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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  09/02/2024
Data da última atualização:  09/02/2024
Autoria:  CARVALHO, C. J. R. de; DAVIDSON, E. A.; SANTOS, T. P. dos; DUTRA, F. C.; SERRÃO, B. de O.
Afiliação:  CLAUDIO JOSE REIS DE CARVALHO, CPATU; ERIC ATLAS DAVIDSON, THE WOODS HOLE RESEARCH CENTER; TEREZA PRIMO DOS SANTOS, INSTITUTO DE PESQUISA AMBIENTAL DA AMAZÔNIA; FÁBIO CARNEIRO DUTRA, BOLSISTA DTI, CNPQ/LBA; BRUNO DE OLIVEIRA SERRÃO, BOLSISTA ITI, CNPQ/LBA.
Título:  Changing enzymatic activities and mycorrhizal infections in a chronosequence of secondary and mature forests of eastern Amazonia.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA CIENTÍFICA DO LBA, 3., 2004, Brasília, DF. Anais de trabalhos completos. Brasília, DF: LBA, 2004.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo 23.1.
Palavras-Chave:  Infecção micorrízica.
Thesagro:  Atividade Enzimática; Floresta.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1161923/1/Livro-Resumos-104.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATU59380 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café; Embrapa Semiárido.
Data corrente:  15/02/2016
Data da última atualização:  25/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  TEIXEIRA, A. L.; SOUZA, F. de F.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ROCHA, R. B.
Afiliação:  ALEXSANDRO LARA TEIXEIRA, CPAF-RO; FLAVIO DE FRANCA SOUZA, CPATSA; Antonio Alves Pereira, Empresa de Pesquisa Agropecuária de Minas Gerais; ANTONIO CARLOS BAIAO DE OLIVEIRA, SAPC; RODRIGO BARROS ROCHA, CPAF-RO.
Título:  Selection of arabica coffee progenies tolerant to heat stress.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Ciência Rural, Santa Maria, v. 45, n. 7, p. 1228-1234, jul. 2015.
Idioma:  Inglês
Português
Conteúdo:  Due to high temperatures, practically all coffee farms in the state of Rondonia are of the C. canephora species. Thus, importing arabica coffee from other states becomes necessary for composition of blends, as well as for the specialty or gourmet coffee market. The purpose of this study was to select arabica coffee genotypes that exhibit satisfactory agronomic performance under high temperature conditions. The experiment was conducted in Ouro Preto do Oeste, RO, Brazil, with mean annual temperature of 25.8°C and mean annual rainfall of 2300mm year-1. The experiment was composed of 114 arabica coffee genotypes, with 103 progenies and eleven control cultivars, provided by EPAMIG. A randomized block experimental design was used with three replications, spacing of 3.0x1.0 meters and five plants per plot. All the crop seasons showed significant difference for the green coffee yield trait. In joint analysis, significant differences were detected among progenies and control cultivars. In the average of the four harvests, green coffee yield was 32.38 bags ha-1. The cultivars ‘Catuaí Vermelho IAC 1, Obatã IAC 1669-20 and Catucaí Amarelo 2SLCAK stood out, achieving yields greater than 40 bags ha-1 . The gain obtained from selection was 14.33 bags ha-1, which is equivalent to an increase of 44.04% in production of green coffee. The progeny H514-7-10-6-2-3-9 stood out with an average yield of 51.20 bags ha-1. In regard to maturation cycle, 56% of the progenies were classified as early m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ciclo de maturação; Coffea Arabica L; High temperatures; Maturation cycle; Temperatura elevada; Temperaturas elevadas; Tolerância ao calor.
Thesagro:  Café; Coffea arabica.
Thesaurus NAL:  Heat tolerance.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/138996/1/Flavio-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC913 - 1UPCAP - DD
CPATSA55452 - 1UPCAP - DD
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