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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/02/2021
Data da última atualização:  18/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SÁ, W. C. C. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F.; SILVA, A. L. da; PEREIRA, D. M.; CÉSAR NETO, J. M.; SANTOS, F. N. S.; LEITE, G. M.
Afiliação:  GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA.
Título:  Fermentative characteristics and chemical composition of cochineal nopal cactus silage containing chemical and microbial additives.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  The Journal of Agricultural Science, v. 158, n. 7, p. 574-582, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1017/S0021859620000829
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the fermentative characteristics and chemical composition of cochineal nopal cactus silage additives with urea or Lactobacillus buchneri (LB), as well as the association of both additives in four storage times (7, 15, 60 and 120 days) and during aerobic stability, with evaluations at 0, 48 and 96 h. Four silages were used: no additive, addition of 2% urea, addition of LB and addition of 2% urea and LB. The study was divided into two experiments: the first experiment evaluated the silages at different storage times, and the second experiment evaluated the silages during the aerobic stability test. In both experiments, the experimental design was completely randomized in a factorial scheme (4 × 4 and 4 × 3) with three replicates per treatment. After the ensiling process, lactic acid bacteria predominated in all treatments. The concentration of lactic acid increased significantly from 60 days of ensiling. The concentration of acetic acid varied significantly between the storage times only for the silages treated with urea and LB alone. The silage treated with urea maintained a constant pH value up to 120 days of storage. During the 96 h aerobic stability test, no breaking in the stability of silages was observed. The exclusive or associated use of urea and LB promotes improvement in the fermentative characteristics of cochineal nopal cactus silage, without major alterations in the chemical composition or interfering with the aerobic s... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aditivos de silagem; Alimentação de ruminante; Característica fermentativa da silagem.
Thesagro:  Alimentação Na Seca; Cochonilha; Composição Química; Fermentação Aeróbica; Nutrição Animal; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus Nal:  Animal nutrition; Silage fermentation; Storage quality.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA59419 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  19/12/2018
Data da última atualização:  02/12/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  RIBEIRO, D. G.; ALMEIDA, R. F. de; FONTES, W.; CASTRO, M. de S.; SOUSA, M. V. de; RICART, C. A. O.; CUNHA, R. N. V. da; LOPES, R.; PEREIRA, J. E. S.; REIS, A. M. dos.
Afiliação:  Daiane Gonzaga Ribeiro; Raphael Ferreira de Almeida; Wagner Fontes, University of Brasília; Mariana de Souza Castro, University of Brasília; Marcelo Valle de Sousa, University of Brasília; Carlos André Ornelas Ricart, University of Brasília; RAIMUNDO NONATO VIEIRA DA CUNHA, CPAA; RICARDO LOPES, CPAA; JONNY EVERSON SCHERWINSKI PEREIRA, Cenargen; ANGELA MEHTA DOS REIS, Cenargen.
Título:  Stress and cell cycle regulation during somatic embryogenesis plays a key role in oil palm callus development.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Journal of Proteomics, v. 192, p. 137-146, 2019.
DOI:  https://doi-org.ez103.periodicos.capes.gov.br/10.1016/j.jprot.2018.08.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  il palm is an oleaginous plant of relevant economic importance since its fruits are rich in vegetable oil. These plants have a single apical meristem and the main method for vegetative propagation is somatic embryogenesis. The aim of this study was to identify differentially abundant proteins from oil palm genotypes contrasting in the capacity of embryogenic competence acquisition, using shotgun proteomics. Oil palm leaves were subjected to callus induction and the material was collected in biological triplicates at 14 and 90 days of callus induction.
Palavras-Chave:  Embryogenic competence; Palma de óleo.
Thesagro:  Elaeis Guineensis; Elaeis Oleifera.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CENARGEN37525 - 1UPCAP - DD
CPAA37237 - 1UPCAP - DD
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