.; BELLI FILHO, P.; SCHMITT, D. E.; COUTO, R.
Afiliação:  Gustavo Brunetto, Universidade Federal de Santa Maria - Departamento de Solos - Santa Maria (RS), Brazil; Lucas Benedet, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil; Vítor Gabriel Ambrosini, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil; Jucinei Jose Comin, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil.; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Matheus Ademir dos Santos, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil; Cledimar Rogério Lourenzi, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil; Arcangelo Loss, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil.; Paulo Belli Filho, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil.; Djalma Eugênio Schmitt, Universidade Federal de Santa Catarina - Centro de Ciências Rurais - Florianópolis (SC), Brazil; Rafael Couto, Universidade Federal de Santa Maria - Departamento de Solos - Santa Maria (RS), Brazil.
Título:  Copper and zinc fractions in the profile of an Inceptisol cultivated with apple in southern Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Bragantia, v. 77, n. 2, Apr./June 2018. Epub.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-4499.2017033
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study aimed to evaluate the accumulation and distribution of Cu and Zn fractions in the profile of an Inceptisol by application of fungicides with a previous history of apple cultivation in southern Brazil. Stratified soil samples (0.0 ? 0.025 m, 0.025 ?0.050 m, 0.05 ? 0.10 m, 0.10 ? 0.15 m, 0.15 ? 0.20 m and 0.20 ? 0.40 m depth) were collected in two apple orchards (8 years old and 18 years old), and in a native pasture area adjacent to the orchards. The soil was subjected to analysis of physical and chemical properties and to chemical fractionation of Cu and Zn. The fractions of soluble, exchangeable, organic, residual and total Cu and Zn accumulated in the topsoil (0.0 ? 0.025 m) of the orchards, being higher in the orchard cultivated for 18 years. Most Cu, especially in the topsoil of the 18 years old orchard, accumulated in the less stable organic fraction, which can potentiate toxicity to plants and transfer Cu e Zn to ground water. In deeper layers, Cu was also distributed in the residual and mineral fractions, which are more stable. Most Zn in the soil of the apple orchards was distributed in the mineral and residual fractions, which have low mobility and low potential toxicity to plants. Key words: Malus domestica, trace elements, toxicity, environmental contamination.
Palavras-Chave:  Environmental contamination; Southern Brazil.
Thesagro:  Malus Domestica.
Thesaurus Nal:  Apples; Copper; Toxicity; Trace elements; Zinc.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/190038/1/Copper-and-zinc-fractions-in-the-profile-of-an-Inceptisol-cultivated-with-apple-in-southern-Brazil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18097 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  17/05/2022
Data da última atualização:  12/12/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, S. de S. L. da; LOPES, M. T. do R.; SILVA, F. S. da; SILVA, A. B. S.; FERRY, G. A.; FERREIRA, B. O.
Afiliação:  SCHIRLAYNE DE SOUSA LIMA DA SILVA, IFPI; MARIA TERESA DO REGO LOPES, CPAMN; FERNANDA SOARES DA SILVA, UESPI; ANA BEATRIZ SOUSA SILVA, UFPI; GABRIELA ALENCAR FERRY, IFPI; BRENO OLIVEIRA FERREIRA, UFPI.
Título:  A atividade antioxidante do pólen apícola de Apis mellifera.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTIFICA DA EMBRAPA MEIO-NORTE, 6., 2020,Teresina, PI. Anais... Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2021. p. 13-16 (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 284).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O pólen apícola é um alimento nutritivo que tem em sua composição substâncias, como compostos fenólicos, que podem
Palavras-Chave:  Alimento funcional; Compostos fenólicos; Produto apícola.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1143174/1/AtividadeAntioxidantePolenApicolaVIJCCPAMN2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33309 - 1UPCAA - DD
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