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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  06/02/2023
Data da última atualização:  11/04/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SILVA, C. S. DA; GAMA, M. A. S. da; SILVA, E. A. M.; RIBEIRO, E. F.; SOUZA, F. G.; MONTEIRO, C. C. F.; MORA-LUNA, R. E.; OLIVEIRA, J. C. V.; SANTOS, D. C.; FERREIRA, M. DE A.
Afiliação:  CAMILA S. DA SILVA, Federal Rural University of Pernambuco; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CPPSE; ERICK A. M. SILVA, Federal Rural University of Pernambuco; EMÍLIA F. RIBEIRO, Federal Rural University of Pernambuco; FELIPE G. SOUZA, Federal Rural University of Pernambuco; CAROLINA C. F. MONTEIRO, State University of Alagoas; ROBERT E. MORA-LUNA, Federal University of North of Tocantins; JÚLIO C. V. OLIVEIRA, Agronomic Institute of Pernambuco; DJALMA C. SANTOS, Agronomic Institute of Pernambuco; MARCELO DE A. FERREIRA, Federal Rural University of Pernambuco.
Título:  Nutritional quality of milk fat from cows fed full-fat corn germ in diets containing cactus opuntia and sugarcane bagasse as forage sources.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 13, n. 4, 568, 2023.
Páginas:  13 p.
DOI:  10.3390/ani13040568
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We evaluated the performance, milk composition, and milk fatty acid profile of cows fed diets composed of cactus cladodes (Opuntia stricta [Haw.] Haw), sugarcane bagasse and increasing levels of full-fat corn germ (FFCG). We hypothesized that ground corn can be effectively replaced by FFCG when cactus cladodes and sugarcane bagasse are used as forage sources. The cows were randomly distributed into two 5 × 5 Latin Squares and fed five diets in which ground corn was progressively replaced with full-fat corn germ (FFCG; 0%, 25%, 50%, 75%, or 100% of substitution). Adding FFCG to the diet increased milk production and milk fat content and reduced milk protein content. Overall, FFCG reduced the proportion of saturated FAs and increased mono- and polyunsaturated FAs in milk, including CLA isomers. In addition, activity indices of stearoyl-CoA desaturase were reduced by increasing levels of FFCG. We conclude that the substitution of corn for FFCG in diets based on cactus cladodes and sugarcane bagasse positively modifies the FA profile of milk and could add commercial value to milk products (e.g., CLA-enriched milk). In addition, the milk fat response indicates that the basal diet was favorable to the rumen environment, preventing the trans-10 shift commonly associated with milk fat depression.
Palavras-Chave:  Co products; Crossbred cows; Fat supplementation; Opuntia sp; Semi arid.
Thesaurus Nal:  Milk fat.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151513/1/NutritionalQualityMilk.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE25899 - 1UPCAP - DDPROCI-2023.00005SIL2023.00006
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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  17/07/2023
Data da última atualização:  06/09/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CAMARGO JUNIOR, R. N. C.; FERNANDES, L. da S.; PANETTO, J. C. do C.; SILVA, M. V. G. B.; ARAUJO, C. V. de; SILVA, A. G. M. e; MARQUES, J. R. F.; SILVA, W. C. da; ARAUJO, S. I. de; CASTRO, S. R. S. de; SILVA, L. K. X.; CASTRO, S. V.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.
Afiliação:  RAIMUNDO NONATO COLARES CAMARGO JUNIOR, Universidade Federal do Pará; LUANE DA SILVA FERNANDES, Universidade Federal do Mato Grosso; JOAO CLAUDIO DO CARMO PANETTO, CNPGL; MARCOS VINICIUS GUALBERTO B SILVA, CNPGL; CLAUDIO VIEIRA DE ARAUJO, Universidade Federal do Mato Grosso; ANDRE GUIMARÃES MACIEL E SILVA, Universidade Federal do Pará; JOSE RIBAMAR FELIPE MARQUES, CPATU; WELLIGTON CONCEICÃO DA SILVA, Universidade Federal do Pará; SIMONE INOE DE ARAUJO, Universidade Federal do Mato Grosso; SAMIA RUBIELLE SILVA DE CASTRO, Harvard Center for Comparative Medicine; LILIAN KATIA XIMENES SILVA, Universidade Federal do Pará; SIMONE VIEIRA CASTRO, UniCatólica-Centro Universitário Católico de Tocantins; JOSE DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, Universidade Federal do Pará.
Título:  Heterogeneity of variance and genetic parameters for milk production in cattle, using Bayesian inference.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  PLoS ONE, v. 18, n. 7, e0288257, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1371/journal.pone.0288257
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The goal of this study was to verify the effect of heterogeneity of variance (HV) on milk production in up to 305 days of lactation (L305) of daughters of Girolando, Gir and Holstein sires, as well as in the genetic evaluation of these sires and their progenies. in Brazil. The model included contemporary groups (consisting of herd, year and calving season) as a fixed effect, cow age at calving (linear and quadratic effects) and heterozygosity (linear effect) as covariates, in addition to the random effects of direct additive genetic and environmental, permanent and residual. The first analysis consisted of the single-trait animal model, with L305 records (disregarding HV). The second considered classes of standard deviations (SD): two-trait model including low and high classes (considering HV), according to the standardized means of L305 for herd-year of calving. The low SD class was composed of herds with SD equal to or less than zero and the high class with positive SD values. Estimates of (co)variance components and breeding values were obtained separately for each scenario using Bayesian inference via Gibbs sampling. Different heritability was estimated. Higher for the high DP class in the Gir (0.20) and Holstein (0.15) breeds, not occurring the same in the Girolando breed, with a lower value among the classes for the high DP (0.10). High values of genetic correlations were also found between low and high SD classes (0.88; 0.85 and 0.79) for the Girolando, Gir and Holste... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bovino; Gado Leiteiro; Genética Animal; Produção Leiteira.
Thesaurus NAL:  Animal genetics; Dairy cattle.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154971/1/Heterogeneity-of-variance-and-genetic-parameters-for-milk-production-in-cattle.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL26048 - 1UPCAP - DD
CPATU58907 - 1UPCAP - DD
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