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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  05/09/2022
Data da última atualização:  05/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  DAMBROS, J. I.; STORCH, T. T.; PEGORARO, C.; CRIZEL, G. R.; GONÇALVES, B. X.; QUECINI, V.; FIALHO, F. B.; ROMBALDI, C. V.; GIRARDI, C. L.
Afiliação:  JULIELE ILONE DAMBROS, CNPUV; TATIANE TIMM STORCH, INSTITUTO FEDERAL DE EDUCAÇÃO CIÊNCIA E TECNOLOGIA; CAMILA PEGORARO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; GISELI RODRIGUES CRIZEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; BRENO XAVIER GONÇALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; VERA MARIA QUECINI, CNPUV; FLAVIO BELLO FIALHO, CNPUV; CESAR VALMOR ROMBALDI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; CESAR LUIS GIRARDI, CNPUV.
Título:  Physicochemical properties and transcriptional changes underlying the quality of 'Gala' apples (Malus × domestica Borkh.) under atmosphere manipulation in long-term storage.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of the Science of Food and Agriculture, online Aug. 2022.
DOI:  10.1002/jsfa.12169
Idioma:  Português
Conteúdo:  BACKGROUND: The year-round availability of apples (Malus × domestica Borkh.) depends on post-harvest technologies, which are essential for the retention of fruit sensory and chemical properties by delaying senescence. The effectiveness of strategies for preserving the quality of apples depends on complex interactions between the storage environment and endogenous biological factors. In the current work, we integrated instrumental, sensory, and transcriptional data to determine the role of conservation technologies cold storage, controlled atmosphere, and 1-methylcyclopropene-mediated ethylene blockage on the long-term conservation of apples. RESULTS: The results demonstrated that inhibition of the consumer's perception of the apples? ethylene content is essential for long-term cold storage, and such quality conservation can be achieved by reducing oxygen pressure. Overall appreciation of apples after storage was determined mainly by their texture, with crispness and juiciness contributing favorably, and mealiness contributing negatively. Reduced oxygen pressure and inhibition of ethylene perception exerted distinct effects on the transcription of candidate genes associated with ripening in apple. Hexose and cell-wall carbohydrate metabolism genes exhibit distinct expression patterns under storage. CONCLUSION: Inhibition of ethylene perception and reduction of relative oxygen pressure under cold storage both promote similar conservation of apple sensory traits under long-term... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Controlled atmosphere.
Thesaurus Nal:  1-methylcyclopropene; Controlled atmosphere storage; Fruit quality; Gene expression; Multivariate analysis.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146139/1/JSciFoodAgric-2022-Dambros.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV19015 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  04/10/2006
Data da última atualização:  14/11/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  QUEIROZ, S. C. do N. de; MELO, L. F. C.; JARDIM, I. C. S. F.
Afiliação:  SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; L. F. C. MELO, IQ/Unicamp; I. C. S. F. JARDIM, IQ/Unicamp.
Título:  Poly(methyloctadecylsiloxane) immobilized on silica by y radiation for use in solid-phase extraction.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Journal of Chromatography A, Amsterdam, v. 948, p.171-176, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work presents a fast, easy and effective procedure to obtain silica-based C[18] type sorbents for use in solid-phase extraction (SPE). The solid-phase was made by depositing a polymer, poly(methyloctadecylsiloxane) (PMODS), on the silica support followed by immobilization using ? irradiation. The method presents an application of green chemistry in the analytical laboratory, since there are no toxic residues after the synthesis. Water samples spiked with a mixture of pesticides (benomyl, tebuthiuron, diuron, simazine, atrazine and ametryn) were extracted in the off-line mode in order to evaluate the performance of this sorbent.
Thesagro:  Agrotóxico; Amostragem; Análise química; Raio Gama.
Categoria do assunto:  W Química e Física
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA6422 - 1UPCAP - DQ2006.00013
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