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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  18/02/2024
Data da última atualização:  21/05/2024
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MIRANDA, J. E.; RODRIGUES, S. M. M.; TRIPODE, B. M. D.; JARDIM, V. de L.; SILVA, G. de P.
Afiliação:  JOSÉ EDNILSON MIRANDA, CNPA; SANDRA MARIA MORAIS RODRIGUES, CNPAT; BRUNA MENDES DINIZ TRIPODE, CNPA; VALÉRIA DE LIMA JARDIM, UFG; GYOVANNA DE PAULA SILVA, UFG.
Título:  Pragas sugadoras na cultura do algodoeiro.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Campina Grande: Embrapa Algodão, 2023.
Páginas:  40 p.
Série:  (Embrapa Algodão. Documentos, 291).
ISSN:  2966-0343
Idioma:  Português
Conteúdo:  Para auxiliar diretamente técnicos e produtores no processo de tomada de decisão ao longo do cultivo do algodoeiro, esta publicação procurou compilar informações acerca das espécies sugadoras mais importantes na cultura do algodão, com informações da biologia e recomendações de manejo dessas pragas. Esta é mais uma contribuição para o setor cotonícola que a Embrapa Algodão disponibiliza, sempre preocupada em suportar a produção sustentável de algodão do Brasil. Esperamos que os leitores apreciem!
Palavras-Chave:  Aphids; Bed bugs; Inseto sugador; Mealybugs; Sucking insect; Whiteflies.
Thesagro:  Algodão; Aphis Gossypii; Cochonilha; Entomologia; Euschistus Heros; Hemíptera; Inseto; Manejo; Mosca Branca; Percevejo Castanho; Praga; Pulgão; Scaptocoris Castanea; Tripes.
Thesaurus Nal:  Cotton; Insects and Entomology; Pest management.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/267179/1/PRAGAS-SUGADORAS-ALGODOEIRO.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPA29119 - 1UMTFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  08/01/2020
Data da última atualização:  08/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  VILAS BOAS, A. C.; NASSUR, R. de C. M. R.; HENRIQUE, P. de C.; PEREIRA, G. E.; LIMA, L. C. de O.
Afiliação:  Ana Carolina VILAS BOAS, Federal University of Lavras, Food Science Department, Lavras, MG, Brazil; Rita de Cássia Mirela Resende NASSUR, Bahia State University, Department of Technology and Social Sciences, Juazeiro, BA, Brazil. ritarnassur@hotmail.com; Paôla de Castro HENRIQUE, Federal University of Lavras, Food Science Department, Lavras, MG, Brazil; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Luiz Carlos de Oliveira LIMA, Federal University of Lavras, Food Science Department, Lavras, MG, Brazil.
Título:  Bioactive compounds in wines produced in a new area for vitiviniculture in Brazil.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Bioscience Journal, v. 35, n. 5, p. 1356-1368, 2019.
DOI:  http://dx.doi.org/10.14393/BJ-v35n5a2019-42268
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Wines are known for its high content of bioactive compounds that can be influenced by the region and climate where the grapes are produced. New regions of production are normally developed using techniques and standards for other traditional regions, but is important to characterize the wine profile, which is different according to the terroir, and can be important for future geographic indications. The aim of this study was to evaluate color, antioxidant activity, anthocyanin content and phenolic compounds profile in wines produced in Minas Gerais State, Brazil. Wines were produced in different wineries of the same region using the varieties Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc (red), Chardonnay and Sauvignon Blanc (white) and Syrah (rose), from municipalities of Cordislândia, Boa Esperança and Três Corações, located in the south of Minas Gerais State, Brazil. Wines produced in Minas Gerais State presented contents of t-resveratrol, total phenolics, anthocyanins, flavonols, flavanols and phenolic acids consistent to the contents observed in wines from traditional regions of production. However, the terroir and the grape variety can result in a differentiation of compounds observed in wines. Syrah red wines produced in Boa Esperança stood out with higher amounts of anthocyanins (24.29 mg L-1), phenolic acids (123,19 mg L-1 ) and flavonols (35.55 mg L-1), when compared to wines from the same variety from other municipalities and other evaluated red wines. Sauvign... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brazilian wines; Quality.
Thesagro:  Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Bioactive compounds; Quality control; Resveratrol.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208370/1/42268-Article-Text-211093-1-10-20191008.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18407 - 1UPCAP - DD
CPATSA59997 - 1UPCAP - DD
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