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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  18/12/1995
Data da última atualização:  01/11/2019
Autoria:  SCHEEREN, P. L.
Afiliação:  Pedro Luiz Scheeren.
Título:  Respostas do trigo (Triticum aestivum L.) aos estresses causados por baixa luminosidade e/ou excesso de água no solo: suas implicações com o melhoramento genético.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Porto Alegre: UFRGS, 1990.
Páginas:  191 p.
Idioma:  Português
Notas:  Tese Doutorado.
Thesaurus Nal:  Brazil; Breeding; Wheat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPT30233 - 1ADDTS - --TS-06530653
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  02/01/2017
Data da última atualização:  11/04/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  TROMBETE, F. M.; FREITAS-SILVA, O.; SALDANHA, T.; VENÂNCIO, A. A.; FRAGA. M. E.
Afiliação:  F. M. Trombete, UFRRJ; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; T. Saldanha, UFRRJ; A. A. Venâncio, Universidade do Minho; M. E. Fraga.
Título:  Ozone against mycotoxins and pesticide residues in food: current applications and perspectives.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  International Food Research Journal, v. 23, n. 6, p. 2545-2556, dec. 2016.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Food safety may be compromised by the presence of chemical contaminants, such as mycotoxins and pesticide residues. Mycotoxins are natural contaminants produced by certain species of filamentous fungi and can cause toxic effects on human health. Pesticide residues are any specified substance in food resulting from the use of a pesticide with toxicological significance. To protect consumers from these toxic substances, different food regulatory agencies have set maximum levels permitted in different raw materials and processed foods. However, recent research has demonstrated a high incidence of both mycotoxins and pesticide residues (not simultaneously) in foods marketed all around the world, sometimes with levels above the regulated limits. One way to reduce such contaminants is to use ozone (O3) in food processing. Due to its high potential as an oxidant, O3 or the radicals generated in the ozonation process react with mycotoxins and pesticide residues that lose their toxicity due to molecular degradation. In this review paper the recent research into using O3 for gaseous ozonation and ozonized water to decontaminate food by eliminating and/or reducing mycotoxins and pesticide residues are discussed. Also the changes promoted in food quality attributes, the possible formation of degradation products of toxic relevance, as well as some perspectives for the future use of this technology in food processing are explored.
Thesaurus NAL:  food safety.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13472 - 1UPCAP - DD
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