Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  20/09/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, M. J.; CLARO, P. I. C.; SILVA, J. C. da; SCALOPPI JUNIOR, E. J.; GONÇALVES, P. de S.; MARTINS, M. A.; MATTOSO, L. H. C.
Afiliação:  MARIA ALICE MARTINS, CNPDIA; LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA.
Título:  Evaluation of the physicochemical properties of natural rubber from Hevea brasiliensis clones.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Industrial Crops & Products, v. 171, 113925, 2021.
Páginas:  1 - 8
ISSN:  0926-6690
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2021.113925
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Natural rubber (NR) is a raw material that presents unique properties and has many industrial applications. However, due to the global commercial demand for rubber, there is still need for research to increase its production and quality. In this work, the physicochemical, thermal, and structural properties of the latex and dry rubber of four rubber tree clones and the relation to NR final properties were assessed over two extraction periods. The intra- and inter-clone comparison results were evaluated using analysis of variance and the multiple comparison tests. The greatest variation among clones and between tapping periods was observed with regard to chemical composition. All clones showed uniformity in the thermal and structural evaluations. The results allowed comparison among the clones, the extraction periods and within the same clone, enabling analysis of performance and uniformity of the rubber produced, which are highly wanted characteristics in the NR and latex industry
Palavras-Chave:  Plants that produce latex; Raw natural rubber; Statistical analyses.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17839 - 1UPCAP - DDPROCI.21/902021/92
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pantanal. Para informações adicionais entre em contato com cpap.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  07/03/2016
Data da última atualização:  04/11/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 3
Autoria:  KEAMBOU, T. C.; KANA, J. R.; NGAH, A. M.; TEDONGMO, A. M. Y.; JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; MANJELI, Y.
Afiliação:  T. C. KEAMBOU, UNIVERSITY OF BUEA; J. R. KANA, UNIVERSITY OF BUEA; A. M. NGAH, UNIVERSITY OF DSCHANG; A. M. Y. TEDONGMO, UNIVERSITY OF DSCHANG; RAQUEL SOARES JULIANO, CPAP; FREDERICO OLIVIERI LISITA, CPAP; Y. MANJELI, UNIVERSITY OF DSCHANG.
Título:  Socio-economic, technical characteristics and challenges to local chicken production in the Western Highlands of Cameroon.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Livestock Research for Rural Development , v. 28, n. 3, 2016.
Páginas:  não paginado.
ISSN:  0121-3784
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to gain understanding of local chicken farming system from the Western Highlands of Cameroonian. Interviews and structure questionnaire were applied to 156 household. The main results showed that local chickens are bred by all the tribes in the area. Chicken farming is practiced by 58.3% of women, aged 30 to 50 years (51.3%) who provide 100% of the manpower. Farmers are from all religions, literacy level is relatively high (74.4%) although about 91% of farmers have never been trained in poultry farming, and 14.7% of them have been rearing local chickens for more than 20 years. Local chicken rearing has multiple purposes in 84.6% of farmers (self-consumption, markets, gift and savings). Local chickens farming contribute annually by more than 100.000F CFA to household income. Chicken farming is associated with small ruminants (26.3%), cattle (3.8%), pigs (3.2%) and other animal species (43.1%; dog, cat, commercial chicken broilers, ducks, rabbits guinea pigs). Farmers identified four main genetic types of local chicken, namely normal feathered chickens (98%), crested chickens (44%), naked-neck chickens (26.9%), feathered tarsus chickens (22 %) and frizzle chickens (4.5%). The size of the flocks varied from 7 to 70 with an average of 16 chickens per farm. The structure consists of 8.85% cocks, 23.35% adult hens, 22.1% growers and 45.6%chicks. Chickens were generally raised under free-range and extensive system (96.1%). They were kept overnight in kitch... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Family poultry; Production systems.
Thesagro:  Frango.
Thesaurus NAL:  Poultry; Poultry production.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAP59534 - 1UPCSP - PPSP1818018180
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional