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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
05/02/2009 |
Data da última atualização: |
11/02/2009 |
Autoria: |
SANQUETTA, C. R. |
Título: |
Manual para instalação e medição de parcelas permanentes nos biomas Mata Atlântica e Pampa. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
Curitiba: Ed. do Autor, 2008. |
Páginas: |
43 p. |
ISBN: |
978-85-60402-02-1 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
RedeMAP. Acompanha 1 DVD. |
Conteúdo: |
Introdução; Sucessão vegetal; Regiões fitoecológicas dos biomas Mata Atlântica e Pampas; Instalação e medição das parcelas permanentes; Monitoramento e manutenção das parcelas; Informações adicionais; Bibliografia consultada. |
Palavras-Chave: |
Bioma; Mata Atlântica; Pampa; Parcela permanete. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00777nam a2200193 a 4500 001 1315472 005 2009-02-11 008 2008 bl uuuu u0uu1 u #d 020 $a978-85-60402-02-1 100 1 $aSANQUETTA, C. R. 245 $aManual para instalação e medição de parcelas permanentes nos biomas Mata Atlântica e Pampa. 260 $aCuritiba: Ed. do Autor$c2008 300 $a43 p. 500 $aRedeMAP. Acompanha 1 DVD. 520 $aIntrodução; Sucessão vegetal; Regiões fitoecológicas dos biomas Mata Atlântica e Pampas; Instalação e medição das parcelas permanentes; Monitoramento e manutenção das parcelas; Informações adicionais; Bibliografia consultada. 653 $aBioma 653 $aMata Atlântica 653 $aPampa 653 $aParcela permanete
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
02/10/2008 |
Data da última atualização: |
14/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
NELSON, J. C.; ANDREESCU, C.; BRESEGHELLO, F.; FINNEY, P. L.; GUALBERTO, D. G.; BERGMAN, C. J.; PEÑA, R. J.; PERRETANT, M. R.; LEROY, P.; QUALSET, C. O.; SORRELLS, M. E. |
Afiliação: |
JAMES C. NELSON; CRISTINA ANDREESCU; FLAVIO BRESEGHELLO, CNPAF; PATRICK L. FINNEY; DAISY G. GUALBERTO; CHRISTINE J. BERGMAN; ROBERTO J. PEÑA; MARIE REINE PERRETANT; PHILIPPE LEROY; CALVIN O. QUALSET; MARK E. SORRELLS. |
Título: |
Quantitative trait locus analysis of wheat quality traits. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Euphytica, v. 149, n. 1/2, p. 145-159, May 2006. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s10681-005-9062-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Milling and baking quality traits in wheat (Triticum aestivum L.) were studied by QTL analysis in the ITMI population, a set of 114 recombinant inbred lines (RILs) generated from a synthetic-hexaploid (W7985) × breadwheat (Opata 85) cross. Grain from RILs grown in U.S., French, and Mexican wheat-growing regions was assayed for kernel-texture traits, protein concentration and quality, and dough strength and mixing traits. Only kerneltexture traits showed similar genetic control in all environments, with Opata ha alleles at the hardness locus Ha on chromosome arm 5DS increasing grain hardness, alkaline water retention capacity, and flour yield. Dough strength was most strongly influenced by Opata alleles at 5DS loci near or identical to Ha. Grain protein concentration was associated not with high-molecular-weight glutenin loci but most consistently with the Gli-D2 gliadin locus on chromosome arm 6DS. In Mexican-grown material, a 2DS locus near photoperiod-sensitivity gene Ppd1 accounted for 25% of variation in protein, with the ppd1-coupled allele associated with higher (1.1%) protein concentration. Mixogram traits showed most influence from chromosomal regions containing gliadin or low-molecular-weight glutenin loci on chromosome arms 1AS, 1BS, and 6DS, with the synthetic hexaploid contributing favorable alleles. |
Palavras-Chave: |
QTL; Recombinant inbred. |
Thesagro: |
Trigo; Triticum Aestivum. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 02168naa a2200301 a 4500 001 1217401 005 2022-05-14 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s10681-005-9062-7$2DOI 100 1 $aNELSON, J. C. 245 $aQuantitative trait locus analysis of wheat quality traits.$h[electronic resource] 260 $c2006 520 $aMilling and baking quality traits in wheat (Triticum aestivum L.) were studied by QTL analysis in the ITMI population, a set of 114 recombinant inbred lines (RILs) generated from a synthetic-hexaploid (W7985) × breadwheat (Opata 85) cross. Grain from RILs grown in U.S., French, and Mexican wheat-growing regions was assayed for kernel-texture traits, protein concentration and quality, and dough strength and mixing traits. Only kerneltexture traits showed similar genetic control in all environments, with Opata ha alleles at the hardness locus Ha on chromosome arm 5DS increasing grain hardness, alkaline water retention capacity, and flour yield. Dough strength was most strongly influenced by Opata alleles at 5DS loci near or identical to Ha. Grain protein concentration was associated not with high-molecular-weight glutenin loci but most consistently with the Gli-D2 gliadin locus on chromosome arm 6DS. In Mexican-grown material, a 2DS locus near photoperiod-sensitivity gene Ppd1 accounted for 25% of variation in protein, with the ppd1-coupled allele associated with higher (1.1%) protein concentration. Mixogram traits showed most influence from chromosomal regions containing gliadin or low-molecular-weight glutenin loci on chromosome arms 1AS, 1BS, and 6DS, with the synthetic hexaploid contributing favorable alleles. 650 $aTrigo 650 $aTriticum Aestivum 653 $aQTL 653 $aRecombinant inbred 700 1 $aANDREESCU, C. 700 1 $aBRESEGHELLO, F. 700 1 $aFINNEY, P. L. 700 1 $aGUALBERTO, D. G. 700 1 $aBERGMAN, C. J. 700 1 $aPEÑA, R. J. 700 1 $aPERRETANT, M. R. 700 1 $aLEROY, P. 700 1 $aQUALSET, C. O. 700 1 $aSORRELLS, M. E. 773 $tEuphytica$gv. 149, n. 1/2, p. 145-159, May 2006.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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