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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  25/08/2017
Data da última atualização:  10/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FREIRE, F. C.; ADORNO, M. A. T.; SAKAMOTO, I. K.; ANTONIASSI, R.; CHAVES, A. C. S. D.; SANTOS, K. M. O. dos; SILVIERI, K.
Afiliação:  Fernanda Campos Freire, UNESP; Maria Angela Tallarico Adorno, USP; Isabel Kimiko Sakamoto; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; Katia Sivieri, UNESP.
Título:  Impact of multi-functional fermented goat milk beverage on gut microbiotain a dynamic colon model.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 99, p. 315-327, 2017.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this research was to evaluate the effect of grape probiotic fermented beverages made of goat milk, with or without added grape pomace on gut microbiota in a Simulator of Human Intestinal Microbial Ecosystem (SHIME®). SHIME® model was used to investigate to assess changes in microbial composition and fermentation metabolites (short- and branched-chain fatty acids and ammonium), as well as under the antioxidant capacity. The results demonstrated that the beverages formulated, with or without grape pomace extract, exhibited high dietary fiber, oleic acid, phenolic compounds content and antioxidant activity. Both beverages also kept L.rhamnosus and S. thermophilus viable during their passage through the intestinal tract and had a positive effect on gut microbiota metabolism, increasing the antioxidant capacity and the production of short-chain fatty acids, and decreasing the ammonium concentration. Therefore, the multifunctional beverages formulated in this study can offer a new perspective for the production of foods with positive potential effects on human health.
Thesagro:  Bebida; Fermentação; Leite de Cabra; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Beverages; Food technology; Functional foods; Goat milk; Grape pomace; Phenolic compounds; Prebiotics; Probiotics.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163040/1/Artigo-grape-and-goat-milk-beverage-2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA13702 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  24/02/2016
Data da última atualização:  24/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  REHEM, B. C.; ALMEIDA, A. A. F.; FIGUEIREDO, G. S. F.; GESTEIRA, A. da S.; SANTOS, S. C.; CORRÊA, R. X.; YAMADA, M. M.; VALL, R. R.
Afiliação:  B. C. REHEM, UESC; A. A. F. ALMEIDA, UESC; G. S. F. FIGUEIREDO; ABELMON DA SILVA GESTEIRA, CNPMF; S. C. SANTOS, UESC; R. X. CORRÊA; M. M. YAMADA, Centro de Pesquisas do Caca; R. R. VALL, Centro de Pesquisas do Caca.
Título:  Differential expression of the lethal gene Luteus-Pain cacao of the Parinari series.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Genetics and Molecular Research, v.15, n.1. [2016].
ISSN:  1676-5680
Idioma:  Português
Conteúdo:  Molecular biology techniques, particularly those employing whole genome sequencing, have changed the fundamental paradigm of biology. In these techniques, rather than trying to find a protein for a function previously observed, the functions of proteins whose primary sequences are known are investigated (Rebouças and Gomes, 1999). According to these authors, many cellular functions are redundantly performed in the cell. Wright and Dyson (1999) stated that the function of a particular protein depends on the ?functional context? where it is inserted. The experimental approaches that analyze a set of proteins, whose expression is modified in a specific functional condition, allow the identification of proteins that express themselves somewhat, or even fail to express (Eisenberg et al., 2000).
Thesagro:  Cacau.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF31440 - 1UPCAP - DDDocumento digital
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