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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/08/2004 |
Data da última atualização: |
08/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MOTA, J. H.; SOUZA, R. J. de; YURI, J. E.; RESENDE, G. M. de; FREITAS, s. A. C. de; RODRIGUES JÚNIOR, J. C. |
Afiliação: |
GERALDO MILANEZ DE RESENDE, CPATSA. |
Título: |
Características morfológicas e produtivas de cultivares de alho (Allium sativum L.) do grupo nobre. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Horticultura Brasileira, Brasilia, DF, v. 21, n. 2, jul. 2003. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Suplemento. Edição de Resumos expandidos e palestras do 43 Congresso Brasileiro de Olericultura, jul. 2003. |
Conteúdo: |
O objetivo do trabalho foi de avaliar as características morfológicas e produtividade de alhos nobres nas condições da região sul de Minas Gerais. |
Palavras-Chave: |
Competição; Morfologia. |
Thesagro: |
Alho; Allium Sativum; Produtividade. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPATSA/29529/1/OPB174.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
09/03/2016 |
Data da última atualização: |
14/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SUDANO, M. J.; PASCHOAL, D. M.; MAZIERO, R. R. D.; RASCADO, T. S.; GUASTALLI, M. D.; CROCOMO, L. F.; MAGALHÃES, L. C. O.; MONTEIRO, B. A.; MARTINS JR. A.; MACHADO, R.; LANDIM-ALVARENGA, F. D. C. |
Afiliação: |
M. J. SUDANO, USP; D. M. PASCHOAL, USP; R. R. D. MAZIERO, USP; T. S. RASCADO, USP; M. D. GUASTALLI, USP; L. F. CROCOMO, USP; L. C. O. MAGALHÃES, USP; B. A. MONTEIRO, USP; A.MARTINS JR., USP; RUI MACHADO, CPPSE; F. D. C. LANDIM-ALVARENGA, USP. |
Título: |
Improving postcryopreservation survival capacity: an embryo-focused approach. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Anim. Reprod., v.10, n.3, p.160-167, Jul./Sept. 2013. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The major challenge for a greater dissemination of in vitro produced (IVP) bovine embryos is to improve embryonic survival after cryopreservation. The involvement of embryonic lipids on this issue is well documented. However, it has been recognized that not only the amount of lipids that affects embryo cryotolerance, but the embryo survival capacity after cryopreservation is a rather multifactorial event. In this review, some strategies to improve embryonic lipid composition and postcryopreservation survival by modifying the embryos themselves to make them more cryopreservable are overviewed. The use of semi-defined and defined serum-free culture media, the addition of some chemicals in the culture media to modify embryo lipid composition, and the modulation of embryo cell membrane fluidity by cholesterol or unsaturated fatty acids added to the culture media and oocyte/embryo donor nutritional management with a diet enriched in polyunsaturated fatty acids, were described as alternatives for the improvement of IVP embryo survival after cryopreservation. |
Palavras-Chave: |
Bovine; Cryosurvival; Cryotolerance; In vitro produced embryos; Lipid. |
Thesagro: |
Bovino. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140886/1/PROCI-2013.00307.pdf
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Marc: |
LEADER 01946naa a2200313 a 4500 001 2040274 005 2016-03-14 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSUDANO, M. J. 245 $aImproving postcryopreservation survival capacity$ban embryo-focused approach.$h[electronic resource] 260 $c2013 520 $aThe major challenge for a greater dissemination of in vitro produced (IVP) bovine embryos is to improve embryonic survival after cryopreservation. The involvement of embryonic lipids on this issue is well documented. However, it has been recognized that not only the amount of lipids that affects embryo cryotolerance, but the embryo survival capacity after cryopreservation is a rather multifactorial event. In this review, some strategies to improve embryonic lipid composition and postcryopreservation survival by modifying the embryos themselves to make them more cryopreservable are overviewed. The use of semi-defined and defined serum-free culture media, the addition of some chemicals in the culture media to modify embryo lipid composition, and the modulation of embryo cell membrane fluidity by cholesterol or unsaturated fatty acids added to the culture media and oocyte/embryo donor nutritional management with a diet enriched in polyunsaturated fatty acids, were described as alternatives for the improvement of IVP embryo survival after cryopreservation. 650 $aBovino 653 $aBovine 653 $aCryosurvival 653 $aCryotolerance 653 $aIn vitro produced embryos 653 $aLipid 700 1 $aPASCHOAL, D. M. 700 1 $aMAZIERO, R. R. D. 700 1 $aRASCADO, T. S. 700 1 $aGUASTALLI, M. D. 700 1 $aCROCOMO, L. F. 700 1 $aMAGALHÃES, L. C. O. 700 1 $aMONTEIRO, B. A. 700 1 $aMARTINS JR. A. 700 1 $aMACHADO, R. 700 1 $aLANDIM-ALVARENGA, F. D. C. 773 $tAnim. Reprod.$gv.10, n.3, p.160-167, Jul./Sept. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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