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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  17/04/1997
Data da última atualização:  17/04/1997
Autoria:  ROY-MACAULEY, H.; ZUILY-FODIL, Y.; KIDRIC, M.; PHAM THI, A.; SILVA, J. V. da.
Título:  Effect of drought stress on proteolytic activities in Phaseolus and Vigna leaves from sensitive and resistant plants.
Ano de publicação:  1992
Fonte/Imprenta:  Physiologia Plantarum, v. 85, n. 1, p. 90-96, 1992.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Although much information is available concerning the effect of senescence on cell proteolytic activities, few reports are devoted to the impact of drought stress. Our aim was to study the influence of water deficit on the cell proteolytic potential, and to determine whether or not it could be used as a physiological parameter for screening varieties for tolerance to drought. We have used Phaseolus and Vigna species differing in their sensitivity to water deficit: V. unguiculata L. Walp. cv. EPACE (resistant), V. unguiculata L. Walp. cv IT83D (moderately sensitive) and P. vulgaris L. cv. Carioquinha (sensitive). The plants were subjected to controlled water conditions. Proteolytic activities were assayed using azocasein in the case of leaf extracts and [14C]- methylated casein in the case of cell compartments: soluble fraction, membrane fraction and isolated, purified chloroplasts. The results indicate that the leaf extracts contained 3 groups of proteinases with optimum pH at 4.5, 5-6 and 8.5 for the Vigna cultivars and 5.0, 6.5 and 9.0 for the Phaseolus cultivar. The sensitive P. vulgaris Carioquinha showed higher caseinolytic activities than the other two cultivars in response to water deficit. As regards cell fractions, proteolytic activities were determined for pH values of 4.5, 6.0 and 9.0. In soluble fractions of stressed plants, proteolytic activities increased at all the pH values tested; this clearly correlated with the drought sensitivity level of the plants, espe... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Caupi; Estresse hidrico.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN5096 - 1ADCSP - --10686S 10686
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  12/12/2012
Data da última atualização:  08/04/2013
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  PEREIRA, R. B.; SILVA, G. O. da; PINHEIRO, J. B.; CARVALHO, A. D. F. de; VIEIRA, J. V.
Afiliação:  RICARDO BORGES PEREIRA, CNPH; GIOVANI OLEGARIO DA SILVA, CNPH; JADIR BORGES PINHEIRO, CNPH; AGNALDO DONIZETE FERREIRA DE CARVAL, CNPH; JAIRO VIDAL VIEIRA, CNPH.
Título:  Herdabilidade e resposta à seleção para peso de raízes e tolerância a queima-das-folhas em populações de cenoura.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2012.
Páginas:  17 p.
Série:  (Embrapa Hortaliças. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 81).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Objetivou-se neste trabalho, estimar os parâmetros genéticos e a resposta à seleção em três populações de cenoura (CNPH-561, CNPH-586 e CNPH-587) com diferentes propourções de germoplasma de clima temperado e tropical.
Palavras-Chave:  Queima-da-folha.
Thesagro:  Cenoura; Daucus carota; Germoplasma; Melhoramento vegetal.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/72167/1/bpd-811.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH38363 - 1UMTFL - PP0543805438
CNPH38363 - 2UMTFL - PP0543705437
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