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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
19/02/2015 |
Data da última atualização: |
22/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
HOHENFELD, C. S.; SANTANA, M. P.; ALVES, B. L.; OLIVEIRA, E. J. de; OLIVEIRA, S. A. S. de. |
Afiliação: |
CAMILA SANTIAGO HOHENFELD, UFRB; MARIANA PEREIRA SANTANA, UFRB; BERNARDO LOVATTI ALVES, UFRB; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; SAULO ALVES SANTOS DE OLIVEIRA, CNPMF. |
Título: |
Influência de diferentes temperaturas na agressividade Fusarium sp., Scytalidium sp. e Phytophthora sp. causadores de podridão radicular em mandioca. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 8., 2014, Cruz das Almas, Ba. Pesquisa: despertando mentes para a inovação e transformando o futuro : [anais]. Cruz das Almas, BA, Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2014. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A podridão radicular pode afetar a planta da mandioca em qualquer estádio do seu desenvolvimento, ocasionado a perdas de produção de até 100%, acarretando em prejuízos econômicos para a cultura. No Brasil, os principais gêneros envolvidos nas podridões radiculares são: Fusarium, Scytalidium e Phytophthora. |
Thesagro: |
Doença de planta; Fusarium; Mandioca; Manihot Esculenta; Melhoramento vegetal; Phytophthora; Podridão. |
Thesaurus Nal: |
Cassava; Root rot; Scytalidium. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/139706/1/150-14.pdf
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Marc: |
LEADER 01344nam a2200277 a 4500 001 2008986 005 2016-02-22 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aHOHENFELD, C. S. 245 $aInfluência de diferentes temperaturas na agressividade Fusarium sp., Scytalidium sp. e Phytophthora sp. causadores de podridão radicular em mandioca.$h[electronic resource] 260 $aIn: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 8., 2014, Cruz das Almas, Ba. Pesquisa: despertando mentes para a inovação e transformando o futuro : [anais]. Cruz das Almas, BA, Embrapa Mandioca e Fruticultura$c2014 520 $aA podridão radicular pode afetar a planta da mandioca em qualquer estádio do seu desenvolvimento, ocasionado a perdas de produção de até 100%, acarretando em prejuízos econômicos para a cultura. No Brasil, os principais gêneros envolvidos nas podridões radiculares são: Fusarium, Scytalidium e Phytophthora. 650 $aCassava 650 $aRoot rot 650 $aScytalidium 650 $aDoença de planta 650 $aFusarium 650 $aMandioca 650 $aManihot Esculenta 650 $aMelhoramento vegetal 650 $aPhytophthora 650 $aPodridão 700 1 $aSANTANA, M. P. 700 1 $aALVES, B. L. 700 1 $aOLIVEIRA, E. J. de 700 1 $aOLIVEIRA, S. A. S. de
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
08/05/2019 |
Data da última atualização: |
20/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MARTINELI, M.; REZENDE, C. M. de; FONSECA, M. J. de O.; SOARES, A. G.; DELIZA, R. |
Afiliação: |
Maristella Martineli, Universidade Estadual de Montes Claros - UNIMONTES/Departamento de Ciências Agrárias; Claudia Moraes de Rezende, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ/Instituto de Química; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA. |
Título: |
Packagings for the transportation of persimmon and their effects on sensory characteristics. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00082, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Embalagens para o transporte de caqui e seus efeitos em características sensoriais. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the effect of different ackagings for the transportation of the Rama Forte persimmon (Diospyros kaki) cultivar on the sensory characteristics and consumer acceptance of the product during storage. Three types of packagings were evaluated: wooden crate; ardboard boxes; and a new packaging made of recycled polyethylene thermosinjected structure with 10% fodder fiber associated with a polypropylene tray, thermoformed in the exclusive design for persimmon. Check-all-that-apply (Cata) questions were used for the sensory characterization of fruits, revealing differences among samples throughout storage time regarding persimmon sensory attributes and consumer preference. Consumer acceptance of fruits from the wooden crate and cardboard box decreased from the first and fifth day onwards, respectively, as storage time progressed, differing from those from the new packaging, whose appearance was liked up to the ninth day. Persimmon transported in the new packaging showed superior quality throughout shelf life. The new packaging, with an appropriate design, maintains the sensory characteristics of persimmon for a longer time than the other studied packagings. |
Palavras-Chave: |
Acceptance; Check-all-that-apply questions; Postharvest. |
Thesagro: |
Diospyros Kaki; Embalagem; Pós-Colheita. |
Thesaurus NAL: |
Diospyros kaki var. sylvestris; Packaging; Postharvest technology. |
Categoria do assunto: |
-- Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197129/1/Packagings-for-the-transportation.pdf
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Marc: |
LEADER 02156naa a2200289 a 4500 001 2108879 005 2019-08-20 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARTINELI, M. 245 $aPackagings for the transportation of persimmon and their effects on sensory characteristics.$h[electronic resource] 260 $c2019 500 $aTítulo em português: Embalagens para o transporte de caqui e seus efeitos em características sensoriais. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the effect of different ackagings for the transportation of the Rama Forte persimmon (Diospyros kaki) cultivar on the sensory characteristics and consumer acceptance of the product during storage. Three types of packagings were evaluated: wooden crate; ardboard boxes; and a new packaging made of recycled polyethylene thermosinjected structure with 10% fodder fiber associated with a polypropylene tray, thermoformed in the exclusive design for persimmon. Check-all-that-apply (Cata) questions were used for the sensory characterization of fruits, revealing differences among samples throughout storage time regarding persimmon sensory attributes and consumer preference. Consumer acceptance of fruits from the wooden crate and cardboard box decreased from the first and fifth day onwards, respectively, as storage time progressed, differing from those from the new packaging, whose appearance was liked up to the ninth day. Persimmon transported in the new packaging showed superior quality throughout shelf life. The new packaging, with an appropriate design, maintains the sensory characteristics of persimmon for a longer time than the other studied packagings. 650 $aDiospyros kaki var. sylvestris 650 $aPackaging 650 $aPostharvest technology 650 $aDiospyros Kaki 650 $aEmbalagem 650 $aPós-Colheita 653 $aAcceptance 653 $aCheck-all-that-apply questions 653 $aPostharvest 700 1 $aREZENDE, C. M. de 700 1 $aFONSECA, M. J. de O. 700 1 $aSOARES, A. G. 700 1 $aDELIZA, R. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 54, e00082, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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