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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
04/07/2011 |
Data da última atualização: |
19/07/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GRACIANO, E. S. A.; NOGUEIRA, R. J. M. C.; LIMA, D. R. M.; PACHECO, C. M.; SANTOS, R. C. dos. |
Afiliação: |
ÉRIKA S. A. GRACIANO; REJANE J. M. C. NOGUEIRA; DANÚBIA R. M. LIMA; CINTHYA M. PACHECO; ROSEANE CAVALCANTI DOS SANTOS, CNPA. |
Título: |
Crescimento e capacidade fotossintética da cultivar de amendoim BR 1 sob condições de salinidade. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 15, n. 8, p. 794-800, 2011. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Crescimento do amendoim; Estresse salino; Fotossíntese do amendoim. |
Thesagro: |
Arachis Hypogaea. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00702naa a2200205 a 4500 001 1895075 005 2011-07-19 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGRACIANO, E. S. A. 245 $aCrescimento e capacidade fotossintética da cultivar de amendoim BR 1 sob condições de salinidade.$h[electronic resource] 260 $c2011 650 $aArachis Hypogaea 653 $aCrescimento do amendoim 653 $aEstresse salino 653 $aFotossíntese do amendoim 700 1 $aNOGUEIRA, R. J. M. C. 700 1 $aLIMA, D. R. M. 700 1 $aPACHECO, C. M. 700 1 $aSANTOS, R. C. dos 773 $tRevista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental$gv. 15, n. 8, p. 794-800, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
22/12/2017 |
Data da última atualização: |
22/12/2017 |
Autoria: |
PIRES, D. R.; JAMAS, A. L. A.; AMORIM, E.; AZEVEDO-MELEIRO, C. H. de; SILVA, P. P. de O.; OLIVEIRA, G. M. de. |
Afiliação: |
Danielle Regis Pires, Instituto de Tecnologia/Departamento de Tecnologia de Alimentos/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Amanda Lima Albuquerque Jamas, Instituto de Tecnologia/Departamento de Tecnologia de Alimentos/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Elizete Amorim, Instituto de Tecnologia/Departamento de Tecnologia de Alimentos/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Cristiane Hess de Azevedo-Meleiro, Instituto de Tecnologia/Departamento de Tecnologia de Alimentos/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Pedro Paulo de Oliveira Silva, Instituto de Tecnologia/Departamento de Tecnologia de Alimentos/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; Gesilene Mendonça de Oliveira, Instituto de Tecnologia/Departamento de Tecnologia de Alimentos/Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ. |
Título: |
Chemical characterization of marine fish of low-commercial value and development of fish burgers. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n, 11, p. 1091-1098, novembro 2017. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em português: Caracterização química de pescado marinho de baixo valor comercial e desenvolvimento de hambúrguer de peixe. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to perform the chemical characterization of marine bonefish (Albula vulpes) and the development of fish burgers. Three formulations of fish burgers were prepared, containing 5, 8, and 10% cassava starch and functional ingredients (onion, garlic, and ground white pepper). Proximate composition, microbiological and pH analyses of the raw material, and fish burgers were performed, as well as the sensory analyses of the fish burgers. The yield and nutritional value of bonefish was found to be comparable with those of species of commercial value, with high-protein and low-lipid contents. The protein content of the fish burgers varied from 17.52 to 19.40 g 100 g-1 (raw), and from 20.74 to 24.25 g 100 g-1 (grilled); and the lipid contents ranged from 0.20 to 0.73 g 100 g-1 (raw), and from 0.36 to 0.77 g 100 g-1 (grilled). In the sensory tests, the formulations received scores between six and seven on the nine-point hedonic scale. Acceptance indexes were higher than 70% for all the assessed attributes. Therefore, the use of this underutilized species proves to be feasible. |
Palavras-Chave: |
Bycatch species; Functional ingredients; Marine bonefish. |
Thesaurus NAL: |
Albula vulpes; Sensory evaluation. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169736/1/Chemical-characterization-of-marine-fish.pdf
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Marc: |
LEADER 02015naa a2200253 a 4500 001 2083423 005 2017-12-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPIRES, D. R. 245 $aChemical characterization of marine fish of low-commercial value and development of fish burgers. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Caracterização química de pescado marinho de baixo valor comercial e desenvolvimento de hambúrguer de peixe. 520 $aThe objective of this work was to perform the chemical characterization of marine bonefish (Albula vulpes) and the development of fish burgers. Three formulations of fish burgers were prepared, containing 5, 8, and 10% cassava starch and functional ingredients (onion, garlic, and ground white pepper). Proximate composition, microbiological and pH analyses of the raw material, and fish burgers were performed, as well as the sensory analyses of the fish burgers. The yield and nutritional value of bonefish was found to be comparable with those of species of commercial value, with high-protein and low-lipid contents. The protein content of the fish burgers varied from 17.52 to 19.40 g 100 g-1 (raw), and from 20.74 to 24.25 g 100 g-1 (grilled); and the lipid contents ranged from 0.20 to 0.73 g 100 g-1 (raw), and from 0.36 to 0.77 g 100 g-1 (grilled). In the sensory tests, the formulations received scores between six and seven on the nine-point hedonic scale. Acceptance indexes were higher than 70% for all the assessed attributes. Therefore, the use of this underutilized species proves to be feasible. 650 $aAlbula vulpes 650 $aSensory evaluation 653 $aBycatch species 653 $aFunctional ingredients 653 $aMarine bonefish 700 1 $aJAMAS, A. L. A. 700 1 $aAMORIM, E. 700 1 $aAZEVEDO-MELEIRO, C. H. de 700 1 $aSILVA, P. P. de O. 700 1 $aOLIVEIRA, G. M. de 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n, 11, p. 1091-1098, novembro 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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