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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
07/12/2007 |
Data da última atualização: |
03/01/2019 |
Autoria: |
SÁ, C. O. de; SÁ, J. L. de. |
Título: |
Criação de bovinos de leite no Semi-Árido. |
Ano de publicação: |
2007 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2007. |
Páginas: |
60 p. |
Série: |
(ABC da Agricultura Familiar, 17). |
ISBN: |
978-85-7383-398-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Melhoramento a produção de leite na pequena propriedade. Qual a raça mais apropriada?. Instalações simples para a produção leiteira. A melhor alimentação para seu gado de leite. Banco de proteína. Como utilizar a palma forrageira na alimentação do seu gado de leite?. Como fazer silagem?. Amoniação de palhadas. Um plano de alimentação dos animais. A reprodução do rebanho. Com que idade a vaca deve ter a primeira cria?.Cio. Quando fazer as coberturas?. O touro e as vacas. Inseminação artificial. Cuidados com a vaca gestante. Cuidados com o parto e com os bezerros. A saúde do rebanho. Parasitas do gado. Vacinação.Higiene da ordenha. Faça da produção de leite um bom negócio. |
Palavras-Chave: |
1-Bovinocultura; 2-Gado leiteiro; 3- Manejo; 4- Nutrição animal; 5-Reprodução. |
Thesagro: |
Bovino; Bovinocultura; Leite; Manejo; Nutrição Animal; Pecuária; Reprodução; Reprodução Animal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
30/12/2019 |
Data da última atualização: |
30/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CAVALCANTE, R. B. M.; MORGANO, M. A.; GLÓRIA, M. B. A.; ROCHA, M. de M.; ARAÚJO, M. A. da M.; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R. |
Afiliação: |
RODRIGO BARBOSA MONTEIRO CAVALCANTE, UFPI; MARCELO ANTÔNIO MORGANO, ITAL, Campinas, SP, Brasil; MARIA BEATRIZ ABREU GLÓRIA, UFMG, Belo Horizonte, MG, Brasil; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; MARCOS ANTÔNIO DA MOTA ARAÚJO, Fundação Municipal de Saúde, Teresina, PI, Brasil; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI. |
Título: |
Mineral content, phenolic compounds and bioactive amines of cheese bread enriched with cowpea. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, Campinas, v. 39, n. 4, p. 843-849, Oct./Dec. 2019. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cheese bread presents great acceptance and market expansion. Due to the lack of standardization in its manufacturing, various ingredients can be added. It was aimed to determine the content of minerals, bioactive compounds and antioxidant activity in cheese bread enriched with biofortified cowpea. Two formulations were prepared, standard cheese bread (without cowpea) and enriched cheese bread. The minerals were analyzed using the plasma emission spectrometry technique with inductive coupling, phenolic compounds and antioxidant activity were determined by spectrophotometry and the amines by High Performance Liquid Chromatography. All analyzes were performed in triplicate and for the comparison of the means between two variables, Student?s t-test was applied and for multiple comparisons, the Tukey test. It was observed that the enriched cheese bread is source of copper, zinc and sodium and presents high content of calcium, phosphorus and magnesium, considering the recommendations for the children?s audience. The concentrations of total phenolics, flavonoids and condensed tannins increased significantly with the introduction of cowpea. It was also observed an significant increase of spermidine, cadaverine and agmatine. The antioxidant activity was statistically higher in enriched cheese bread. It is concluded, therefore, that cheese bread with cowpea contributes to the supply of minerals and bioactive compounds. |
Palavras-Chave: |
Compostos fenólicos; Micronutrientes. |
Thesagro: |
Produto de Panificação; Vigna Unguiculata. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/207991/1/Cavalcante-et-al-2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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