Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  18/03/2011
Data da última atualização:  19/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BENKO-ISEPPON, A. M.; KIDO, E. A.; PANDOLFI, V.; BARBOSA, P. K. A; BELARMINO, L. C.; MONTE, S. J. H. do; BRANDÃO, R. M. S. de; ARAUJO, A. de S.; CASTRO, J. A. F. de; SOARES-CAVALCANTI, N. da M.; SILVA, A. R. da; CALSA JUNIOR, T.; ROCHA, M. de M.; WINTER, P.; KAHL, G.; ROTTER, B.; HORRES, R.; MOLINA, C.; JUNGMANN, R.; AMORIM, L. L. B.; ONOFRE, A. V. C.; FERREIRA-NETO, J. R. C.; GRANJEIRO, T. B.; LIMA, A. S.; LOBO, M. D. P.; HOULLOU-KIDO, L. M.; CARVALHO, R. de; WANDERLEY-NOGUEIRA, A. C.; BARROS, P. dos S.; VIEIRA-MELLO, G. S.; BRASILEIRO-VIDAL, A. C.; BORTOLETI, K. C. de A.; PEDROSA-HARAND, A.; ANDRADE, P. P. de; ANDRADE, G. P. de; PIO-RIBEIRO, G.; SITTOLIN, I. M.; FREIRE FILHO, F. R.
Afiliação:  ANA M. BENKO-ISEPPON, UFPE; EDERSON A. KIDO, UFPE; VALESCA PANDOLFI, UFPE; PEDRANNE K. A. BARBOSA, UFPE; LUIZ C. BELARMINO, UFPE; SEMIRAMIS J. H. DO MONTE, UFPI; RAFAEL M. S. DE S. BRANDÃO, UFPI; ANAREGINA DE S. ARAUJO, UFPI; JOSE A. F. DE CASTRO, UFPI; NINA DA M. SOARES-CAVALCANTI, UFPE; ADRIANO R. DA SILVA, UFPE; TERCILIO CALSA JUNIOR, UFPE; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; PETER WINTER, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; GUNTER KAHL, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; BJORN ROTTER, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; RALF HORRES, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; CARLOS MOLINA, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; RUTH JUNGMANN, JOHANN WOLÍGANG GOETHE UNIVERSITAT GENXPRO, FRANKFURT AM MAIN, GERMARY; LIDIANE L. B. AMORIM, UFPE; ALBERTO V. C. ONOFRE, UFPE; JOSE R. C. FERREIRA-NETO, UFPE; THALLES B. GRANJEIRO, UFC; ADRIANA S. LIMA, UFC; MARINA D. P. LOBO, UFC; LAUREEN M. HOULLOU-KIDO, CETENE; REGINALDO DE CARVALHO, UFPE; ANA C. WANDERLEY-NOGUEIRA, UFPE; PETRA DOS S. BARROS, UFPE; GABRIELA S. VIEIRA-MELLO, UFPE; ANA C. BRASILEIRO-VIDAL, UFPE; KYRIA C. DE A. BORTOLETI, UFPE; ANDREA PEDROSA-HARAND, UFPE; PAULO P. DE ANDRADE, UFPE; GENIRA P. DE ANDRADE, UFPE; GILVAN PIO-RIBEIRO, UFRPE; ILZA MARIA SITTOLIN, CPAMN; FRANCISCO RODRIGUES FREIRE FILHO, CPAMN.
Título:  Brazilian cowpea transcriptome project: over 20 million expressed sequence tags to understand salinity and virus resistance.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA, 3., 2010. Fortaleza. Programa e resumos. Brasília, DF: SBBiotec, 2010.
Páginas:  p. 97-98.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Feijão-caupi.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30057/1/Brazilian0001.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN24926 - 1UPCRA - PPS 71/112011.00071
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  15/06/2021
Data da última atualização:  15/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VILELA, A. L. O.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; FÁVARIS, N. A. B.; FANTAZZINI, T. B.; BAUTE, J. L.
Afiliação:  ANA LUIZA OLIVEIRA VILELA, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa; STEFÂNIA VILAS BOAS COELHO, UFLA; NATHÁLIA APARECIDA BRAGANÇA FÁVARIS, UFLA; TATIANA BOTELHO FANTAZZINI, UFLA; JÚLIA LIMA BAUTE, UFLA.
Título:  Antioxidant and antimicrobial activity of cathode and anode water in Coffea arabica L. seeds.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Journal of Seed Science, v.43, e202143011, 2021.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/ 2317-1545v43244602
Idioma:  Português
Conteúdo:  Seed deterioration induces the formation of free radicals and proliferation of microorganisms, but the application of external antioxidants may lessen these effects. The aim of this study was to investigate the antioxidant and antimicrobial activity of cathode and anode water on the physiological quality and health of Coffea arabica L. seeds. Part of the seeds were soaked in cathode water and the other part in anode water for periods of 1, 6, 12, 24, and 36 hours. The physiological quality of the seeds was evaluated by the germination test and tetrazolium test, and seed health by the Blotter test. Analysis of variance and Pearson correlation analysis were performed on the data for all the response variables. Soaking in cathode water or anode water up to 24 hours improves the physiological quality of coffee seeds. Anode water has a beneficial effect on the health of coffee seeds, reducing the incidence of Fusarium spp., Penicillium spp., Cladosporium spp., and Alternaria spp. after one hour of soaking and of Aspergillus spp. after six hours. Soaking in cathode water for a period of one hour leads to a reduction in the fungi Aspergillus spp., Fusarium spp., Cladosporium spp., and Alternaria spp., and reduction in Penicillium spp. after six hours.
Thesagro:  Antioxidante; Função Fisiológica; Fungicida; Qualidade.
Thesaurus NAL:  Antioxidant activity; Coffea arabica var. arabica; Microorganisms; Seed quality.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/223796/1/Vilela-et-al.-2021-Antioxidant-and-antimicrobial-activity-of-cathode-and-anode.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1499 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional