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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  06/07/2022
Data da última atualização:  06/07/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FAJARDO, T. V. M.; ÁVILA, A. C. de; RESENDE, R. de O.
Afiliação:  THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV; ANTÔNIO CARLOS DE ÁVILA; RENATO DE OLIVEIRA RESENDE.
Título:  Doenças causadas por vírus em tomate.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In.: ZAMBOLIM, L.; VALE, F. X. R. DO; COSTA, H. Controle de doenças de plantas: hortaliças. Viçosa: UFV, 2000. p. 848-877.
Idioma:  Português
Notas:  Volume 2. Capítulo 24.
Conteúdo:  o tomateiro é uma das plantas mais afetadas por doenças, dentre as quais se destacam aquelas causadas por vírus. As doenças viróticas do tomateiro constituem um fator limitante nessa cultura devido principalmente à dificuldade de controle, causando, desta forma, significativas perdas na produção e refletindo em grandes prejuízos econômicos. Sua incidência e severidade variam ano a ano devido às complexas inter-relações existentes entre o patógeno, o hospedeiro, o vetor, a fonte de vírus e o ambiente. As principais viroses ocorrentes em nossas condições são apresentadas a seguir, destacando-se as principais medidas de controle.
Thesagro:  Doença de Planta; Tomate; Vírus.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1144490/1/Fajardo-2000-v2-p843-877.pdf
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Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV18838 - 1UPEPL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  05/04/2024
Data da última atualização:  09/04/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  OLIVEIRA, K. C. C. DE; FATURI, C.; GARCIA, A. R.; JOELE, M. R. S. P.; NAHUM, B. de S.; SILVA, W. C. DA; RODRIGUES, T. C. G. DE C.; SILVA, E. B. R. DA; LOURENÇO JÚNIOR, J. DE B.
Afiliação:  KELLY CAVALCANTI CONOR DE OLIVEIRA, Federal University of Para; CRISTIAN FATURI, Federal Rural University of the Amazônia; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPPSE; MARIA REGINA SARKIS PEIXOTO JOELE; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; WELLIGTON CONCEIÇÃO DA SILVA, Federal University of Para; THOMAZ CYRO GUIMARÃES DE CARVALHO RODRIGUES, Federal University of Para; ÉDER BRUNO REBELO DA SILVA, Federal University of Para; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO-JÚNIOR, Federal University of Para.
Título:  The characterization of pastures by grazing cycle and evaluation of supplementation with agro-industry co-products on the performance of buffaloes in the humid tropics.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Animals, v. 14, n. 6, 2024, 879.
DOI:  10.3390/ani14060879
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to characterize the pastures by grazing cycle, as well as to evaluate the performance of buffaloes in intensive rotational grazing in a silvopastoral system in the eastern Amazon supplemented with agro-industry co-products in order to characterize the grazing cycles, the composition of the fractions, and the carcass yield. Fifteen non-castrated, crossbred water buffaloes (Murrah × Mediterranean) were used. All animals used in the study were clinically healthy and weighed approximately 458 kg. The animals were grazed in a single group, and supplementation (1% of live weight—LW/day) was divided into three treatments: control (control—conventional ingredients); Cocos nucifera coconut cake (Cocos nucifera) (coconut cake—70%); and palm kernel cake (Guinean elaeis) (palm kernel cake—70% palm kernel cake). The chemical composition of the forage is different in each part of the plant, with higher protein values in the leaves (11.40%) and higher acid detergent fiber (ADF) values in the stems (50.03%). Among the ingredients of the supplement, corn has the highest percentage of indigestible protein (35.57%), most of the protein in palm kernel cake is B3 (49.11%), and in Coco, B2 (51.52%). Mombasa grass has a higher percentage of B3 and B2 proteins; the indigestible fraction is lower in the leaves (17.16%). The leaf/stem ratio also varied between grazing cycles, being better in the second cycle (2.11%) and with an overall average of 1.71. Supplement consumption varied ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Agroforestry systems; Co products; Coconut cake; Pasture supplementation; Performance of water buffaloes; Protein fractions; Water buffalo.
Thesaurus NAL:  Nutrition; Palm kernel cake.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1163335/1/CharacterizationPasturesGrazing.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE26365 - 1UPCAP - DDPROCI-2024.00021OLI2024.00070
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