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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
20/11/2017 |
Data da última atualização: |
30/03/2023 |
Autoria: |
WURZ, D. A.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGHENTI, A. F.; ALLEBRANDT, R.; BEM, B. P. de; MAGRO, M.; RUFATO, L.; KRETZSCHMAR, A. A. |
Afiliação: |
Douglas André Würz, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; José Luiz Marcon Filho, Viticultura Vinícola Legado; Alberto Fontanella Brighenti, Estação Experimental de São Joaquim/Empresa de Pesquisa Agropecuária e Extensão Rural de Santa Catarina; Ricardo Allebrandt, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Betina Pereira de Bem, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Maicon Magro, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Leo Rufato, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC; Aike Anneliese Kretzschmar, Centro de Ciências Agrárias/Universidade do Estado de Santa Catarina - UESC. |
Título: |
Effect of shoot topping intensity on 'Cabernet Franc' grapevine maturity in high-altitude region. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 10, p. 946-950, out. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Notas Científicas.
Título em português: Efeito de intensidade de desponte na maturação de 'Cabernet Franc' cultivada em região de altitude. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the chemical composition of 'Cabernet Franc' grape subjected to different levels of shoot topping. The experiment was conducted in the 2008 and 2009 vintages, and the levels of shoot topping consisted of: control, without topping; and reductions of 15, 30, and 45% in total leaf area. The effect of shoot topping intensity on the chemical composition of the 'Cabernet Franc' grape berries was observed. A reduction of 26% in the vegetative canopy through a moderate shoot topping increased the total polyphenol index and the anthocyanin content. Shoot topping is a practice that must be carried out with caution, since severe shoot topping, i.e., a reduction greater than 26% of the leaf area, may negatively impact grape quality by reducing the content of soluble solids and decreasing the total polyphenol index and the content of anthocyanins of 'Cabernet Franc' grape berries. |
Palavras-Chave: |
Courdec 3309; Crescimento vegetativo; Poda verde; Summer pruning. |
Thesagro: |
Vitis Vinifera. |
Thesaurus Nal: |
Vegetative growth. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/166999/1/Effect-of-shoot-topping-intensity-on-Cabernet-Franc.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
21/11/2017 |
Data da última atualização: |
22/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
PEREIRA, B. R.; SOARES, A. G.; BARBOZA, H. T. G.; CONEGLIAN, R. C. C.; VASCONCELLOS, M. A. DA S.; FONSECA, M. J. de O. |
Afiliação: |
Bruna Rodrigues Pereira, UFRRJ; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; HENRIQUETA TALITA GUIMARAES BARBOZA, CTAA; Regina Celi Cavestré Coneglian, UFRRJ; Marco Antonio da Silva Vasconcellos, UFRRJ; MARCOS JOSE DE OLIVEIRA FONSECA, CTAA. |
Título: |
Impact of minimally processing on the quality of the sweet celebration grape cultivar. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Current Nutrition & Food Science, v. 13, n. 4, 2017. |
Páginas: |
6 p. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Fresh-cut; Minimally processed; Seedless grape. |
Thesaurus NAL: |
cold storage; Grape seeds; peduncle; shelf life. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00771naa a2200265 a 4500 001 2080299 005 2017-12-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPEREIRA, B. R. 245 $aImpact of minimally processing on the quality of the sweet celebration grape cultivar.$h[electronic resource] 260 $c2017 300 $a6 p. 650 $acold storage 650 $aGrape seeds 650 $apeduncle 650 $ashelf life 653 $aFresh-cut 653 $aMinimally processed 653 $aSeedless grape 700 1 $aSOARES, A. G. 700 1 $aBARBOZA, H. T. G. 700 1 $aCONEGLIAN, R. C. C. 700 1 $aVASCONCELLOS, M. A. DA S. 700 1 $aFONSECA, M. J. de O. 773 $tCurrent Nutrition & Food Science$gv. 13, n. 4, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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