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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
16/11/2018 |
Data da última atualização: |
16/11/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
RIBOLDI, L. B.; ARAÚJO, S. H. da C.; FREITAS, S. T. de; CASTRO, P. R. de C. e. |
Afiliação: |
LUCAS BAIOCHI RIBOLDI; SABRINA HELENA DA CRUZ ARAÚJO; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; PAULO ROBERTO DE CAMARGO E CASTRO. |
Título: |
Incidence of blossom-end rot in elongated tomato fruit. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Botany, v. 96, n. 10, p. 663-673, 2018. |
DOI: |
10.1139/cjb-2018-0021 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Blossom-end rot (BER) is a physiological disorder that can affect 100% of the fruit crop depending on the genotype. Tomato varieties with elongated fruit usually have a greater susceptibility to BER than other varieties. To evaluate and identify the possible physiological and morphological characteristics related to the onset of BER development, four varieties of long-shape tomato fruit with different susceptibility to BER: ?San Marzano,? ?Banana Legs,? ?Roma,? and ?Mini-Roma? were examined. Our results show that ?San Marzano? and ?Banana Legs? (elongated fruit) had a higher incidence of BER and lower Ca2+ concentration in the distal fruit tissue. ?San Marzano? (the most elongated fruit) presented higher electrolyte leakage in the distal fruit tissue. By comparison, ?Roma? and ?Mini-Roma? (less elongated fruit) were less susceptible to BER and had a higher ratio for proximal/distal fruit Ca2+ and a lower distal cell-wall bound content of Ca2+. Additionally, xylem functionality (vessels transporting water and solutes) in the distal fruit tissue was also higher in these more-tolerant varieties. These results support the theory that total fruit content of Ca2+ is not the only factor determining fruit susceptibility to BER, but rather a balance between physiological and morphological factors that influence Ca2+ transport and allocation in the fruit. |
Palavras-Chave: |
Blossom-end rot; Podridão floral. |
Thesagro: |
Doença; Fisiologia Vegetal; Tomate. |
Thesaurus Nal: |
Tomatoes. |
Categoria do assunto: |
H Saúde e Patologia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
14/03/2007 |
Data da última atualização: |
06/06/2013 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
SILVA, S. D. dos A. e; BEVILAQUA, G. A. P.; AIRES, R. F.; MACHADO, E. B. |
Título: |
Guia para produção de sementes de milho variedade na propriedade de base familiar. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2005. |
Páginas: |
30 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Documentos, 146). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O milho; Importância da qualidade da semente; manejo e conservação do solo; Adubação e alagem; Estabelecimento da lavoura; Manejo integrado de plantas expontâneas; Manejo integrado de insetos; Manejo integrado de doenças; Inspeção de campo; Colheita, Scagem das espigas; Despalhamento e seleção das espigas; Debulha; Classificação e limpeza das sementes; Embalagem e armazenamento; Tratamento das sementes. |
Thesagro: |
Agricultura Familiar; Milho; Produção; Semente. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/33560/1/documento-146.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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