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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
01/09/2022 |
Data da última atualização: |
08/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FERNANDES JUNIOR, P. I.; JOVINO, R. S.; LIMA, L. M. de; MARTINS, L. M. V.; RIBEIRO, P. R. de A.; FREITAS, A. D. S. de. |
Afiliação: |
PAULO IVAN FERNANDES JUNIOR, CPATSA; RAPHAEL SILVA JOVINO, Universidade Estadual da Paraíba; LIZIANE MARIA DE LIMA, CNPA; LINDETE MÍRIA VIEIRA MARTINS, UNEB/DTCS; PAULA ROSE DE ALMEIRA RIBEIRO; ANA DOLORES SANTIAGO DE FREITAS, UFRPE. |
Título: |
Eficiência agronômica de uma nova estirpe elite de Bradyrhizobium sp. na cultura do amendoim (Arachis hypogaea L.). |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do Iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa, 2022. |
Páginas: |
p. 281. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo deste trabalho foi validar a eficiência agronômica da estirpe Bradyrhizobium sp. ESA 123 (BR 14811) em quatro experimentos de campo na região semiárida do Brasil de acordo com as determinações da IN 13/2011 do MAPA. |
Palavras-Chave: |
Fixação biológica de nitrogênio; Rizóbio. |
Thesagro: |
Amendoim; Arachis Hypogaea; Inoculante. |
Thesaurus Nal: |
Bradyrhizobium; Peanuts. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1145974/1/Eficiencia-agronomica-de-uma-nova-estirpe-elite-2022.pdf
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Marc: |
LEADER 01152nam a2200265 a 4500 001 2145974 005 2023-08-08 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFERNANDES JUNIOR, P. I. 245 $aEficiência agronômica de uma nova estirpe elite de Bradyrhizobium sp. na cultura do amendoim (Arachis hypogaea L.).$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 9., 2022, Foz do Iguaçu, PR. Desafios para a produtividade sustentável no Mercosul: resumos. Brasília, DF: Embrapa$c2022 300 $ap. 281. 520 $aO objetivo deste trabalho foi validar a eficiência agronômica da estirpe Bradyrhizobium sp. ESA 123 (BR 14811) em quatro experimentos de campo na região semiárida do Brasil de acordo com as determinações da IN 13/2011 do MAPA. 650 $aBradyrhizobium 650 $aPeanuts 650 $aAmendoim 650 $aArachis Hypogaea 650 $aInoculante 653 $aFixação biológica de nitrogênio 653 $aRizóbio 700 1 $aJOVINO, R. S. 700 1 $aLIMA, L. M. de 700 1 $aMARTINS, L. M. V. 700 1 $aRIBEIRO, P. R. de A. 700 1 $aFREITAS, A. D. S. de
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
16/07/2021 |
Data da última atualização: |
09/05/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
ROSENTHAL, A.; GUEDES, A. M. M.; SANTOS, K. M. O. dos; DELIZA, R. |
Afiliação: |
AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA. |
Título: |
Healthy food innovation in sustainable Food System 4.0: integration of entrepreneurship, research, and education. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Current Opinion in Food Science, v. 42, p. 215-223, 2021. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.cofs.2021.07.002 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Science and technology are highly progressing in different domains towards safe and healthy food products originated from sustainable supply chains. Ohmic sciences combined with novel food processes empowered by digital technologies may contribute to optimized cyber physical ecosystems for food, biofuel or biomaterials production. Multifunctional institutions with multidisciplinary expertise are required for an efficient and optimized ecosystem aiming at achieving a more balanced and effective outcome. Knowledge translation and capacity building are key factors for innovation driven ecosystems by integrating education and training actions. Infrastructure sharing and expertise synergy in national and international cooperation may enhance the potential and competitiveness for innovation for a broader and more equal social and economic global development. |
Palavras-Chave: |
Consumer driven trends; Healthier products; Knowledge translation; Science and technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01593naa a2200217 a 4500 001 2132969 005 2024-05-09 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.cofs.2021.07.002$2DOI 100 1 $aROSENTHAL, A. 245 $aHealthy food innovation in sustainable Food System 4.0$bintegration of entrepreneurship, research, and education.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aScience and technology are highly progressing in different domains towards safe and healthy food products originated from sustainable supply chains. Ohmic sciences combined with novel food processes empowered by digital technologies may contribute to optimized cyber physical ecosystems for food, biofuel or biomaterials production. Multifunctional institutions with multidisciplinary expertise are required for an efficient and optimized ecosystem aiming at achieving a more balanced and effective outcome. Knowledge translation and capacity building are key factors for innovation driven ecosystems by integrating education and training actions. Infrastructure sharing and expertise synergy in national and international cooperation may enhance the potential and competitiveness for innovation for a broader and more equal social and economic global development. 653 $aConsumer driven trends 653 $aHealthier products 653 $aKnowledge translation 653 $aScience and technology 700 1 $aGUEDES, A. M. M. 700 1 $aSANTOS, K. M. O. dos 700 1 $aDELIZA, R. 773 $tCurrent Opinion in Food Science$gv. 42, p. 215-223, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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