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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/12/2020 |
Data da última atualização: |
16/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
QUADROS, C. da C. de; LIMA, K. O.; BUENO, C. H. L.; FOGACA, F. H. dos S.; ROCHA, M. da; PRENTICE, C. |
Afiliação: |
Camila da Costa de Quadros, UFRGS; Karina Oliveira Lima, UFRGS; Caio Hendrix Luz Bueno, UFRGS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Meritaine da Rocha, UFRGS; Carlos Prentice, UFRGS. |
Título: |
Effect of the edible coating with protein hydrolysate on cherry tomatoes shelf life. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Journal Of Food Process Preservation, e14760, 2020. p. 1-9. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.14760 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Alternatives to increase fruit shelf life without the addition of synthetic preserva-tives, such as the use of edible coatings incorporated with bioactive compounds, should be explored. This study evaluated the effects of edible coating with fish pro-tein hydrolysate on the quality and shelf life of cherry tomatoes. The cherry tomatoes were divided into four treatments: Control; coated with glycerol (5%; w/v); coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (1%; w/v) and coated with glycerol (5%; w/v) and added with protein hydrolysate (2%; w/v). The coated or uncoated cherry tomatoes were evaluated at 0, 7, 14, 21, and 45 days of chilled or room temperature storage for color, weight loss, firmness, soluble solids, pH, and molds and yeasts. The microbiological data suggested the edible coating with protein hydrolysate has bioactivity because inhibited the proliferation of molds and yeasts. However, in the other analyses showed no superior shelf life compared to the control. |
Thesaurus Nal: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
13/12/2016 |
Data da última atualização: |
14/12/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, J. W. M. dos; SILVA, J. F. da; NASCIMENTO, T. R. do; SILVA, T. R. da; CARVALHO, B. R.; FRAIZ, A. C. R.; FERNANDES JUNIOR, P. I. |
Afiliação: |
JONNATHAN WHINY MORAES DOS SANTOS, Mestrando da UEPB; JÉSSICA FERNANDA DA SILVA, Bolsista Facepe; TAILANE RIBEIRO DO NASCIMENTO, Bolsista Facepe; THAISE ROSA DA SILVA, Bolsista Facepe; BEATRIZ RODRIGUES CARVALHO, Bolsista Facepe; ANA CARLA RESENDE FRAIZ, Bolsista Capes; PAULO IVAN FERNANDES JUNIOR, CPATSA. |
Título: |
Variabilidade genética de bactérias de nódulos de Arachis batizocoi por meio da avaliação do perfil de amplificação de genes simbióticos. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 1., 2016, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2016. |
Páginas: |
p. 23-24. |
Série: |
(Embrapa Semiárido. Documentos, 274). |
ISSN: |
1808-9992 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Objetivou-se, com este trabalho, caracterizar a variabilidade genética de bactérias isoladas de nódulos de Arachis batizocoi por meio da amplificação de genes simbióticos. |
Palavras-Chave: |
Amendoim nativo; Biological nitrogen fixation; Diversidade; Diversity; Fixação biológica nitrogênio; Genetic variability; Melhoramento genético; Rizóbio; Variabilidade genética. |
Thesagro: |
Amendoim; Bactéria. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151727/1/Artigo-7..pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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