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3. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, F. A.; SANTOS, P. M.; SILVA, T. G. E. R.; CRUZ, P. G.; CAPUTTI, G. Determinação do período crítico de mato competição durante a implantação de pastagens de Paspalum regnelli. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 17.; JORNADA CIENTÍFICA DA UFSCar, 8., 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: UFSCar, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, F. A.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; FERREIRA, R. A.; CARVALHO, R. N. Qualidade física e culinária de grãos especiais do tipo aromático. In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 11., 2017, Santo Antônio de Goiás. Coletânea dos resumos apresentados. Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2017. p. 85. (Embrapa Arroz e Feijão. Documentos, 316). Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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6. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, F. A.; BERNARDI, A. C. de C.; ESTEVES, S. N.; MORAIS, J. P. G. de; CARDOSO, R. D. Desaparecimento do nitrogênio amoniacal em vacas holandesas fistuladas alimentadas com zeólita e uréia. In: JORNADA Científica - São Carlos, 2., 2010, São Carlos, SP. Anais ... São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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7. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | PEZZOPANE, J. R. M.; SANTOS, P. M.; CRUZ, P. G. da; ALTOÉ, J.; RIBEIRO, F. A.; VALLE, C. B. do. Estresse por deficiência hídrica em genótipos de Brachiaria brizantha. Ciência Rural, Santa Maria, v.45, n.5, p. 871-876, mai, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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8. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BENTO, J. A. C.; TEIXEIRA, O. R.; RIBEIRO, F. A.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, R. N.; BASSINELLO, P. Z. Technological properties of aromatic Basmati rice accessions. DELOS: Desarrollo Local Sostenible, v. 17, n. 55, e1485, 2024. Biblioteca(s): Embrapa Alimentos e Territórios; Embrapa Arroz e Feijão. |
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9. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | VILELA, A. L. O.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; PEREIRA, C. C.; SOUZA, A. C. de; RIBEIRO, F. A. S. Acclimatization of coffee seedlings obtained from zygotic embryos of aged seeds. Australian Journal of Crop Science, v. 16, n. 9, p.112-1134, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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10. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, F. A.; MORAIS, J. P. G. de; CARDOSO, R. D.; SOUZA, G. B. de; ESTEVES, S. N.; BERNARDI, A. C. de C. Digestibilidade in situ do sorgo e desaparecimento do Nitrogênio amoniacal em vacas holandesas alimentadas com Zeólita e Uréia. Veterinária e Zootecnia, v. 21, n. 1, p. 102-107, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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11. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | TASSIM, T. A.; SANTOS, P. M.; CAPUTTI, G.; ALTOÉ, J.; CRUZ, P. G. da; RIBEIRO, F. A.; SILVA, T. G. E. R. da. Tolerância ao déficit hídrico em acessos de Brachiaria brizantha: produção de massa seca. In: JORNADA CIENTÍFICA-EMBRAPA SÃO CARLOS, 2009, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação Agropecuária, 2009. p.123. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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12. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BARDUCCI, R. S.; SARTI, L. M. N.; MILLEN, D. D.; PUTAROV, T. C.; RIBEIRO, F. A.; FRANZOI, M. C. da S.; COSTA, C. F. da; MARTINS, C. L.; ARRIGONI, M. DE B. Ácidos graxos no desempenho e nas respostas imunológicas de bovinos Nelore confinados. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 6, p. 499-509, jun. 2015. Título em inglês: Fatty acids on the performance and immune responses of Nellore feedlot cattle. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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13. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; CARVALHO, G. R.; LISKA, G. R.; CARVALHO, M. L. M. de; COELHO, S. V. B.; CIRILLO, M. A.; RIBEIRO, F. A. S. Correlation between historical data of the germination test and of the tetrazolium test in coffee seeds by GAMLSS. Seed Science and Technology, v. 48, n. 2, p. 179-188, Apr. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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14. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | FANTAZZINI, T. B.; ROSA, S. D. V. F. da; COELHO, S. V. B.; SOUSA, P. H. A.; PEREIRA, D. de S.; VILELA, A. L. de O.; RIBEIRO, F. A. S. Applicability of the tetrazolium test to coffee seeds with different types and levels of stresses. Coffee Science, v. 16, e161904, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
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15. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | BERNARDO, A. P. da S.; SILVA, A. C. M. da; FRANCISCO, V. C.; RIBEIRO, F. A.; NASSU, R. T.; CALKINS, C. R.; NASCIMENTO, M. da S.; PFLANZER, S. B. Effects of freezing and thawing on microbiological and physical-chemical properties of dry-aged beef. Meat Science, v. 161, 108003, mar. 2020. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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16. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | RIBEIRO, F. A. L.; POPPI, R. J.; FRASCÁ-SCORVO, C. M. D.; JOÃO D. SCORVO FILHO; DONADELLI, A.; FRIGHETTO, R. T. S.; LOSEKANN, M. E.; QUEIROZ, J. F. de. PARAFAC: a powerful statistical tool for water quality evaluation of fish reservoirs. WORD AQUACULTURE 2011 - AQUACULTURE FOR A CHANGING WORLD, 2011, Natal. Conference Abstracts... Natal: World Aquaculture Society, 2011. p. 37. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/02/2021 |
Data da última atualização: |
19/02/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
LIMA, D. S. R.; SIMOES, W. L.; SILVA, J. A. B. da; AMORIM, M. do N.; SALVIANO, A. M.; COSTA, N. D. |
Afiliação: |
Daíse Souza Reis Lima; WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; José Aliçandro Bezerra da Silva; Magno do Nascimento Amorim; ALESSANDRA MONTEIRO SALVIANO, CPATSA; Nivaldo Duarte Costa, CPATSA. |
Título: |
Pele de sapo melon grown under different irrigation depths and bioestimulant rates in the Semiarid region of Brazil. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, v. 11, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.14295/CS.v11i0.3303 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this work was to evaluate physiological and biochemical responses of Pele de sapo melon to different irrigation depths (ID) and bioestimulant rates (BTM) to improve its production efficiency. The experiment was conducted in an experimental field in Juazeiro, BA, Brazil. A randomized block design in split split-plot arrangement was used, with four ID (60, 80, 100, and 120% of crop evapotranspiration ? ETc) in the plots; five (BTM) (Stimulate® at 0, 0.6, 1.2, 2.4, and 4.8 L ha-1 applied via irrigation system during the flowering stage and after the fruiting stage) in the subplots; and two crop seasons (hot season, 23 to 39 °C; and cold season, 15 to 30 °C) in the sub-subplots. The plants were under daily drip irrigation and spacing of 2.0 × 0.3 m. The variables evaluated were: gas exchange, water use efficiency, chlorophyll a and b, relative water, sugar, and amino acid contents, and fruit yield. The results showed that the ID of 60% ETc resulted in water deficit, denoted by increases in solute concentrations, whereas the ID of 80% and 100% resulted in plants with good performance for biochemical, physiological, and production parameters in both crop seasons. The hot season, ID of 120% ETc, and BTM of 2.4 L ha-1 are recommended for Pele de sapo melon crops, since they result in the best physiological responses and fruit yields. Keywords: Cucumis melo, irrigation management, water defi |
Thesagro: |
Irrigação; Melão. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221335/1/Pele-de-sapo-melon-grown-under-different-2020.pdf
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Marc: |
LEADER 02094naa a2200217 a 4500 001 2130146 005 2021-02-19 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.14295/CS.v11i0.3303$2DOI 100 1 $aLIMA, D. S. R. 245 $aPele de sapo melon grown under different irrigation depths and bioestimulant rates in the Semiarid region of Brazil.$h[electronic resource] 260 $c2020 520 $aThe objective of this work was to evaluate physiological and biochemical responses of Pele de sapo melon to different irrigation depths (ID) and bioestimulant rates (BTM) to improve its production efficiency. The experiment was conducted in an experimental field in Juazeiro, BA, Brazil. A randomized block design in split split-plot arrangement was used, with four ID (60, 80, 100, and 120% of crop evapotranspiration ? ETc) in the plots; five (BTM) (Stimulate® at 0, 0.6, 1.2, 2.4, and 4.8 L ha-1 applied via irrigation system during the flowering stage and after the fruiting stage) in the subplots; and two crop seasons (hot season, 23 to 39 °C; and cold season, 15 to 30 °C) in the sub-subplots. The plants were under daily drip irrigation and spacing of 2.0 × 0.3 m. The variables evaluated were: gas exchange, water use efficiency, chlorophyll a and b, relative water, sugar, and amino acid contents, and fruit yield. The results showed that the ID of 60% ETc resulted in water deficit, denoted by increases in solute concentrations, whereas the ID of 80% and 100% resulted in plants with good performance for biochemical, physiological, and production parameters in both crop seasons. The hot season, ID of 120% ETc, and BTM of 2.4 L ha-1 are recommended for Pele de sapo melon crops, since they result in the best physiological responses and fruit yields. Keywords: Cucumis melo, irrigation management, water defi 650 $aIrrigação 650 $aMelão 700 1 $aSIMOES, W. L. 700 1 $aSILVA, J. A. B. da 700 1 $aAMORIM, M. do N. 700 1 $aSALVIANO, A. M. 700 1 $aCOSTA, N. D. 773 $tComunicata Scientiae$gv. 11, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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