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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
18/04/1994 |
Data da última atualização: |
22/10/2008 |
Autoria: |
SOSA-GOMEZ, D. R.; ALVES, S. B.; MILANI, M. T. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPSo. Londrina, PR. |
Título: |
Characterization and phenetic analysis of geographical isolates of Beauveria spp. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.29, n.3, p.401-409, mar. 1994. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
Nine pathotypes of Beauveria bassiana (Bals.) Vuill and one pathotype of B. brongniartii (Sacc.0 Petch were characterized according to extracellular enzyme production, growth rate on different culture media, conidial dimensions, conidiogenesis in vitro, esoenzyme variation, and virulence toweard Diatraea saccharalis. Biological differences were found among isolates only one isolate showed lipolytic activity. Two isolates had limited growth at three levels of temperature LT50 value ranged from 5,9 days (virulent) to more than 8 days (non virulent). Electrophoretic analysis from alfa and beta - esterases were performed to differentiale isolates. Pairwise coefficients of similarity calculated from these parameters were used to construct phenograms in order to est imate the phenetic distance among the various fungal pathotypes. Isolates from the same regions had high coefficients of similarity, suggesting commonality within geographic populations. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Diatreia saccharalis; Entomopathogenic; Entomopatogenico; Fungo entomopatogenico; Fungos entomopatogenicos; Isoenzyme; Izoenzima; Microbial control; Pathotype; Patotipo; Virulencia. |
Thesagro: |
Beauveria Bassiana; Controle Microbiano; Fungo. |
Thesaurus Nal: |
Beauveria brongniartii; Brazil; entomopathogenic fungi; fungi; virulence. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://webnotes.sct.embrapa.br/pab/pab.nsf/4b9327fca7faccde032564ce004f7a6a/ae7dfe9a3853ac3d032568a400796d67?OpenDocument
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/212707/1/Characterization-and-phenetic-analysis.pdf
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Marc: |
LEADER 02013naa a2200385 a 4500 001 1444751 005 2008-10-22 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOSA-GOMEZ, D. R. 245 $aCharacterization and phenetic analysis of geographical isolates of Beauveria spp. 260 $c1994 520 $aNine pathotypes of Beauveria bassiana (Bals.) Vuill and one pathotype of B. brongniartii (Sacc.0 Petch were characterized according to extracellular enzyme production, growth rate on different culture media, conidial dimensions, conidiogenesis in vitro, esoenzyme variation, and virulence toweard Diatraea saccharalis. Biological differences were found among isolates only one isolate showed lipolytic activity. Two isolates had limited growth at three levels of temperature LT50 value ranged from 5,9 days (virulent) to more than 8 days (non virulent). Electrophoretic analysis from alfa and beta - esterases were performed to differentiale isolates. Pairwise coefficients of similarity calculated from these parameters were used to construct phenograms in order to est imate the phenetic distance among the various fungal pathotypes. Isolates from the same regions had high coefficients of similarity, suggesting commonality within geographic populations. 650 $aBeauveria brongniartii 650 $aBrazil 650 $aentomopathogenic fungi 650 $afungi 650 $avirulence 650 $aBeauveria Bassiana 650 $aControle Microbiano 650 $aFungo 653 $aBrasil 653 $aDiatreia saccharalis 653 $aEntomopathogenic 653 $aEntomopatogenico 653 $aFungo entomopatogenico 653 $aFungos entomopatogenicos 653 $aIsoenzyme 653 $aIzoenzima 653 $aMicrobial control 653 $aPathotype 653 $aPatotipo 653 $aVirulencia 700 1 $aALVES, S. B. 700 1 $aMILANI, M. T. 773 $tPesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia$gv.29, n.3, p.401-409, mar. 1994.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
06/10/2005 |
Data da última atualização: |
01/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
FURTADO, A. A. L.; PONTES, S. M.; FERREIRA, L. F. D. |
Título: |
Processamento de lula em conserva. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2001. |
Páginas: |
4 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 46). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Conserva; Lula; Processamento. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00523nam a2200181 a 4500 001 1415515 005 2019-11-01 008 2001 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aFURTADO, A. A. L. 245 $aProcessamento de lula em conserva. 260 $aRio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos$c2001 300 $a4 p. 490 $a(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 46). 650 $aConserva 650 $aLula 650 $aProcessamento 700 1 $aPONTES, S. M. 700 1 $aFERREIRA, L. F. D.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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