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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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41.Imagem marcado/desmarcadoMATEUS, R. P. G.; FORNAROLLI, D. A.; RIBEIRO, C. A.; DEBASTIANI, R.; NOEDI, B. N.; GAZZIERO, D. L. P. Efeito da presença de Brachiaria ruziziensis em consórcio com milho (Zea mays) na supressão de plantas daninhas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DA CIÊNCIA DAS PLANTAS DANINHAS, 27., 2010, Ribeirão Preto. Responsabilidade social e ambiental no manejo de plantas daninhas. Ribeirão Preto: SBCPD, 2010. p. 1484-1488. Trab. 314. 1 CD-ROM. CBCPD.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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42.Imagem marcado/desmarcadoPINTO, C. E.; COSTA JÚNIOR, N. B.; RIBEIRO, C. A.; ANDRADE, I. E. P.; GARAGORRY, F. C. Development project of beef cattle in the serra catarinense: results and opportunities. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 52., 2015, Belo Horizonte. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul.

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43.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, F. L.; LEITE, H. G.; SANTOS, H. do N.; SOUZA, A. L. de; RIBEIRO, C. A. A. S. Metaheurística simulated annealing para solução de problemas de planejamento florestal com restrições de integridade. Revista Árvore, Viçosa, v. 28, n. 2, p. 247-256, mar./abr. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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44.Imagem marcado/desmarcadoNEGRI, B. F.; RIBEIRO, C. A. G.; HUFNAGEL, B.; GUIMARAES, C. T.; MAGALHAES, J. V.; SOUSA, S. M. de. Morphological characterization of two sorghum diversity panels grown in nutrient solution with low phosphorus. In: LATIN-AMERICAN CONFERENCE ON PLANT PHENOTYPING AND PHENOMICS FOR PLANT BREEDING, 2., 2017, São Carlos. Proceedings. São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 70.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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45.Imagem marcado/desmarcadoVILELA, M. de F.; SOARES, V. P.; F. FILHO, E. I.; RIBEIRO, C. A. A. S.; PEREIRA, R. de A. Imagens orbitais como base de dados em projetos de reforma agrária. Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2004. 1 folder.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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46.Imagem marcado/desmarcadoMELO JUNIOR, J. C. F. de; FARIAS, A. de; SEDIYAMA, G. A.; RIBEIRO, C. A. A. S.; santos Paranaiba, MG. Regionalizacao do cafeeiro e mudancas da composicao agricola do triangulo Mineiro Alto Paranaiba, MG. Revista Brasileira de Engenharia Agricola e Ambiental, v.5, n.3, p.510-518, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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47.Imagem marcado/desmarcadoRODRIGUES, F. L.; LEITE, H. G.; SOUZA, A. L. de; RIBEIRO, C. A. A. S.; SILVA, M. L. da. Regulacao de florestas equianeas utilizando programacao linear: uma aplicacao da teoria do modelo II. Revista Arvore, Vicosa, v.22, n.2, p.193-213, 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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48.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, C. A. S.; SILVA, J. A. A. da; FERREIRA, R. L. C.; MEUNIER, I. M. J.; FERRAZ, I. Selecao de modelos volumetricos para Leucena no Agreste do Estado de Pernambuco. Brasil Florestal, Brasilia, n. 72, p. 37-45, nov. 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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49.Imagem marcado/desmarcadoFARIA FILHO, R. F.; SILVA, J. B. L.; FERREIRA, P. A.; EUCLYDES, H. P.; RIBEIRO, C. A. A. S. Potencial hidráulico em bacias hidrográficas II: Identificação de seções potenciais para construção de reservatórios de água. Engenharia na Agricultura, v. 17, n. 6, p. 481-490, nov./dez., 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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50.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, K. E. da; MARTINS, S. V.; RIBEIRO, C. A. A. S.; SANTOS, N. T.; AZEVEDO, C. P. de. Structure of 15 hectares permanent plots of terra firme dense forest in Central Amazon. Revista Árvore, Viçosa, v. 40, n. 4, p. 603-615, July/Aug. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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51.Imagem marcado/desmarcadoCURADO, F. F.; LIMA, P. H. C.; SILVEIRA, L. M. DA; MARONHAS, M. E. S.; SILVA, A. C. DE L.; RIBEIRO, C. A. Aspectos metodológicos para construção de protocolos bioculturais em comunidades de guardiões/ãs de sementes crioulas. In: SIMPÓSIO DA REDE DE RECURSOS GENÉTICOS VEGETAIS DO NORDESTE, 6., 2023, Recife. Riquezas da terra para a soberania alimentar. Recife: IPA: UFRPE: Embrapa, 2023. p. 126.

Biblioteca(s): Embrapa Alimentos e Territórios.

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52.Imagem marcado/desmarcadoBORDEST, S. M. L.; MACEDO, M.; PRIANTE, J. C. da R.; ASSUMPCAO, L. M. de O.; MORAES, R. M. G. G. de; RIBEIRO, C. A. Dados disponiveis sobre turismo na BAP. [S.l.]: UFMT / Corumba: EMBRAPA-CPAP, 1995. 37p., anexos. (PCBAP. Documentos de Trabalho, 21)

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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53.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, C. A. D.; PEZZOPANE, J. R. M.; PEZZOPANE, J. E. M.; LOOS, R. A.; XAVIER, A. C.; CECÍLIO, R. A.; NEVES, M. A. Delimitação de microrregiões agroclimáticas e suas relações com o potencial produtivo da cultura do eucalipto. Floresta, v. 41, n. 4, p. 779-786, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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54.Imagem marcado/desmarcadoBINOTI, D. H. B.; BINOTI, M. L. M. da S.; LEITE, H. G.; GLERIANI, J. M.; RIBEIRO, C. A. A. S. Inclusão e influência de características espaciais em modelos de regulação florestal. Cerne, Lavras, v. 20, n. 1, p. 157-164, jan./mar. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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55.Imagem marcado/desmarcadoDIAS, D. S.; OTONI, C. G.; SILVA. R. R.; MENEGUIN, A. B.; MATTOSO, L. H. C.; BARUD, H. S.; RIBEIRO, C. A. Large scale manufacturing of puree-only edible films from onion bulb (Allium cepa L.): Probing production and structure-processing-property correlations. Industrial Crops & Products, v. 145, 111847, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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56.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, K. E. da; FORTIN, M.-J.; MARTINS, S. V.; RIBEIRO, M. C.; RIBEIRO, C. A. A. S.; SANTOS, N. T.; AZEVEDO, C. P. de. Influência de variáveis ambientais na distribuição de espécies arbóreas tropicais. In: SEMINÁRIO PRODUTIVIDADE AGROPECUÁRIA E BENEFÍCIOS SOCIOAMBIENTAIS DAS PESQUISAS DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 1., 2011, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2011. p. 72-75. (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 88).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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57.Imagem marcado/desmarcadoHIPOLITO, L. P. T.; ABREU, M. G. de; OLIVEIRA, B. K. F. S.; RIBEIRO, C. A. G.; PASTINA, M. M.; SOUSA, S. M. de. Avaliação do sistema radicular de genótipos de milho em solução nutritiva sob baixo e alto fósforo. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/BIC JÚNIOR, 6., 2014, Sete Lagoas. [Trabalhos apresentados]. Sete Lagoas: Embrapa Milho e Sorgo, 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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58.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, C. A.; VALLE, A. C. V.; COUTINHO, M. S.; ARAÚJO, C. S.; FERREIRA, C. H.; RAMOS, L. A.; SILVA, M. S.; LAZZARI, A. M.; MELO, F. R. Atividade antimicrobiana de proteínas de sementes de Pau-ferro (Caesalpinia ferrea). In: SIMPÓSIO DE PLANTAS MEDICINAIS DO BRASIL, 20.; CONGRESSO INTERNACIONAL DE ETNOFARMACOLOGIA, 10., 2008, São Paulo. Resumos... São Paulo: CEBRID: ISE, 2008. p. 366.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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59.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, C. A. A. S.; MARCATTI, G. E.; MUNARETTI, A. M.; SILVA, K. E. da; ALMEIDA, D. R. A. de; VASCONCELOS, R. dos S.; VASCONCELOS NETO, E. L. Otimização do traçado de trilhas para acesso a recursos florestais naturais. Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2017. 99 p. (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 134).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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60.Imagem marcado/desmarcadoHIPOLITO, L. P. T.; ABREU, M. G. de; OLIVEIRA, B. C. F. S.; RIBEIRO, C. A. G.; GUIMARAES, C. T.; PASTINA, M. M.; SOUSA, S. M. de. Caracterização do sistema radicular de genótipos de milho do painel da Embrapa Milho e Sorgo em solução nutritiva visando à eficiência da aquisição de fósforo. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 30.; SIMPÓSIO SOBRE LEPDÓPTEROS COMUNS A MILHO, SOJA E ALGODÃO, 1., 2014, Salvador. Eficiência nas cadeias produtivas e o abastecimento global: resumos expandidos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2014. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  04/01/2019
Data da última atualização:  30/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  OLIVEIRA, J. B. de; FARIA, D. L.; DUARTE, D. F.; EGIPTO, R.; LAUREANO, O.; CASTRO, R. de; PEREIRA, G. E.; RICARDO-DA-SILVA, J. M.
Afiliação:  Juliane Barreto de Oliveira, LEAF - Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food. Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal; Diana Lemos Faria, LEAF - Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food. Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal; Daniel Fernandes Duarte, LEAF - Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food. Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal; Ricardo Egipto, INIAV, I.P., Pólo de Dois Portos, Quinta da Almoínha, 2565-191 Dois Portos, Portugal.; Olga Laureano, LEAF - Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food. Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal; Rogério de Castro, LEAF - Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food. Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal; GIULIANO ELIAS PEREIRA, CNPUV; Jorge Manuel Ricardo-da-Silva, LEAF - Linking Landscape, Environment, Agriculture and Food. Instituto Superior de Agronomia, Universidade de Lisboa, Tapada da Ajuda, 1349-017 Lisboa, Portugal.
Título:  Effect of the harvest season on phenolic composition and oenological parameters of grapes and wines cv. 'touriga nacional' (vitis vinifera l.) Produced under tropical semi-arid climate, in the state of Pernambuco, Brazil.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Ciência e Técnica Vitivinícola, v. 33, n. 2, p. 145-166, 2018.
DOI:  10.1051/ctv/20183302145
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The northeastern region of São Francisco Valley is the third largest wine producer in Brazil, differentiated by the production of at least two harvests per year, generally in the first and second semesters, respectively. The productive cycle of the vine in the first semester is higher than in the second semester, mainly due to differences in temperature, with maximum and average temperatures of approximately 30 ºC and 26 ºC, respectively. Second semester is characterized by higher temperatures (summer season) and that promote a rapid maturation of the grapes. The objective of this work was to evaluate the phenolic composition, other oenological parameters and the sensorial profile of grapes and wines of cv. 'Touriga Nacional' (Vitis vinifera L.), characterizing grapes and wines from four harvest seasons, two of them referring to the first half of the year and two referring to the second half of the year, using a broad analytical approach. The experimental design consisted of three randomized blocks, with sixty plants marked in different lines and positions (twenty plants in each block at the beginning, middle and end of the vineyard). The results showed that there was a harvesting effect for some of the grape chemical compounds (monomeric anthocyanins, organic acids, condensed tannins and monomeric flavanols, for example) as well as in wines (calcium, monomeric anthocyanins, condensed tannins and monomeric flavanols). Regarding the sensorial profile of the wines, it was poss... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Compostos fenólicos; Perfil sensorial; Sensory profile; Touriga Nacional; Tropical semi-arid grape; Uva tropical semiárida; Vale do São Francisco; Vinhos tintos.
Thesagro:  Uva.
Thesaurus NAL:  Phenolic compounds; Red wines.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/189782/1/ctv20183302p145.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
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CNPUV18064 - 1UPCAP - DD18.02429
CPATSA60007 - 1UPCAP - DD
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