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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  05/04/2024
Data da última atualização:  09/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, K. C. C. DE; FATURI, C.; GARCIA, A. R.; JOELE, M. R. S. P.; NAHUM, B. de S.; SILVA, W. C. DA; RODRIGUES, T. C. G. DE C.; SILVA, E. B. R. DA; LOURENÇO JÚNIOR, J. DE B.
Afiliação:  KELLY CAVALCANTI CONOR DE OLIVEIRA, Federal University of Para; CRISTIAN FATURI, Federal Rural University of the Amazônia; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE; MARIA REGINA SARKIS PEIXOTO JOELE; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; WELLIGTON CONCEIÇÃO DA SILVA, Federal University of Para; THOMAZ CYRO GUIMARÃES DE CARVALHO RODRIGUES, Federal University of Para; ÉDER BRUNO REBELO DA SILVA, Federal University of Para; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO-JÚNIOR, Federal University of Para.
Título:  The characterization of pastures by grazing cycle and evaluation of supplementation with agro-industry co-products on the performance of buffaloes in the humid tropics.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 14, n. 6, 2024, 879.
DOI:  10.3390/ani14060879
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to characterize the pastures by grazing cycle, as well as to evaluate the performance of buffaloes in intensive rotational grazing in a silvopastoral system in the eastern Amazon supplemented with agro-industry co-products in order to characterize the grazing cycles, the composition of the fractions, and the carcass yield. Fifteen non-castrated, crossbred water buffaloes (Murrah × Mediterranean) were used. All animals used in the study were clinically healthy and weighed approximately 458 kg. The animals were grazed in a single group, and supplementation (1% of live weight—LW/day) was divided into three treatments: control (control—conventional ingredients); Cocos nucifera coconut cake (Cocos nucifera) (coconut cake—70%); and palm kernel cake (Guinean elaeis) (palm kernel cake—70% palm kernel cake). The chemical composition of the forage is different in each part of the plant, with higher protein values in the leaves (11.40%) and higher acid detergent fiber (ADF) values in the stems (50.03%). Among the ingredients of the supplement, corn has the highest percentage of indigestible protein (35.57%), most of the protein in palm kernel cake is B3 (49.11%), and in Coco, B2 (51.52%). Mombasa grass has a higher percentage of B3 and B2 proteins; the indigestible fraction is lower in the leaves (17.16%). The leaf/stem ratio also varied between grazing cycles, being better in the second cycle (2.11%) and with an overall average of 1.71. Supplement consumption varied ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroforestry systems; Co products; Coconut cake; Pasture supplementation; Performance of water buffaloes; Protein fractions; Water buffalo.
Thesaurus Nal:  Nutrition; Palm kernel cake.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163335/1/CharacterizationPasturesGrazing.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE26365 - 1UPCAP - DDPROCI-2024.00021OLI2024.00070
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  10/12/2008
Data da última atualização:  18/03/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Autoria:  SILVA, J. B. C.; ALVES, N. S.; SILVA, D. R.; MACEDO, R. H.
Afiliação:  João Bosco Carvalho da Silva, Embrapa Hortaliças.
Título:  Seleção de batata-doce para resistência ao mal-do-pé.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 26, n. 2, p. S279-S285, 2008.
Idioma:  Português
Notas:  Suplemento. CD-ROM. Trabalho apresentado no 48. Congresso Brasileiro de Olericulturaa, Maringá, 2008.
Palavras-Chave:  Batata-doce; Mal-do-pé; Plenodomus destruens.
Thesagro:  Doença; Fungo; Ipomoea Batatas; Melhoramento; Resistência.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH34457 - 1UPCPL - --CD 259CD 259
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