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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
19/12/2013 |
Data da última atualização: |
26/12/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
TEODORO, A. V.; CARVALHO, H. W. L. de; COSTA, E. F. N.; CARDOSO, M. J.; PACHECO, C. A. P.; ROCHA, L. M. P. da; GOMES, M. C. M.; MENEZES, V. M. M. |
Afiliação: |
ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC; HELIO WILSON LEMOS DE CARVALHO, CPATC; EMILIANO FERNANDES NASSAU COSTA, CPATC; MILTON JOSE CARDOSO, CPAMN; CLESO ANTONIO PATTO PACHECO, CNPMS; LEONARDO MELO PEREIRA DA ROCHA, CNPMS. |
Título: |
Estabilidade de genótipos de milho no Nordeste brasileiro: safra: 2011/2012. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 7., 2013, Uberlândia. Variedade melhorada: a força da nossa agricultura: anais. Viçosa, MG: SBMP, 2013. |
Páginas: |
p. 1618-1621. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Genética vegetal; Genótipo; Zea mays. |
Thesaurus Nal: |
Genotype; Plant genetics. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/94410/1/Estabilidade-genotipos.pdf
|
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Meio Ambiente. Para informações adicionais entre em contato com cnpma.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
15/02/2018 |
Data da última atualização: |
15/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
CONCEIÇÃO, J. L. A.; ANGELOTTI, F.; PEIXOTO, A. R.; GHINI, R. |
Afiliação: |
JAIME LUIZ ALBUQUERQUE CONCEIÇÃO, UNEB, Juazeiro, BA; FRANCISLENE ANGELOTTI, CPATSA; ANA ROSA PEIXOTO, UNEB, Juazeiro, BA; RAQUEL GHINI, CNPMA. |
Título: |
Infection by Xanthomonas campestris pv.viticola under temperature increase and carbon dioxide concentrations. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, v. 8, n. 2, p. 214-220, 2017. |
DOI: |
10.14295/CS.v8i2.1779 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The experiments were carried out under controlled conditions to evaluate the impact of increased temperature and concentration of carbon dioxide on infection of Xanthomonas campestris pv viticola, the causal agent of bacterial canker in Vine seedlings. It proceeded the evaluation of the following epidemiological components: incubation period (PI), severity (SEV) and using that data were calculated the area under the disease progress curve (AUDPC). It used grape seedlings (Italia, Crimson Seedless, Sugraone and Selection 8) inoculated with bacterial suspension (108 CFU mL-1). The experimental design was completely randomized, factorial arrangement 4x4
(cultivar x temperature) and 4x2 (cultivar x carbon dioxide concentration) which was carried out twice. The data were subjected to variance analysis. Increasing temperature reduced bacterium?s incubation period with significant differences between genotypes. For Selection 8 and Crimson temperature increase caused enhancement on severity and AUDPC. For Seleção 8 the incubation period (PI) was extended from 7.93 to 30.18 days when the concentration changed from 390 to 770 μmol/mol. The increased CO2 concentration reduced AACPSD and SEV for Sugraone and Selection 8. The results show that the temperature and carbon dioxide (CO2) concentration of the air may have different effects on bacterial canker of grapevine. |
Thesagro: |
Cancro bacteriano; Dióxido de carbono; Doença de planta; Uva; Xanthomonas Campestris. |
Thesaurus NAL: |
Bacterial canker; Carbon dioxide; Climate change. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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