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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
12/04/2010 |
Data da última atualização: |
14/05/2010 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
ALCANTARA, R. M. C. M. de; ROCHA, M. de M.; XAVIER, G. R.; RUMJANEK, N. G. |
Afiliação: |
Rosa Maria Cardoso Mota de Alcantara, Embrapa Meio-Norte; Maurisrael de Moura Rocha, Embrapa Meio-Norte; Gustavo Ribeiro Xavier, Embrapa Agrobiologia; Norma Gouvêa Rumjanek, Embrapa Agrobiologia. |
Título: |
Estado atual da arte quanto ao melhoramento de genótipos para a otimização da FBN. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2009. |
Páginas: |
34 p. |
Série: |
(Embrapa Meio-Norte. Documentos, 196). |
ISSN: |
0104-866X |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Mecanismos que regulam o processo da FBN no macrossimbionte; Genes que regulam a FBN no macrossimbionte; Interface entre os programas de melhoramento genético vegetal e a FBN; Avanços no melhoramento genético em relação à FBN. |
Thesagro: |
Leguminosa com Grão; Melhoramento Genético Vegetal; Nodulação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAMN-2010/24173/1/doc196.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAB-2010/36606/1/doc196.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
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Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
03/08/2017 |
Data da última atualização: |
03/08/2017 |
Autoria: |
SOUZA, G. S. de; ALVES, D. I.; LIMA, J. S. de S.; FONSECA, A. L. C. C. da; ARAÚJO, J. B. S.; GUIMRÃES, A. de O. P Guimarães. |
Afiliação: |
Gustavo Soares de Souza, INCAPER; Danielle Inácio Alves, Universidade Federal do Espírito Santo, Centro de Ciências Agrárias; Julião Soares de Souza Lima, INCAPER; Abner Luiz Castelão Campos da Fonseca, INCAPER; João Batista Silva Araújo, INCAPER; Lorena Abdalla de Oliveira Prata Guimarães, INCAPER. |
Título: |
Soil physico-hydraulic properties under organic conilon coffee intercropped with tree and fruit species. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 7, p.xxxx-xxxx, jul. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Atributos físico-hídricos do solo Café conilon orgânico consorciado com espécies arbóreas e frutíferas. |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate the cultivation effects of organic conilon coffee (Coffea canephora) intercropped with tree and fruit species on soil physico-hydraulic properties. Conilon coffee managements in the organic system were: T1, full-sun monoculture; T2, T3, T4, and T5, intercropping with peach palm (Bactris gasipae), gliricidia (Gliricidia sepium), banana (Musa sp.), and inga (Inga edulis), respectively; and T6, an area of secondary native forest used as a control. The evaluated soil physico-hydraulic properties were: bulk density, porosity, plant-available water capacity, soil-penetration resistance, soil-water content, soil temperature, and least limiting water range (LLWR). Conilon coffee intercropped with peach palm and gliricidia resulted in lower soil bulk density and penetration resistance, and in higher total porosity, microporosity, and soil-water content. Organic coffee shaded with peach palm and gliricidia improve the soil physico-hydraulic quality, in comparison with the soil under monoculture in full sun, and with the soil of secondary native forest. |
Palavras-Chave: |
Árvores para sombreamento; Bactris gasipae; Café sombreado; Vulnerabilidade climática. |
Thesagro: |
Coffea canephora. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162396/1/Soil-physico-hidraulic.pdf
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Marc: |
LEADER 02036naa a2200253 a 4500 001 2073568 005 2017-08-03 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, G. S. de 245 $aSoil physico-hydraulic properties under organic conilon coffee intercropped with tree and fruit species. 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Atributos físico-hídricos do solo Café conilon orgânico consorciado com espécies arbóreas e frutíferas. 520 $aThe objective of this work was to evaluate the cultivation effects of organic conilon coffee (Coffea canephora) intercropped with tree and fruit species on soil physico-hydraulic properties. Conilon coffee managements in the organic system were: T1, full-sun monoculture; T2, T3, T4, and T5, intercropping with peach palm (Bactris gasipae), gliricidia (Gliricidia sepium), banana (Musa sp.), and inga (Inga edulis), respectively; and T6, an area of secondary native forest used as a control. The evaluated soil physico-hydraulic properties were: bulk density, porosity, plant-available water capacity, soil-penetration resistance, soil-water content, soil temperature, and least limiting water range (LLWR). Conilon coffee intercropped with peach palm and gliricidia resulted in lower soil bulk density and penetration resistance, and in higher total porosity, microporosity, and soil-water content. Organic coffee shaded with peach palm and gliricidia improve the soil physico-hydraulic quality, in comparison with the soil under monoculture in full sun, and with the soil of secondary native forest. 650 $aCoffea canephora 653 $aÁrvores para sombreamento 653 $aBactris gasipae 653 $aCafé sombreado 653 $aVulnerabilidade climática 700 1 $aALVES, D. I. 700 1 $aLIMA, J. S. de S. 700 1 $aFONSECA, A. L. C. C. da 700 1 $aARAÚJO, J. B. S. 700 1 $aGUIMRÃES, A. de O. P Guimarães 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 52, n. 7, p.xxxx-xxxx, jul. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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