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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
10/02/2017 |
Data da última atualização: |
06/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ROSA, C. da; SINIGAGLIA, L.; PRETO, G. A. S.; GROHS, D. S. |
Afiliação: |
Caroline da Rosa, CNPUV; Lucas Sinigaglia, CNPUV; Glauber Adenir Soares Preto, CNPUV; DANIEL SANTOS GROHS, CNPUV. |
Título: |
Formation of callus on rootstock cuttings with different substrates during the forcing. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD VINE AND WINE CONGRESS, 39.; GENERAL ASSEMBLY OF THE OIV, 14., 2016, Bento Gonçalves. Vitiviniculture: technological advances to market challenges: abstracts. Bento Gonçalves: International Organisation of Vine and Wine, n. 2016-1010, 2016. |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
Nowadays the global viticulture scenario has being verifying high levels of an event known as ?young grapevine decline? related to various diseases, such as Esca, Petri and Black Foot. On the grapevine plant propagation, the process of callus formation is crucial to ensure protection against the infection of these fungus during the rooting process on the field. In the heated rooms, the formation of callus on the rootstock cuttings act like a preventive barrier against a possible infection by these fungus. The callusing process (called ?forcing?) is based on the usage of substrates for the maintenance of humidity of the cuttings and for providing optimum conditions of temperature and relative humidity in the dark chamber. |
Palavras-Chave: |
Calos; Disease; Porta-enxertos; Rootstock; Videira; Videira jovem. |
Thesagro: |
Doenca de planta; Uva. |
Thesaurus Nal: |
Viticulture. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202803/1/39OIV2016-1010.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155271/1/39OIV2016-1010.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
21/11/2013 |
Data da última atualização: |
16/11/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CRUZ, C. L. C. V.; DUARTE, D.; CUNHA, C. R. da; NABESHIMA, E. H.; GOMES-RUFFI, C. R. |
Afiliação: |
CLARISSA RESCHKE DA CUNHA, CPAF-AC. |
Título: |
Desenvolvimento de barras de farinhas de castanha-do-brasil e de banana verde. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 10., 2013, Campinas. Ciência de alimentos: impacto na nutrição e saúde: anais. Campinas: Unicamp, 2013. |
Páginas: |
p. 1190. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Banana verde; Barra alimentícia; Castanha-do-brasil. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92908/1/24763.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Tipo/Formato |
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