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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  30/03/2015
Data da última atualização:  11/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, A. V.; RIOS, A. de O.; MACIEL, R. de A.; BERRIOS, J. de J.
Afiliação:  PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; ALESSANDRO DE OLIVEIRA RIOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; RENAN DE ALMEIDA MACIEL, UNIVERSIDADE FEDEAL DO PARÁ; JOSE DE J. BERRIOS, USDA-ARS.
Título:  Expanded gluten-free extrudates made from rice grits and bandinha (bean) flour mixes: main quality properties.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Journal of Food Processing and Preservation, Westport, v. 39, n. 6, p. 2267-2275, Dec. 2015.
ISSN:  1745-4549
DOI:  10.1111/jfpp.12472
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of extrusion operating conditions on main quality properties of gluten-free expanded snack-type products, developed from rice grits and bandinha flour formulations, was studied. The protein content in the extrudate varied from 9.44 to 14.74 g/100 g for formulations containing 13 and 47% bandinha flour, respectively, processed at 85C and 15% feed moisture. Apparent density and the radial expansion index of the extrudate were significantly (P < 0.05) affected by bean flour content, moisture content, temperature and the interaction between moisture content × temperature. The most suitable extrusion conditions were 30 g/100 g bean flour content, 14 g/100 g moisture content and 80C die temperature, which resulted in a product with a high radial expansion index and crude protein of 9.5 and 13 g/100 g, respectively, and a low apparent density of 0.20 g/cm3.
Palavras-Chave:  Bandinha de feijão.
Thesagro:  Arroz; Extrusão; Feijão; Glutén; Valor nutritivo.
Thesaurus Nal:  Extrusion; Flour; Gluten-free foods; Grits (particle size); Nutritive value.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135207/1/jfpp.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF33247 - 1UPCAP - DD2015.0102015.010
CPATU51844 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  09/08/2019
Data da última atualização:  09/08/2019
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FERREIRA, J. M. S.; LIMA, M. F. de; QUEIROZ, D. L. de; TEODORO, A. V.; MOURA, J. I. L.; SOUZA, L. A. de.
Afiliação:  JOANA MARIA SANTOS FERREIRA, CPATC; Miguel Ferreira de Lima, Pesquisador aposentado da Embrapa Tabuleiros Costeiros; DALVA LUIZ DE QUEIROZ, CNPF; ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC; José Inácio Lacerda Moura, Ceplac / Cepec; Lindáurea Alves de Souza, Pesquisadora aposentada da Embrapa Amazônia Oriental.
Título:  Insetos-praga.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: FERREIRA, J. M. S.; WARNWICK, D. R. N.; SIQUEIRA, L. A. (Ed.). A cultura do coqueiro no Brasil. 3. ed. rev. ampl. Brasilia, DF: EMBRAPA-SPI, 2018. p. 361-428.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Coqueiro.
Thesagro:  Cocos Nucifera; Palmae; Praga de Planta.
Thesaurus NAL:  Pests.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF56896 - 1UPCPL - PPLV0526
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