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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  05/01/1994
Data da última atualização:  05/01/1994
Autoria:  ABBOTT, L. K.; ROBSON, A. D.
Afiliação:  Elsevier Science Publishers B. V.
Título:  Factors influencing the occurrence of vesicular-arbuscular mycorrhizas
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Agriculture Ecosystems and Environment, 35 (1991) 121-150.
Páginas:  121-150
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vesicular-arbuscular (VA) mycorrhizas are widely distributed but there is limited knowledge of the occurrence of indivudual species in relation to soil, climate and vegetation. Recent developments in methods for identifuing VAM fungi, both in soil and within roots, should the clearer definition of the factors that influence their distribution. Careful attention must be paid sampling procedures to avoid bias and subjectivity. Soils commonly contain more than one VAM fungus. The development of VA mycorrhizas varies with soil type and depth, season and vegetation. The dynamics of root colonization by individual species within a population have not been adequately explored. Minor or gradual disturbances in agricultural and natural ecosystems may, or may not, lead marked changes in the environment without abrupt changes in the extent of colonization. In contrast, more extreme, or rapid environmental changes such as those associated with mining or erosin, may markedly decrease mycorrhiza formation. The restorarion of populations of mycorrhizal fungi will depend on the availability of accessible sources of propagules and on the suitability of the disturbed soils for plant and fungal growth.
Palavras-Chave:  Fungos; Gigaspora spp.
Thesagro:  Doença; Micorriza; Solo; Variação Sazonal.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF15440 - 1ADCSP - --S5449S5449
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  17/10/2014
Data da última atualização:  17/10/2014
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CARVALHO, L. M. J. de; FIGUEIREDO, V. O.; CASTRO, I. M. de; MIRANDA, J. A. T.; COLARES, L. G. T.; CARVALHO, J. L. V. de.
Afiliação:  LUCIA MARIA JAEGER DE CARVALHO, UFRJ; VERÔNICA OLIVEIRA FIGUEIREDO, UFRJ; IZABELA MIRANDA DE CASTRO, CTAA; JOYCE APARECIDA TAVARES MIRANDA, UFRJ; LUCILÉIA G. T. COLARES, UFRJ; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA.
Título:  Organophosphorus pesticides residues in cooked tomato (Licopersicum esculentum).
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY & EXPO, 17., 2014, Montreal. Book of abstracts. [S.l.]: IUFoST, 2014. Ref. UP272.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The study aimed to evaluate the residual concentrations of OP in tomato after different cooking times.
Palavras-Chave:  Organofosforados; Resíduos de pesticidas.
Thesagro:  Tomate.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110101/1/2014-051.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12345 - 1UPCRA - PP2014/0512014.00051
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