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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
26/02/2024 |
Data da última atualização: |
26/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTOS, J. L. V. dos; RESENDE, E. D. de; CENCI, S. A.; MALDONADO, J. F. M. |
Afiliação: |
JULIANA LAUREDO VALLE DOS SANTOS, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; EDER DUTRA DE RESENDE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO NORTE FLUMINENSE DARCY RIBEIRO; SERGIO AGOSTINHO CENCI, CTAA; JOSÉ FRANCISCO MARTINEZ MALDONADO, EMPRESA DE PESQUISA AGROPECUÁRIA DO ESTADO DO RIO DE JANEIRO. |
Título: |
Productivity and juice quality of diferente passion fruit cultivars grown in northwest region of Rio de Janeiro. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Tecnologia Agroindustrial, v. 17, n. 2, p. 4150-4169, jul./dez. 2023. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazil is the major world producer of passion fruits. This culture is an alternative for small farms due to the fast economic gain and monetary income distributed throughout the year. The intense occurrence of plant diseases in commercial orchards forced the development of new cultivars. The objective of this work was to characterize the fruit productivity, the pulp yield and the juice quality of improved passion fruit cultivars: BRS Gigante amarelo (GA), BRS Ouro vermelho (OV) and BRS Sol do Cerrado (SC), comparing to the Common Yellow (CY) passion fruit normally grown in the orchards. Juice quality was evaluated by titratable acidity (TA), pH, total soluble solids (TSS), ratio TSS/TA, total soluble sugars (SS), reducing sugars (RS) and ascorbic acid (AA) contents. BRS GA presented the higher fruit productivity and juice yield, but the lower rind thickness. Its content of TA was similar to the CY passion fruit. The three cultivars presented higher contents of RS and TSS than CY passion fruit, with higher value of SS for the BRS GA. The content of AA was similar among the different cultivars. BRS GA was considered as more productive and with better juice quality. |
Palavras-Chave: |
BRS Gigante Amarelo; BRS Ouro Vermelho; BRS Sol do Cerrado. |
Thesagro: |
Passiflora Edulis. |
Thesaurus Nal: |
Juice quality; Passion fruits; Plant diseases and disorders. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Registro |
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URL |
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Registros recuperados : 10 | |
6. | | TALMA, S. V.; REGIS, S. A.; FERREIRA, P. R.; SILVA, C. M.; RESENDE, E. D. DE. Characterization of pericarp fractions of yellow passion fruit: density, yield of flour, color, pectin content and degree of esterification. Food Science Technology, v. 39, Supl. 2, p. 683-689, Dez. 2019. p. 683-689Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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7. | | REGIS, S. A.; RESENDE, E. D. de; ANTONIASSI, R.; GRAVINA, G. de A. Influência do estádio de maturação sobre rendimento e qualidade do óleo das sementes de maracujá-amarelo. In: SIMPÓSIO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 3.; CONGRESSO DO INSTITUTO NACIONAL DE FRUTAS TROPICAIS, 2.; SEMINÁRIO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 4., 2011, Recife. [Anais...] Recife: sbCTA, 2011.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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9. | | CERQUEIRA, F. O. da S.; RESENDE, E. D. de; MARTINS, D. R.; SANTOS, J. L. V. dos; CENCI, S. A. Quality of yellow passion fruit stored under refrigeration and controlled atmosphere. Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 31, n. 2, p. 534-540, abr./jun. 2011. Qualidade do maracujá-amarelo armazenado sob refrigeração em atmosfera controlada.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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10. | | FERREIRA, P. R.; TALMA, S. V.; MARTINS, M. L. L.; SILVA, C. M.; RESENDE, E. D. de. Tratamento térmico e químico para controle da atividade da poligalacturonase no albedo do maracujá. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 51, n. 4, p. 388-396, abr. 2016. Título em inglês: Thermal and chemical treatments to control polygalacturonase activity in passion fruit albedo.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Unidades Centrais. |
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