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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  09/11/2020
Data da última atualização:  16/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, T. B.; F. NETO, R. S.; COLLANTES, N. F.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.
Afiliação:  Thaís B. Santos, UFRRJ; Raimundo S. F. NETO, UFRRJ; Nathalia F. Collantes, UFRRJ; Davy W. H. CHÁVEZ, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS.
Título:  Sorghum Starch As Food Ingredient: Pasting and Thermal Properties.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO ON-LINE BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2020, virtual. Anais... Saudabilidade na Indústria de Cereais e Panificação. Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2020. 4 p.
ISBN:  978-65-88243-73-2
DOI:  0.29327/cbcp2020.278634
Idioma:  Inglês
Notas:  CBCP. 5 a 9 out.
Conteúdo:  Sorghum is a cereal that can be an alternative source of starch, of interesting properties following the demand for non-chemically modified starches, which is current market trend. Therefore, this study evaluated the pasting and thermal properties of sorghum starches extracted from three cultivars:BRS305, BRS308 and CMSXS180that were compared tocommercial maize starch.Sorghum starches showed higher peak viscosityand lower enthalpy of gelatinization than maize. The most interestingproperty presented by sorghum starch was the high retrogradation viscosity which is responsible for gels of outstanding viscosity during cooling, which would be interesting to preparation of high viscosity gels.
Palavras-Chave:  Apparent viscosity.
Thesaurus Nal:  Food technology; Gelling agents; Retrogradation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217634/1/278634.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15053 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  17/11/2022
Data da última atualização:  21/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PAULA, B. V. de; SETE, P. B.; BERGHETTI, A. L. P.; SILVA, L. O. S. da; JUNG, J. P.; NICOLOSO, F. T.; MAYER, N. A.; KULMANN, M. S.; BRUNETTO, G.
Afiliação:  BETANIA VAHL DE PAULA; PAULA BEATRIZ SETE; ÁLVARO LUÍS PASQUETTI BERGHETTI; LINCON OLIVEIRA STEFANELLO DA SILVA; JOÃO PEDRO JUNG; FERNANDO TEIXEIRA NICOLOSO; NEWTON ALEX MAYER, CPACT; MATHEUS SEVERO KULMANN; GUSTAVO BRUNETTO.
Título:  Kinetic parameters related to nitrogen uptake in "Okinawa" peach rootstocks are altered by "Chimarrita" scion Nitrogen uptake in "Okinawa" peach rootstock.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Journal of the Science of Food and Agriculture, v. 103, p. 917-923, 2023.
ISSN:  1097-0010
DOI:  https://doi.org/10.1002/jsfa.12203
Idioma:  Inglês
Notas:  Accepted article published: 6 September 2022.
Conteúdo:  The kinetic parameters of peach rootstock are a major factor contributing to its nitrogen (N) uptake efficiency,which directly affects the yield and quality parameters. However, the impact of grafting on N kinetic parameters is not suffi-ciently known as rootstocks are grafted with other scion cultivars before being transplanted to thefield. The objective of thisstudy was therefore to evaluate whether the grafting of "Okinawa" rootstock with the scion cultivar?Chimarrita?can alter thekinetic parameters related to N uptake.
Thesagro:  Nitrogênio; Nutriente; Pêssego; Porta Enxerto; Prunus Persica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT22388 - 1UPCAP - DD
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