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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  18/07/2002
Data da última atualização:  18/07/2002
Autoria:  SANTOS, A. G. do.
Título:  Ervas daninhas, palestra no I Curso Nacional sobre Tecnologia de Produção de Arroz.
Ano de publicação:  1979
Fonte/Imprenta:  Goiânia: EMBRAPA-CNPAF, 1979. 25 p.
Idioma:  Português
Thesagro:  Arroz; Controle Integrado; Erva Daninha.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN15420 - 1EMBFL - --47464746
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  22/11/2012
Data da última atualização:  23/04/2013
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  AZEREDO, H. M. C. de; MIRANDA, K. W. E.; RIBEIRO, H. L.; ROSA, M. de F.; NASCIMENTO, D. M.
Afiliação:  HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, CNPAT; Kewi W.E. Miranda, UFC; Hálisson L. Ribeiro, UFC; MORSYLEIDE DE FREITAS ROSA, CNPAT; Diego M. Nascimento, UFC.
Título:  Nanoreinforced alginate-acerola puree coatings on acerola fruits.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Engineering v. 113, p. 505-510, 2012.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Combinations of fruit purees with polysaccharides have been explored to produce edible films and coat-ings. In this study, the combination between acerola puree and alginate was reinforced with cellulose whiskers (CW) or montmorillonite (MMT) to form nanocomposite edible films (casted on glass plates) and edible coatings (applied on acerola fruit surfaces). Three film/coating dispersions were formulated, based on unfilled alginate?acerola puree (AA), CW-reinforced alginate?acerola puree (CWAA), and MMT-reinforced alginate?acerola puree (MMTAA). Both nanofillers (CW and MMT) reduced water vapor permeability (WVP) of films. When applied to fresh acerolas, the coatings decreased fruit weight loss, decay incidence, and ripening rates. Ascorbic acid retention by the fruits were favored by the coatings, especially the nanocomposite ones. The MMTAA coating was the most effective in reducing weight loss of acerolas. Moreover, it was the coating which best maintained its red color and the visual acceptance of coated acerolas.
Palavras-Chave:  Nanocellulose; Nanoclay; Nanofillers; Vitamin C.
Thesaurus NAL:  edible films; fruits; nanotechnology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT13539 - 1UPCAP - PPSP 054372012.05437
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