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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
30/03/2015 |
Data da última atualização: |
11/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, A. V.; RIOS, A. de O.; MACIEL, R. de A.; BERRIOS, J. de J. |
Afiliação: |
PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; ALESSANDRO DE OLIVEIRA RIOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO RIO GRANDE DO SUL; RENAN DE ALMEIDA MACIEL, UNIVERSIDADE FEDEAL DO PARÁ; JOSE DE J. BERRIOS, USDA-ARS. |
Título: |
Expanded gluten-free extrudates made from rice grits and bandinha (bean) flour mixes: main quality properties. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, Westport, v. 39, n. 6, p. 2267-2275, Dec. 2015. |
ISSN: |
1745-4549 |
DOI: |
10.1111/jfpp.12472 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of extrusion operating conditions on main quality properties of gluten-free expanded snack-type products, developed from rice grits and bandinha flour formulations, was studied. The protein content in the extrudate varied from 9.44 to 14.74 g/100 g for formulations containing 13 and 47% bandinha flour, respectively, processed at 85C and 15% feed moisture. Apparent density and the radial expansion index of the extrudate were significantly (P < 0.05) affected by bean flour content, moisture content, temperature and the interaction between moisture content × temperature. The most suitable extrusion conditions were 30 g/100 g bean flour content, 14 g/100 g moisture content and 80C die temperature, which resulted in a product with a high radial expansion index and crude protein of 9.5 and 13 g/100 g, respectively, and a low apparent density of 0.20 g/cm3. |
Palavras-Chave: |
Bandinha de feijão. |
Thesagro: |
Arroz; Extrusão; Feijão; Glutén; Valor nutritivo. |
Thesaurus Nal: |
Extrusion; Flour; Gluten-free foods; Grits (particle size); Nutritive value. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135207/1/jfpp.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
09/08/2019 |
Data da última atualização: |
09/08/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FERREIRA, J. M. S.; LIMA, M. F. de; QUEIROZ, D. L. de; TEODORO, A. V.; MOURA, J. I. L.; SOUZA, L. A. de. |
Afiliação: |
JOANA MARIA SANTOS FERREIRA, CPATC; Miguel Ferreira de Lima, Pesquisador aposentado da Embrapa Tabuleiros Costeiros; DALVA LUIZ DE QUEIROZ, CNPF; ADENIR VIEIRA TEODORO, CPATC; José Inácio Lacerda Moura, Ceplac / Cepec; Lindáurea Alves de Souza, Pesquisadora aposentada da Embrapa Amazônia Oriental. |
Título: |
Insetos-praga. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: FERREIRA, J. M. S.; WARNWICK, D. R. N.; SIQUEIRA, L. A. (Ed.). A cultura do coqueiro no Brasil. 3. ed. rev. ampl. Brasilia, DF: EMBRAPA-SPI, 2018. p. 361-428. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Coqueiro. |
Thesagro: |
Cocos Nucifera; Palmae; Praga de Planta. |
Thesaurus NAL: |
Pests. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
Marc: |
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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