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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  05/11/2008
Data da última atualização:  29/01/2013
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SANTOS, J. L. S.; COSTA, A. R.; BARBOSA, M. C.; JUNQUEIRA, S. G.; SILVA, R. C.; MADARI, B. E.; FERNANDES, E. P.; MACHADO, P. L. O. A.
Afiliação:  J. L. S. SANTOS, UFG; A. R. COSTA, UFG; M. C. BARBOSA, UFG; S. G. JUNQUEIRA, UFG; R. C. SILVA, UFG; BEATA EMOKE MADARI, CNPAF; E. P. FERNANDES, UFG; PEDRO LUIZ OLIVEIRA DE A MACHADO, CNPAF.
Título:  Biomassa microbiana do solo em pastagem em diferentes épocas do ano no cerrado.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 28.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 12.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 10.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 7., 2008, Londrina. FertBio 2008: desafios para o uso do solo com eficiência e qualidade ambiental: resumos. Londrina: Embrapa Soja: SBCS: IAPAR, UEL, 2008.
Páginas:  Resumo 38.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Biomassa microbiana.
Thesagro:  Cerrado; Pastagem; Solo.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75520/1/pl-2008.059-060.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF27566 - 1UPCRA - PP2008.0602008.060
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  17/02/2011
Data da última atualização:  20/05/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FURTADO, G. Q.; MORAES, S. R. G.; ALVES, S. A. M.; AMORIM, L.; MASSOLA JUNIOR, N. S.
Afiliação:  GLEIBER QUINTÃO FURTADO, UFV; SYLVIA RAQUEL GOMES MORAES, ESALQ/USP; SILVIO ANDRE MEIRELLES ALVES, CNPUV; LILIAN AMORIM, UFV; NELSON SIDNEI MASSOLA JUNIOR, UFV.
Título:  The infection of soybean leaves by Phakopsora pachyrhizi during conditions of discontinuous wetness.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Phytopathology, Berlin, v. 159, n. 3, p. 165-170, mar. 2011.
Volume:  159
Páginas:  165-170
DOI:  10.1111/j.1439-0434.2010.01742.x
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The ability of Phakopsora pachyrhizi to cause infection under conditions of discontinuous wetness was investigated. In in vitro experiments, droplets of a uredospore suspension were deposited onto the surface of polystyrene. After an initial wetting period of either 1, 2 or 4 h, the drops were dried for different time intervals and then the wetness was restored for 11, 10 or 8 h. Germination and appressorium formation were evaluated. In in vivo experiments, soybean plants were inoculated with a uredospore suspension. Leaf wetness was interrupted for 1, 3 or 6 h after initial wetting periods of 1, 2 or 4 h. Then, the wetting was re-established for 11, 10 or 8 h, respectively. Rust severity was evaluated 14 days after inoculation. The germination of the spores and the formation of the appressoria on the soybean leaves after different periods of wetness were also quantified in vivo by scanning electron microscopy. P. pachyrhizi showed a high infective capacity during short periods of time. An interruption of wetness after 1 h caused average reductions in germination from 56 to 75% and in appressorium formation from 84 to 96%. Rust severity was lower in all of the in vivo treatments with discontinuous wetness when compared to the control plants. Rust severity was zero when the interruption of wetness occurred 4 h after the initial wetting. Wetting interruptions after 1 and 2 h reduced the average rust severity by 83 and 77%, respectively. The germination of the uredospores on th... Mostrar Tudo
Thesagro:  Doença de planta; Ferrugem; Folha; Fungo; Soja; Umidade.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/27516/1/SILVIO-JPhytopathol-v159p165-2011.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV12946 - 1UPCAP - DD
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