Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba.
Data corrente:  23/06/1998
Data da última atualização:  23/06/1998
Autoria:  KATRODIA, J. S.; RANE, D. A.; SALUNKHE, D. K.
Título:  Biochemical nature of spongy tissue in aplhonso fruits.
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  Acta Horticulturae, n.231, p.835-839, 1988.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study revealed that, in comparison to normal healthy ripe pulp of Alphonso fruit, the biochemical constituents like acidity and starch increased, while pH, ascorbic acid, beta carotene, reducing as well as nonreducing sugars, enzyme acitvities amylase and invertase were found decreased in spongy tissues during 1977 and 1978. Similar trend was observed with sundesiccated tissues also. The unaffected pulps around spongy tissue as well as around sun-desiccated tissue showed more or less similar trend as that of healthy pulp. These similarities in both the tupes of tissue probably indicate that the spongy tissue is fromed because of the heat which is emited by soil as convective slux. Thus, spongy tissue in Alphonso fruit of mango seems to be a physiological disorder in which the fruit pulp remains unripe because of unhydrolyzed starch due to physiological and biochemical disturbances caused by heat in the pulp of a mature fruit at pre-and post-harvest stages.
Palavras-Chave:  Colpaoso interno; Desordem fisiol¢gica; Mango; Physiological disorder; Spongy tissue.
Thesagro:  Manga; Mangifera Indica.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba (CPAMN-UEPP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN-UEPP8247 - 1ADDSP - --98.000551998.00055
Voltar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional