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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  29/03/2021
Data da última atualização:  28/08/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  VELLOSO, C. C. V.; RIBEIRO, V. P.; CARVALHO, C. G. de; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.; LANA, U. G. de P.; MARRIEL, I. E.; SOUSA, S. M. de; GOMES, E. A.
Afiliação:  CAMILA CRISTINA VIEIRA VELLOSO, Universidade Federal de São João Del-Rei; VITÓRIA PALHARES RIBEIRO, Universidade Federal de São João Del-Rei; CHAINHENY GOMES DE CARVALHO, Centro Universitário de Sete Lagoas (UNIFEMM); CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS; UBIRACI GOMES DE PAULA LANA, CNPMS; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; SYLVIA MORAIS DE SOUSA TINOCO, CNPMS; ELIANE APARECIDA GOMES, CNPMS.
Título:  Tropical endophytic Bacillus species enhance plant growth and nutrient uptake in cereals.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: MAHESHWARI, D. K.; DHEEMAN, D. (ed.). Endophytes: mineral nutrient management. Cham: Springer, 2021. v. 3, p. 157-180. (Sustainable Development and Biodiversity, 26).
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-030-65447-4_7
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Several abiotic factors, such as nutrient deficiency and drought, contribute to reducing agricultural productivity in the world. Plant growth-promoting bacteria can enhance crop growth and sustainable crop production. Bacillus is the most common genus within the Firmicutes group and one of the most predominant plants endophytic bacteria. Once established within the plant, the ability of these endophytes to promote plant growth occurs due to several mechanisms that include the acquisition of essential mineral nutrients and modulation of phytohormones. Especially in tropical ecosystems, the ability of endophytic microorganisms to colonize the internal tissues of plants suggests an ecological advantage. The post-genomic era is allowing the characterization of unknown genes and the identification of genes expressed during colonization. A better understanding of how beneficial bacteria colonize different plant niches will lead to more successful and reliable use of bacterial inoculants. The commercialization of bioinoculants is a reality, however, the exploration of the more efficient use of these nutrients have the potential to increase the field of the inoculants and create confidence among the farmers for their use.
Palavras-Chave:  Bactéria endofítica; Estresse abiótico; Fitormônios.
Thesagro:  Bacilo; Bactéria; Crescimento; Inoculante; Nutrição Vegetal.
Categoria do assunto:  S Ciências Biológicas
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS29506 - 1UPCPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  10/02/2012
Data da última atualização:  10/02/2012
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FREITAS, S. C.; SIMAS, E. S.; SANTOS, J. O.; SILVA, T. S.; CONTE, C.
Afiliação:  SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; EPAMINONDAS SILVA SIMAS, CTAA; JULIANA DE OLIVEIRA SANTOS, CTAA; TANIA DOS SANTOS SILVA, CTAA; CARMINE CONTE, CTAA.
Título:  Ensaios de proficiência como ferramenta de qualidade em ensaios acreditados do Laboratório de Minerais da Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO NACIONAL DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 17.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 3., 2011, Cuiabá. Segurança alimentar, desenvolvimento e sustentabilidade: trabalhos apresentados. São Paulo: Sociedade Brasileira de Analistas de Alimentos, 2011. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Ensaio de proficiência.
Thesagro:  Laboratório.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/53780/1/2011-092.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA11089 - 1UPCAA - PP2011/0922011.00394
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