Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  31/10/2008
Data da última atualização:  02/07/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SAMPAIO, R. G.; ANTES, S.; RIZZON, L. A.; FERRI V.; ROMBALDI, C. V.; FACHINELLO, J. C.
Afiliação:  Renata Gimenez Sampaio, UFPEL; Suziane Antes, UFPel; LUIZ ANTENOR RIZZON, CNPUV; Valdecir Ferri, UFPel; Cesar Valmor Rombaldi, UFPel; José Carlos Fachinello, UFPel.
Título:  Características físico-químicas de vinhos 'Cabernet Sauvignon' produzidos com uvas de diferentes regiões do RS.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 164.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Cabernet Sauvignon; Caracterização.
Thesagro:  Composição Química; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50439/1/SAMPAIO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV10242 - 1UMTRA - DD634.86632C749a
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  03/01/2022
Data da última atualização:  11/03/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SAKAMOTO, L. S.; SOUZA, L. L.; GIANVECCHIO, S. B.; OLIVEIRA, M. H. V. DE; SILVA, J. A. II DE V.; CANESIN, R. C.; BRANCO, R. H.; BACCAN, M.; BERNDT, A.; ALBUQUERQUE, L. G. DE; MERCADANTE, M. E. Z.
Afiliação:  LEANDRO SANNOMIYA SAKAMOTO, Beef Cattle Research Center; LUANA LELIS SOUZA, Beef Cattle Research Center; SARAH BERNARDES GIANVECCHIO, Beef Cattle Research Center; MATHEUS HENRIQUE VARGAS DE OLIVEIRA, UNESP; JOSINEUDSON AUGUSTO II DE VASCONCELOS SILVA, UNESP; ROBERTA CARRILHO CANESIN, Beef Cattle Research Center; RENATA HELENA BRANCO, Beef Cattle Research Center; MELISSA BACCAN, CNPMA; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; LUCIA GALVÃO DE ALBUQUERQUE, UNESP; MARIA EUGÊNIA ZERLOTTI MERCADANTE, Beef Cattle Research Center.
Título:  Phenotypic association among performance, feed efficiency and methane emission traits in Nellore cattle.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Plos One, v. 16, n. 10, e0257964, 2021.
Páginas:  14 p.
ISSN:  1932-6203
DOI:  https://doi.org/10.1371/journal. pone.0257964
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Enteric methane (CH4) emissions are a natural process in ruminants and can result in up to 12% of energy losses. Hence, decreasing enteric CH4 production constitutes an important step towards improving the feed efficiency of Brazilian cattle herds. The aim of this study was to evaluate the relationship between performance, residual feed intake (RFI), and enteric CH4 emission in growing Nellore cattle (Bos indicus). Performance, RFI and CH4 emission data were obtained from 489 animals participating in selection programs (mid-test age and body weight: 414±159 days and 356±135 kg, respectively) that were evaluated in 12 performance tests carried out in individual pens (n = 95) or collective paddocks (n = 394) equipped with electronic feed bunks. The sulfur hexafluoride tracer gas technique was used to measure daily CH4 emissions. The following variables were estimated: CH4 emission rate (g/day), residual methane emission and emission expressed per mid-test body weight, metabolic body weight, dry matter intake (CH4/DMI), average daily gain, and ingested gross energy (CH4/GE). Animals classified as negative RFI (RFI<0), i.e., more efficient animals, consumed less dry matter (P <0.0001) and emitted less g CH4/day (P = 0.0022) than positive RFI animals (RFI>0). Nonetheless, more efficient animals emitted more CH4/DMI and CH4/GE (P < 0.0001), suggesting that the difference in daily intake between animals is a determinant factor for the difference in daily enteric CH4 emissions. In a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Energy losses; Enteric methane; Residual feed intake; Sulfur hexafluoride tracer gas technique.
Thesaurus NAL:  Dry matter intake.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/232385/1/Baccan-Phenotypic-association-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA17099 - 1UPCAP - DD
CPPSE25561 - 1UPCAP - DDPROCI-2021.00260SAK2021.00285
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional