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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  22/11/2013
Data da última atualização:  04/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  TORRES, A. R.; RODRIGUES, E. P.; JESIANE S. S. BATISTA; GOMES, D. F.; HUNGRIA, M.
Afiliação:  ADALGISA R. TORRES, CNPSo - Pós-doctor; ELISETE P. RODRIGUES, CNPSO / UEL - Pós doctor; BATISTA, J. S. S., CNPSO/UEPG - Pos doctor; DOUGLAS F. GOMES, CNPSo/UFPR - Doutorando; MARIANGELA HUNGRIA DA CUNHA, CNPSO.
Título:  Proteomic analysis of soybean [Glycine max (L.) Merrill] roots inoculated with Bradyrhizobium japonicum Strain CPAC 15.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Proteomics Insights, n. 6, 2013.
DOI:  10.4137/PRI.S13288
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This research intended to analyze the expression pattern of proteins in roots of the Brazilian soybean cultivar Conquista when inoculated with Bradyrhizobium japonicum CPAC 15, a strain broadly used in commercial inoculants in Brazil. At ten days after bacterial inoculation, whole-cell proteins were extracted from roots and separated by 2-D gel electrophoresis. Comparative analysis revealed significant changes in the intensity of 37 spots due to the inoculation (17 up-regulated and 20 down-regulated proteins), identified by MALDI-TOF/TOF-TOF. Identified proteins were associated with COG functional categories of information storage and processing, cellular processes and signaling, metabolism, and also in the ?poorly characterized? and ?not in COG? categories. Among the up-regulated proteins, we identified sucrose synthase (nodulin-100), ?-tubulin, rubisco activase, glutathione-S-transferase, a putative heat-shock 70-kDa protein, pyridine nucleotide-disulphideoxidoreductase and a putative transposase. Proteomic analysis allowed for the identification of some putative symbiotic functions and confirmed the main biological processes triggered in the nitrogen-fixing symbiosis with soybean.
Palavras-Chave:  Rizóbio.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/92984/1/fProteomic.hungria.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO34878 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; PANIZZI, M. C. C.; IDA, E. I. Beta-glucosidase activity of soybean epicotyls in germination. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DE BIOPROCESSOS NA INDÚSTRIA DE ALIMENTOS, 4.; ENCONTRO REGIONAL SUL DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 10., 2010, Curitiba. [Resumo...]. Curitiba: CIETEP, 2010. Doc. 22. 1 CD-ROM. ICBF 2010/XERSCTA.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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2.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; MIRANDA, A. L.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I. Beta-glucosidase activity of soybean radicles in germination. In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 15., 2010, Cape Town. Food science solutions in an evolving world: abstracts. South Africa: SAAFoST, 2010. Poster 697. CD-ROM. IUFoST 2010.
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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3.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I. B-glucosidase activity of soybean (Glycine max) embryonic axis germinated in the presence or absence of light. Journal of Food Biochemistry, v. 36, n. 6, p. 699-705, Dec. 2012.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Soja.
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4.Imagem marcado/desmarcadoYOSHIARA, L. Y.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; MADEIRA, T. B.; SILVA, J. B. da; CAMARGO, A. C. de; SHAHIDI, F.; IDA, E. I. Germination changes the isoflavone profile and increases the antioxidant potential of soybean. Journal of Food Bioactives, v. 3, p. 144-150, 2018.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: C - 0
Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo.
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5.Imagem marcado/desmarcadoCOLOMBO, R. C.; ROBERTO, S. R.; NIXDORF, S. L.; PÉREZ-NAVARRO, J.; GÓMEZ-ALONSO, S.; MENA-MORALES, A.; GARCIA-ROMERO, E.; GONÇALVES, L. S. A.; CRUZ, M. A. da; CARVALHO, D. U. de; MADEIRA, T. B.; WATANABE, L. S.; SOUZA, R. T. de; GUTIÉRREZ-HERMOSÍN, I. Analysis of the phenolic composition and yield of 'BRSVitoria' seedless table grape under different bunch densities using HPLC-DAD-ESI-MS/MS. Food Research International, v. 130, n. 108955, [online] 2020.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho.
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