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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  22/12/2020
Data da última atualização:  22/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  LEÃO, J. R. A.; RAPOSO, A.; SILVA, A. C. L. da; SAMPAIO, P. de T. B.
Afiliação:  João Ricardo Avelino Leão; ANDREA RAPOSO, CNPGC; Ana Claudia Lopes da Silva; Paulo de Tarso Barbosa Sampaio.
Título:  Control of contaminants in the in vitro establishment of Guadua latifolia.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Tropical, v. 50, e63541, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The Amazonian bamboo forests are located in an important region of high biodiversity in Brazil, Peru and Bolivia, forming the largest native bamboo forest reserve in the world. However, the bamboos from these forests have characteristics that hinder their propagation. This study aimed to evaluate the biocide action of a plant preservative mixture for controling contaminants, during the in vitro establishment of Guadua latifolia (Bonpl.) Kunth, a species native to the region. Nodal segments were cultured in a semi-solid medium containing Plant Preservative Mixture (PPMTM), at the concentrations of 0; 1; 2; and 3 mL L-1, and supplemented with 2 mg L-1 of 6-benzylaminopurine. The analyzed variables were number of shoots, percentage of bacterial and fungal contamination, and shoot survival. The treatments with the synthetic biocide were efficient in controlling the in vitro contamination caused by bacteria and fungi (Fusarium sp.), also presenting the highest survival rate of regenerated shoots. For the in vitro establishment of this native bamboo species, the use of 2 mL L-1 of PPMTM is recommended.
Palavras-Chave:  Bamboo.
Thesagro:  Bambu.
Thesaurus Nal:  Microbial contamination; Micropropagation.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/219598/1/18-Control-of-contaminants.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17620 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  25/10/2016
Data da última atualização:  22/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, D. A. de; SOUZA, I. R. P. de; COTA, L. V.; MELO, J. de O.; PASTINA, M. M.; MAGALHAES, J. V. de; GUIMARAES, C. T.; RODRIGUES, J. A. S.; SCHAFFERT, R. E.; MENEZES, C. B. de.
Afiliação:  DANUZA ARAUJO DE SOUZA, Fapemig.; ISABEL REGINA PRAZERES DE SOUZA, CNPMS; LUCIANO VIANA COTA, CNPMS; JANAINA DE OLIVEIRA MELO, UFVJM, Diamantina, MG.; MARIA MARTA PASTINA, CNPMS; JURANDIR VIEIRA DE MAGALHAES, CNPMS; CLAUDIA TEIXEIRA GUIMARAES, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS; ROBERT EUGENE SCHAFFERT, CNPMS; CICERO BESERRA DE MENEZES, CNPMS.
Título:  Mapeamento de QTLs associados com a resistência à Helmintosporiose em sorgo.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 31., 2016, Bento Gonçalves. Milho e sorgo: inovações, mercados e segurança alimentar: anais. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2016.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Exserohilum turcicum; Mapeamento por múltiplos intervalos; Resistência a doença.
Thesagro:  Doença de planta; Genética; Variedade resistente.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/149797/1/Mapeamento-QTLs.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS27372 - 1UPCAA - DD
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