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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
12/07/2006 |
Data da última atualização: |
14/12/2023 |
Autoria: |
SILVA, A. G. M. e; ROGÉRIO, M. C. P.; BORGES, I.; NEIVA, J. N.; RODRIGUEZ, N. M.; SALIBA, E. S.; MACEDO JÚNIOR, G. de L.; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de; CARMO, M. P. do; BENEVIDES, Y. I.; LIANDRO, A. J. G.; BEZERRA, T. |
Título: |
Parâmetros ruminais em ovinos recebendo níveis crescentes de subproduto da indústria processadora de maracujá. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 8 f. CD ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ácidos graxos voláveis; Hidroxido de amonia; Nitrogênio amoniacal; pH ruminal; Subproduto agroindustrial. |
Thesagro: |
Alimento Para Animal; Maracujá; Nutrição Animal; Ovino. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01176nam a2200337 a 4500 001 1532005 005 2023-12-14 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, A. G. M. e 245 $aParâmetros ruminais em ovinos recebendo níveis crescentes de subproduto da indústria processadora de maracujá. 260 $aIn: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 8 f. CD ROM.$c2005 650 $aAlimento Para Animal 650 $aMaracujá 650 $aNutrição Animal 650 $aOvino 653 $aÁcidos graxos voláveis 653 $aHidroxido de amonia 653 $aNitrogênio amoniacal 653 $apH ruminal 653 $aSubproduto agroindustrial 700 1 $aROGÉRIO, M. C. P. 700 1 $aBORGES, I. 700 1 $aNEIVA, J. N. 700 1 $aRODRIGUEZ, N. M. 700 1 $aSALIBA, E. S. 700 1 $aMACEDO JÚNIOR, G. de L. 700 1 $aALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de 700 1 $aCARMO, M. P. do 700 1 $aBENEVIDES, Y. I. 700 1 $aLIANDRO, A. J. G. 700 1 $aBEZERRA, T.
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
07/10/2019 |
Data da última atualização: |
17/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SAMPAIO, G. L. A.; PACHECO, S.; RIBEIRO, A. P. de O.; GALDEANO, M. C.; GOMES, F. dos S.; TONON, R. V. |
Afiliação: |
Gessica L. A. Sampaio, UFRJ; SIDNEY PACHECO, CTAA; ANA PAULA DE OLIVEIRA RIBEIRO, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; FLAVIA DOS SANTOS GOMES, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA. |
Título: |
Encapsulation of a lycopene-rich watermelon concentrate in alginate and pectin beads: Characterization and stability. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
LWT - Food Science and Technology, v. 116, 108589, p. 1-8, 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of this work was to evaluate the influence of the type of polymer and the effect of drying on the stability of lycopene-rich beads obtained by ionic gelation of a watermelon concentrate. Sodium alginate and pectin were used as polymers for encapsulation. The wet and the dried beads were characterized for lycopene retention when exposed to different thermal treatments (60 °C and 90 °C) and pHs (2, 5 and 8), as well as for particle size distribution, morphology and thermogravimetric analysis. All the particles showed high lycopene protection against the evaluated conditions of temperature and pH. Storage stability at different temperatures was also evaluated. The wet beads produced with alginate and pectin showed lycopene retention of 29 and 21%, respectively, after 8 weeks of refrigerated storage, while the dried beads were showed retentions higher than 80% above 25 °C. Ionic gelation showed to be a promising alternative to obtain stable lycopene-rich dried ingredients. |
Palavras-Chave: |
Ionic gelation; Stability. |
Thesaurus NAL: |
Lycopene; Physical properties; Polysaccharides. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202607/1/2019-SAMPAIO-et-al.-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01735naa a2200241 a 4500 001 2112815 005 2022-05-17 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSAMPAIO, G. L. A. 245 $aEncapsulation of a lycopene-rich watermelon concentrate in alginate and pectin beads$bCharacterization and stability.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe aim of this work was to evaluate the influence of the type of polymer and the effect of drying on the stability of lycopene-rich beads obtained by ionic gelation of a watermelon concentrate. Sodium alginate and pectin were used as polymers for encapsulation. The wet and the dried beads were characterized for lycopene retention when exposed to different thermal treatments (60 °C and 90 °C) and pHs (2, 5 and 8), as well as for particle size distribution, morphology and thermogravimetric analysis. All the particles showed high lycopene protection against the evaluated conditions of temperature and pH. Storage stability at different temperatures was also evaluated. The wet beads produced with alginate and pectin showed lycopene retention of 29 and 21%, respectively, after 8 weeks of refrigerated storage, while the dried beads were showed retentions higher than 80% above 25 °C. Ionic gelation showed to be a promising alternative to obtain stable lycopene-rich dried ingredients. 650 $aLycopene 650 $aPhysical properties 650 $aPolysaccharides 653 $aIonic gelation 653 $aStability 700 1 $aPACHECO, S. 700 1 $aRIBEIRO, A. P. de O. 700 1 $aGALDEANO, M. C. 700 1 $aGOMES, F. dos S. 700 1 $aTONON, R. V. 773 $tLWT - Food Science and Technology$gv. 116, 108589, p. 1-8, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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