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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
14/01/2008 |
Data da última atualização: |
14/02/2008 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
SANTOS, M. de O.; SASSAKI, R. P.; CHIARI, L.; RESENDE, R. M. S.; SOUZA, A. P. de. |
Afiliação: |
Melissa de Oliveira Santos, UNICAMP; Rodrigo Possidônio Sassaki, UNICAMP; Lucimara Chiari, CNPGC; Rosângela Maria Simeão Resende, CNPGC; Anete Pereira de Souza; UNICAMP. |
Título: |
Estimação da taxa de cruzamento de Stylosanthes capitata utilizando marcadores do tipo microssatélite. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE MELHORAMENTO DE FORRAGEIRAS, 2007, Campo Grande, MS. Palestras_resumos [do]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2007. |
Páginas: |
3 p. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
CNPGC. |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi estimar a taxa de cruzamento de S. capitata, utilizando marcadores do tipo microssatélite. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Campo Grande; Estilosanthes; Feed crops; Mato Grosso do Sul; Molecular markers. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Germoplasma; Leguminosa Forrageira; Leguminosae; Marcador Molecular; Melhoramento Genético Vegetal; Planta Forrageira. |
Thesaurus Nal: |
biotechnology; Brazil; germplasm; plant breeding; Stylosanthes; Stylosanthes capitata. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01386naa a2200421 a 4500 001 1325908 005 2008-02-14 008 2007 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTOS, M. de O. 245 $aEstimação da taxa de cruzamento de Stylosanthes capitata utilizando marcadores do tipo microssatélite. 260 $c2007 300 $a3 p.$c1 CD-ROM. 500 $aCNPGC. 520 $aO objetivo deste trabalho foi estimar a taxa de cruzamento de S. capitata, utilizando marcadores do tipo microssatélite. 650 $abiotechnology 650 $aBrazil 650 $agermplasm 650 $aplant breeding 650 $aStylosanthes 650 $aStylosanthes capitata 650 $aBiotecnologia 650 $aGermoplasma 650 $aLeguminosa Forrageira 650 $aLeguminosae 650 $aMarcador Molecular 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aPlanta Forrageira 653 $aBrasil 653 $aCampo Grande 653 $aEstilosanthes 653 $aFeed crops 653 $aMato Grosso do Sul 653 $aMolecular markers 700 1 $aSASSAKI, R. P. 700 1 $aCHIARI, L. 700 1 $aRESENDE, R. M. S. 700 1 $aSOUZA, A. P. de 773 $tIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE MELHORAMENTO DE FORRAGEIRAS, 2007, Campo Grande, MS. Palestras_resumos [do]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2007.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
30/03/2023 |
Autoria: |
WURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; MAGRO, M.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. |
Afiliação: |
Douglas André Würz, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; José Luiz Marcon Filho, Viticultura Vinícola Legado; Alberto Fontanella Brighenti, Estação Experimental de São Joaquim/Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina; Ricardo Allebrandt, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Betina Pereira de Bem, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Maicon Magro, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Leo Rufato, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Aike Anneliese Kretzschmar, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC. |
Título: |
Effect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Notas Científicas.
Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the chemical composition of 'Cabernet Franc' grape subjected to different levels of shoot topping. The experiment was conducted in the 2008 and 2009 vintages, and the levels of shoot topping consisted of: control, without topping; and reductions of 15, 30, and 45% in total leaf area. The effect of shoot topping intensity on the chemical composition of the 'Cabernet Franc' grape berries was observed. A reduction of 26% in the vegetative canopy through a moderate shoot topping increased the total polyphenol index and the anthocyanin content. Shoot topping is a practice that must be carried out with caution, since severe shoot topping, i.e., a reduction greater than 26% of the leaf area, may negatively impact grape quality by reducing the content of soluble solids and decreasing the total polyphenol index and the content of anthocyanins of 'Cabernet Franc' grape berries. |
Palavras-Chave: |
Courdec 3309; Crescimento vegetativo; Poda verde; Summer pruning. |
Thesagro: |
Vitis Vinifera. |
Thesaurus NAL: |
Vegetative growth. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166999/1/Effect-of-shoot-topping-intensity-on-Cabernet-Franc.pdf
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Marc: |
LEADER 01922naa a2200289 a 4500 001 2080162 005 2023-03-30 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aWURZ, D. A. 245 $aEffect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aNotas Científicas. Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the chemical composition of 'Cabernet Franc' grape subjected to different levels of shoot topping. The experiment was conducted in the 2008 and 2009 vintages, and the levels of shoot topping consisted of: control, without topping; and reductions of 15, 30, and 45% in total leaf area. The effect of shoot topping intensity on the chemical composition of the 'Cabernet Franc' grape berries was observed. A reduction of 26% in the vegetative canopy through a moderate shoot topping increased the total polyphenol index and the anthocyanin content. Shoot topping is a practice that must be carried out with caution, since severe shoot topping, i.e., a reduction greater than 26% of the leaf area, may negatively impact grape quality by reducing the content of soluble solids and decreasing the total polyphenol index and the content of anthocyanins of 'Cabernet Franc' grape berries. 650 $aVegetative growth 650 $aVitis Vinifera 653 $aCourdec 3309 653 $aCrescimento vegetativo 653 $aPoda verde 653 $aSummer pruning 700 1 $aMARCON FILHO, J. L. 700 1 $aBRIGHENTI, A. F. 700 1 $aALLEBRANDT, R. 700 1 $aBEM, B. P. de 700 1 $aMAGRO, M. 700 1 $aRUFATO, L. 700 1 $aKRETZSCHMAR, A. A. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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